Skocz do zawartości

Odwołanie od bana- Fred

MimecitA

Rekomendowane odpowiedzi

Nick: Fred
Wycinek z konsoli(bez IP)*:  sorki ale nie zrobiłem
Serwer:  COD
Link do bana: http://sourcebans.cs-classic.pl/index.php?p=banlist&advSearch=STEAM_1:1:119342864&advType=steamid&Submit

Siemanko, słuchajcie sprawa wygląda następująco, gracz a raczej admin, pseudo "admin", zbanował mnie za rzekomo posiadanie WH (?!) Kolege trochę nieco poniosła fantazja i się wyżywa na graczach w grze komputerowej :P , ogólnie sytuacja wygląda następująco, wchodzę sobie zagrać na serwerze, gram i wchodzi gracz, nick R3VY, gra postacią zwinnego, używa co chwile moduł odrzutowy i podbiera mi cały czas eventowe nieśmiertelniki, prowokując na mikrofonie i śmiejąc się ze mnie coś w stylu "hehe zabieram ci to frajerze", obraziłem gracza po czym zostałem zmutowany i owy gracz wyszedł na "zw" pomijając fakt że pół następnej mapy był na AFK podczas gry ( niezły admin 😜 ) dał mi bana za co? za WH, troszkę dziwna sprawa ponieważ na mapie zdobyłem nie wiem, 5 kili? z czego większość zdobyte szpiegiem na właśnie afczących przeciwnikach, troszkę dziwna sprawa, jeżeli byłby owy admin w stanie mi to wytłumaczyć a lepiej ktoś troszkę bardziej kompetentny do tego stanowiska to byłbym mega wdzięczny, korzystając z okazji ten cały admin niszczy reputację tak fajnego serwera, naprawdę- czekam na werdykt

@edit. Nieno a tak teraz bez jaj to można banować graczy za to że sprawdzają miejscówki? ja rozumiem jakby za przeproszeniem k*rwa na serwer by wszedł ktoś na spinbocie czy na WH by strzelał przez ściany a tu gość daje mi BANA za WH gdzie wywnioskował to po ok. 10minutach wspólnego grania na serwerze, moim zdaniem troche naciągnięty werdykt widocznie według tego kolegi nie powinno się odwracać za siebie gdy słychać kroki :P 

Edytowane przez Fredimerkury

Hej,

Po pierwsze to nie prowokowałem Cię. Po drugie zabrałem Ci 1 nieśmiertelnik. Po 3 powiedziałem tylko "Zabieram to" forma nieskierowania personalnie do nikogo - skacząc na ten 1 nieśmiertelnik, nie wiedząc że jest nawet po Twoim fragu bo nie zwracam na to uwagi. Co nie daje Ci prawa do wyzywania mnie czy innych graczy. Wczoraj mnie zwyzywałeś dostałeś muta dzisiaj zrobiłeś to samo ostrzegłem Cie byś nie tak nie odzywał a raczej nie pisał a Ty dalej swoje. To dostałeś gaga na 30min żeby ochłonąć. Walisz ludzią dziwne banie i  jesteś wcelowany ale nie słyszysz że typa na plecach. Powiedziałem że ide AFK ale patrzałem na Ciebie przez 2 mapy w między czasie dostając zgłoszenia od graczy, że coś jest z Tobą nie tak. Banujemy każdego tak samo za te chamskie odpalanie się jak i próby ukrywania tego faktu co stwierdziłem u Ciebie.

Linki do demek.
http://414339.node44.pukawka.pl/dem-workshop_576411037_de_empire-1646924786-1646926252.zip

http://414339.node44.pukawka.pl/dem-workshop_2209334999_de_elysion-1646923168-1646924783.zip

Jeżeli UBTeam stwierdzi, że moja ocena sytuacji i twojego stylu gry była błędna to możesz przyjąć moje szczere przeprosiny :) 

• Like 1

Tak jak pisałem już z wyprzedzeniem :D

Mapa de_elysion

http://414339.node44.pukawka.pl/dem-workshop_2209334999_de_elysion-1646923168-1646924783.zip

Gramy sobie spokojnie w 6os. Z uwagi, że większość osób zbiera nieśmiertelniki z eventu i walczy o nie z uwagi o pozycje w top normalnym jest, że sobie je podkradamy - skoczyłem na jeden z takich nieśmiertelników i powiedziałem "Biorę to" po czym gracz Fred zaczyna mnie obrażać po pierwszych wypisanych wyzwiskach - powiedziałem mu żeby grzeczniej się odzywał. (Ogólnie mam dystans do serwerowych wyzwisk i jak większość "śmieszkuję" z nich ale Fred przesadzał) Po czym napisał o kilka słów za dużo i dostał ode mnie blokadę na czat na okres 30min. Dodam, że to samo spotkało go dzień wcześniej kiedy również mnie zwyzywał za podebranie nieśmiertelnika. Od początku mapy wydawało mi się że jakoś dziwnie gra i nie byłem w tym odosobniony gracze Szamos i Sagal stwierdzili podobnie (na początku również nie biorąc tego bardziej poważnie że typ dziwnie strzela. - ale tych sytuacji było za dużo i każdy na niego patrzał) Dostałem wtedy ważny telefon wiec poszedłem specta aby przeprowadzić rozmowę przy okazji postanowiłem zerkać na grę tego jegomościa.

Czas mapy około 17:23

Zauważyłem że nienaturalnie przeskoczył mu celownik na głowę.

Czas mapy około 18:25

Wygląda trochę na trigerbota.

Czas mapy około 18:30

Wygląda jakby próbował wcelować się w gracz już przez sciane.

Czas mapy około 19:24

Próbuje się ukrywać coś tam wygląda normalnie i nagle ostatni żywy przeciwnik a ten zaczyna magie z prefirem zanim typ zdążył wychylić tym razem bez wspomagania celowania. Chowa się za ścianą bo ma 6hp ale celownik cały czas idealnie za przeciwnikiem.

Czas mapy około 20:38

Tutaj znowu podąża celownikiem strzelając się z typami idealnie na nich przez sciany

Czas mapy 21:49

Już wie gdzie jest przeciwnik i wychyla nie sprawdzając, żadnej innej ewentualnej pozycji z prefirem na typa ale dostaje HS i się składa.

Czas mapy 25:01

Tak jak zawsze po TP szpiegiem idzie bezpośrednio w kierunku wrogów na prawo tym razem postania iść do przeciwników ale na lewo bo prawa pusta i dziwnym trafem sprawdza tylko te miejsca gdzie stoi wróg

Mapa de_empire

http://414339.node44.pukawka.pl/dem-workshop_576411037_de_empire-1646924786-1646926252.zip

Czas mapy około 9:54 i 10:35

Nie sprawdza żadnych potencjalnych pozycji gdzie najczęściej stoją gracze tylko rusza do tego co jest najbliżej i od razu się wcelowuje.

Potem jeszcze kilka dziwnych akcji ok.12:50 13:38 15:10

Stwierdziłem że Fred coś ma i wlepiłem mu bana za WH choć twierdzę, że miał jeszcze dobrze skonfigurowanego trigera.  Dodatkowo przed banem przeanalizowałem jego konto 75% HS na serwerze przy movemencie na poziome silvera-golda, konto kupione pewnie na jakimś e-bayu czy innym portalu chyba że facet zmienił narodowość z Rosyjskiej na polską po rozpoczęciu sytuacji na wschodzie, nauczył się rozmawiać po polsku i wybrał naszą serwerownie. Wszystkie konta, które generowały ruch komentarzy na jego koncie są ruskie i posiadają VAC bana. I normalnie pewnie nic by w tym nie było poza tym że Fred naprawdę dziwnie grał i widziałem to ja, jak i inni gracze.

To koniec mojego nocnego wywodu w tej sprawie :D resztę pozostawiam w rękach ubteam.

Edytowane przez revelian

Siemanko, koleżko słuchaj, widzę że troszkę na siłę próbujesz udupić kogoś, jesteś adminem który pilnuje porządku na serwerze czy rozwydrzonym dzieciakiem który chce ujebać kogoś bez celu?

Oczywiście bez obrazy, szanuję cię jako człowieka, co do muta którego dostałem dwukrotnie od Ciebie, tak- masz rację wiesz dlaczego? bo denerwuje mnie gdy ktoś chamsko i perfidnie podbiera nieśmiertelniki, a co jest lepsze, wyobraź sobie że nie celuję w TOPke tak jak ty to mówisz i to jest powód twojego zabierania eventowych przedmiotów, ja to bardziej traktuje jako formę zabawy a nóż- trafi się jakiś VIP czy premka :P

ale nie o tym, słuchaj kolego drogi, tak właśnie sobie usiadłem w domu, po pracy włączyłem sobie demka które podesłałeś i tak sobię powymieniam punkty które mi zarzuciłeś, więc..

11 godzin temu, revelian napisał:

Czas mapy około 17:23

Zauważyłem że nienaturalnie przeskoczył mu celownik na głowę.

może to jest moja wina ale co jakiś czas podczas oglądania demka mam jakieś lagi, serio nie chce się tutaj tłumaczyć "lagami" bo jest to zabawna wymówka ale nie widzę tu nic dziwnego, naprawde, niech się wypowie ekspert

11 godzin temu, revelian napisał:

Czas mapy około 18:25

Wygląda trochę na trigerbota.

Zostałem zbanowany za WH czy trigerbota? O.o 

Nieno a tak poważnie- mamy mapkę na której widać jak na tacy

https://imgur.com/a/8mLK1oR JA, patrzę się w prawo, gracz numer 1 (od strony CT) zabija gracza z mojej drużyny, patrzę czy nie podchodzi na krótko (gracz numer 2) i zakładam że przeciwnik (gracz nr. 1) podchodzi na blisko w celu zdobycia nieśmiertelnika, wiem że on tam jest to jest prostsze niż budowa cepa, wystarczy troszkę przemyśleć- na co są nastawieni gracze (zupełnie jak ty, czyt. od czego zaczęła się nasza "wrogość" 

12 godzin temu, revelian napisał:

Czas mapy około 18:30

Wygląda jakby próbował wcelować się w gracz już przez sciane.

zaznaczę "Wygląda jakby próbował" tutaj masz właśnie prawdopodobny powód nadania bana (bo właśnie wtedy poszedłeś na SPECTA! a tak jak wyżej powiedziałeś, już wtedy coś czułeś :D ), mam pushować respawn CT nie patrząc w prawo? zginąłem jakbym leciał na odpale napewno by tak nie wyglądała sytuacja uwierz :D 

Czas mapy około 19:24

Ziomek, naprawdę w tym momencie oglądam to dziesiąty raz i czegoś nie rozumiem, zabiłem pierwszego gościa z pleców, okej, wychylam i jest dwóch zabijam sagala? coś tam skomentował "mhm" (?) o to chodzi? 

posiadam radar przecież widzę że strzelacie się na długiej z kolegą z drużyny, nawet jeśli przecież spodziewam się tego że ktoś tam może być, po pierwszym fragu lub nawet drugim mam uciekać na respa?

trzeci frag? dostałem flesha od wyżej wymienionego kolegi z drużyny po którym odpaliłem full auto chowając się za ścianą ponieważ wiedziałem że uciekł do kibli (widząc go wcześniej) nie wiem, dziwny argument do tej pory nie rozumiem czemu jest wymieniony przepraszam

Czas mapy około 20:38

XDDDD

Serio? to nawet w ścianę nie mogę patrzyć przy pickowaniu z obu stron? czy mam specjalnie patrzyć w ziemie żebyś nie miał oskarżeń, wiem tyle co z demka, dam ci radę, wyłącz prześwietlanie i obejrzyj to jeszcze raz lub ktoś, kto nie widział ruchów przeciwnika

Czas mapy 21:49

było jak dobrze pamiętam trzy takie sytuacje, ta była czwarta (na przykład 18:55) analizujesz całe demo czy tylko to co chcesz analizować? ja się przyznam, analizuje tylko twoje punkty bo niemam zbytnio czasu na dochodzenie się na forum z tobą, naprawdę, wolałbym sobie pograć na serwerze wspólnie i naprawdę, oddałbym ci ten nieśmiertelnik jakbym wiedział że dostane bana za rzekome WH XD

Czas mapy 25:01

"Tak jak zawsze po TP szpiegiem idzie bezpośrednio w kierunku wrogów na prawo tym razem postania iść do przeciwników ale na lewo bo prawa pusta"  - są jakieś reguły kto gdzie ma iść po teleportacji? nie rozumiem, nie oglądałem całego demka ale pamiętam że teleportowałem się kilkukrotnie i za każdym razem na tym balkoniku stał przeciwnik wcelowany w bombsite, kolejny raz zarzucasz mi coś co nie było analizowane w całości tylko moment który wyrywasz z kontekstu 

Ohh, druga mapa zobaczmy co nas tam czeka, tutaj dopiero było.. 

Czas mapy około 9:54 i 10:35

Nie sprawdza żadnych potencjalnych pozycji gdzie najczęściej stoją gracze tylko rusza do tego co jest najbliżej i od razu się wcelowuje.

nieno dobra teraz wyczuwam że to jest jakiś żart chyba i serio mam wrażenie że chcesz mnie ujebać na siłę za te nieśmiertelniki XD

Ogólnie to na wstępie tej mapy powiem tylko tak, grałem na niej, hmm może dwa razy

miejscówki na tej mapie znam tyle co aż wcale, gdzieś w rogu MOŻE coś tam się zdarzyło ale tak ogólnie to znam dwie trasy, jeżeli nie znam mapy to sie poprostu trzymam stałej trasy którą podążam i gdzieś tam na kogoś się natknę, ogólnie wymieniłeś punkty gdzie rushowałem z enemy respa zobaczyłem przeciwnika i zginąłem śmiercią tragiczną, to są twarde dowody na WH, to są te detale.

nawet w momencie 11:20 sagal przez miss click napisał że chyba się zgasiłem, nie, nie zgasiłem się sagalku mordeczko tylko poprostu nie znam mapy, obejrzyjcie całe demko tej mapy i zobaczcie że po stronie TT chodzę cały czas tą samą drogą i patrze w te same miejsca, nie wiem gdzie się patrzyć, wystarczy zerknąć na tabelę, kolega sugeruje że gość odpalony z WH lata i robi 7 fragów na stan meczu po 11 rundach.

Potem jeszcze kilka dziwnych akcji ok.12:50 13:38 15:10

Jest, cały dzień myślałem o momencie 12:50 byłem w 100% pewny że to wymienisz, szczerze? myślałem że za to dostałem bana, sytuacja jest taka- wyrzucam pake, lece do przodu za sekunde wracam, na demku tego nie widać, patrze się na pake i ją pinguje żeby ktoś ją zabrał i wracam (tam gdzie co runde tą samą drogą patrząc w ten sam punkt) mołotow, wracam, obserwować  pakę i tutaj był taki zbieg okoliczności że ni z gruchy ni z pietruchy pojawił się przeciwnik który mnie bardzo zaskoczył, tak teraz na to patrze tak, tooo było podejrzane +1 (co runde póżniej właśnie jak wymieniłeś 13:38 dzieje się to samo) 

13:38 - tak jest- to są te detale, to jest to WH gdy gracz nie zna mapy i patrzy w to samo miejsce jak co runde, wmów mi jeszcze proszę że nigdy na ten balkonik nie patrzyłem to spadnę z krzesła :D  :D :D 

dodatkowo- 14:20 też jakoś patrzyłem ale nikogo tam nie było, dlatego nie wymieniłeś tego momentu? a ty a ty :P 

15:10 - wychylam nie znając mapy, powtarzam to kolejny raz, idę i widzę przeciwnika w rogu, mam umierać czy co miałem zrobić w tej sytuacji? O.o

śmieszny moment bo też gdy zobaczyłem tego bana to pomyślałem że przez te dwa momenty :D 

Podsumowując :

Ban za WH, moim zdaniem naciągnięty ale uznam to jako komplement :D  choć zarazem nie obrażę się gdy dostane UB, wkońcu z tego powodu się tutaj widzimy :P .

Ogólnie powiem tak, byłem adminem gdzieś tam, nie będę wymieniał ale powiem tylko tyle że w takich momentach gdy wchodzi ktoś na cheatach i się kręci to spoko, pochwaliłbym cię drogi adminie ale!

w takich momentach jak ten w moim przypadku, nie lepiej było zapytać i przeanalizować z innymi adminami? 

rzekłbym że z bardziej kompetentnymi bo albo A- nie jesteś doświadczony B- dałeś się sprowokować moimi durnymi tekstami, podkradając eventowe przedmioty co jest niekoleżeńskie (admin może być niekoleżeński? 😮 ) 

Przepraszam jeżeli kogoś uraziłem moimi wpisami

Do R3viego - Dam ci mordko taką radę, po koleżeńsku odnoszę wrażenie że nie zachowałeś chłodnej głowy, podjąłeś decyzję o banie "na gorąco" co nie jest dobrym wyjściem z doświadczenia wiem że trzeba podchodzić na chłodno do wielu spraw, do życia prywatnego czy chociażby do "głupiej" gry, niby głupiej ale daje tyle frajdy :D 

Bądźmy szczerzy, dostałeś bana za strzelanie na scrollu, fajnie ci było? ;) 

Podjąłeś pochopną decyzję za którą teraz cierpi niewinny gracz, powiem ci szczerze, podeślij nam swoje demko, też ci tak mogę wymieniać "dowody" wyssane z palca, zarzuciłeś mi WH, w dowodach podajesz dziwne skakania celownikiem, połowy z tych akcji kończę śmiercią, drugą połowę analizuje do teraz, nie rozumiejąc o co chodzi, myślałem że banując gracza trzeba mieć 100% pewność a nie jak ty to napisałeś:

Stwierdziłem że Fred coś ma i wlepiłem mu bana za WH choć twierdzę, że miał jeszcze dobrze skonfigurowanego trigera

Jeśli coś stwierdzasz, puszczasz to dalej do kogoś kto to potwierdzi.

Dziękuję za kolejny komplement ale nie potrzebuje trigera nawet na tym twoim "movemencie golda", triger jest najbardziej idiotycznym sposobem cheatowania.

15:39 żegnam się z serwerem. Mam nadzieję że na krótko :P 

Jeśli coś jeszcze masz to wal śmiało. Pozdrawiam :) 

Właaaaśnie zapomniałbym, dodać kolegi podsumowanie

13 godzin temu, revelian napisał:

Dodatkowo przed banem przeanalizowałem jego konto 75% HS na serwerze przy movemencie na poziome silvera-golda

movement golda cie ograł na tyle że dostałem bana za WH a twoimi dowodami są skakania celownika i posiadanie trigera 😜

75% w skali 20-30 fragów 

75% w skali 2000-3000 fragów

co jest twoim zdaniem bardziej "podlegające podejrzeniu"? 

Ja rozumiem, 75% HS grając na serwerze kilka map to dość dziwne ale przy zdobywych chociażby 100 fragach i wyżej ten procent by już spadał, powiem ci lepiej, byłem adminem na serwerze arenek 1v1 na którym byli gracze z 80% HS i zazwyczaj na dłuższą metę im się to nie udawało utrzymać taki wynik przy większej ilości fragów

phh, 

konto kupione pewnie na jakimś e-bayu czy innym portalu chyba że facet zmienił narodowość z Rosyjskiej na polską po rozpoczęciu sytuacji na wschodzie, nauczył się rozmawiać po polsku i wybrał naszą serwerownie. Wszystkie konta, które generowały ruch komentarzy na jego koncie są ruskie i posiadają VAC bana. I normalnie pewnie nic by w tym nie było poza tym że Fred naprawdę dziwnie grał i widziałem to ja, jak i inni gracze.

po co komu e-bay, kupiłem to konto na allegro! 

wyobraź sobie że niemam zbytnio dużo wspólnego z tym kontem, mam ci się rozwodzić nad moją historią? 

jestem Bartek nie powiem skąd :P mam 22lata i chodzę do pracy, kupiłem sobie na moje główne konto kosę i pare fajnych cennych skinów, okazało się że moja ochota na CSa spadła rok temu a skiny leżały nie używane, wiesz co zrobiłem? sprzedałem konto na tej samej platformie co obecne konto kupiłem, ale nie grałem w CS chwile i pewnego dnia usiadłem w domu po pracy i pomyślałem "kurdee, zagrałbym w CSa"

wszedłem na allegro kupiłem takie oto konto i przewijałem się po serwerach społecznościowych, trafiłem tutaj, fajny serwer nie grałem na takim od cs 1.6 coś tam widziałem coś tam pograłem i tak to wyszło, chcesz znać szczegóły? pisz pw, daj mi discord, specjalnie dla Ciebie podeślę ci historie zakupu obecnego konta i historie sprzedaży poprzedniego na allegro oczywiście żeby nie było że Cię oszukuje :P 

Jeżeli kolejnym powodem mojego bana jest to że poprzednim właścicielem był ktoś inny z innego kraju to przepraszam ale nie mam o czym z tobą rozmawiać.

jakieś VAC bany? kto? niemam vaca, inni mnie nie obchodzą ponieważ kupiłem to konto i przeszłość niestety nie jest mi znana, nie martwie się bo mam gwarancje :P 

I normalnie pewnie nic by w tym nie było poza tym że Fred naprawdę dziwnie grał i widziałem to ja, jak i inni gracze.

Inni gracze też są od tego aby weryfikować, bardzo dobrze z twojej strony, ale tłumaczyć się tym że "dziwnie grałem" i każdy gracz na serwerze obecny był przeciwko mnie bo 3 lata nerdzenia na arenach 1v1 nie poszło na marne to faktycznie, słabe wytłumaczenie gdy sugerujesz się naciąganymi dowodami i zdaniem "zwykłych graczy" którzy spamowali ci na u@ żebyś coś ze mną zrobił 😜

zresztą, mógłbym pisać więcej ale raczej niema to sensu, nie chce psuć administracji dnia moimi wypocinami tak samo, przepraszam że tak dużo i czekam na werdykt, patrząc na przedstawione dowody, mam nadzieję że pozytywny dla mnie, R3vy nie mam ci nic za złe, ale! 

23 godziny temu, revelian napisał:

Jeżeli UBTeam stwierdzi, że moja ocena sytuacji i twojego stylu gry była błędna to możesz przyjąć moje szczere przeprosiny

Możemy się umówić na przeprosiny 😜 

Jak na moje to gracz jest czysty. Jedna akcja była dziwna natomiast mogło to być spowodowane demem ale to już nie ma co tego tematu drążyć. Gracz otrzymuje UB

Automatycznie wygenerowana wiadomość.
Temat został zamknięty przez któregoś z moderatorów.

Gracz zostaje odbanowany, a temat zamknięty.

Pozdrawiamy Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności