Venox 150 Opublikowano 16 Kwietnia 2021 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2021 (edytowane) Cześć, chciałbym opowiedzieć wam jak powinno się grać Jinx. Jinx to postać ADC, którą chodzi się na bota razem z supportem. Najlepszym duo łączącym się z Jinx jest: Blitzcrank, Leona, Taric i Thresh. Zacznijmy od umiejętności jakie ma ta postać. Skille: Passywka- Zabawmy się! -Jinx otrzymuje dużą premię do prędkości ruchu i prędkości ataku, ilekroć przyczyni się do zabicia wrogiego bohatera lub potężnego potwora z dżungli albo do zniszczenia budowli. Umiejętność Q - Zmienianko! - Jinx zmienia swoje podstawowe ataki, przełączając się między swoim działkiem obrotowym, Pif-Paf, a wyrzutnią rakiet, Rybeńką. Ataki Pif-Paf zwiększają prędkość ataku, a ataki Rybeńki zadają obrażenia obszarowe i mają zwiększony zasięg, ale są wolniejsze i zużywają manę. Umiejętność W - Bzzzyt! - Jinx strzela z Porażacza, swojego rażącego prądem pistoletu, zadając obrażenia pierwszemu trafionemu wrogowi, spowalniając i ujawniając go. Umiejętność E - Ogniste Gryzaki! -Jinx rzuca unieruchamiające granaty w linii, które wybuchają po 5 sekundach, podpalając wrogów. Ogniste Gryzaki będą gryźć wrogich bohaterów, którzy po nich przejdą, unieruchamiając ich. Umiejętność R - SuperMegaRakieta Śmierci! - Jinx wystrzeliwuje superrakietę. Zadawane przez nią obrażenia zwiększają się w trakcie lotu. Rakieta wybuchnie po zderzeniu z wrogim bohaterem, zadając obrażenia, zależne od brakującego zdrowia jemu i pobliskim przeciwnikom. Umiejętności powinniśmy uzupełniać praktycznie zawsze tak samo. Najlepiej zawsze spróbować trafiać z W, ponieważ zadaje dość sporo obrażeń i spowalnia wroga. Potem najlepiej użyć E aby unieruchomić przeciwnika, po czym można użyć Q i walić rakietami. Należy pamiętać, że jeżeli zamienimy z karabinków na rakiety to z każdym strzałem zabiera nam mane. Warto też dodać, że umiejętność R czyli wielka rakieta przelatuję przez całą mapę, lecz zatrzymuję się tylko na jednym przeciwniku. Oto runy, które powinno się stosować na Jinx. Jeżeli chodzi o build to Jinx zawsze budujemy pod prędkość ataku i trafienie krytyczne. Taki build zawsze się sprawdzał i tak powinno się składać. Teraz trochę się pozmieniało i wystarczy wyszukać sobie zakładkę polecane w sklepie i pokazuję co najlepiej składać i na jaką postać dany item jest dobry. Jako ciekawostkę mogę powiedzieć, że Jinx ma aż 8 skórek, które można kupić w sklepie. Mam nadzieję, że coś wam pomogłem i czegoś nowego się nauczyliście :). Powodzenia w graniu Jinx! Edytowane 16 Kwietnia 2021 przez Venox 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DD3X 0 Opublikowano 31 Grudnia 2022 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2022 Git Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi