Miłosz 2,789 Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 1. Rate Komendy: > cl_rate 25000 > ex_interp 0.01 > cmdrate 101 > cmdbackup 2 > cl_updaterate 101 Komendy te należy wpisać do konsoli CS [ ~ ] lub do configu. 2. Czyszczenie komputera Jednym z programów, które polecam do czyszczenia komputera jest darmowy program Advanced System Care Po zainstalowaniu go na komputerze otwieramy go a następnie wybieramy http://screenshu.com/static/uploads/temporary/5s/dl/vp/vcpsol.jpg Następnie http://screenshu.com/static/uploads/temporary/mm/oz/1r/h8t45i.jpg Czekamy aż program wykryje błędy i w miejscu gdzie widoczny był napis "badaj" pojawi się opcja "napraw". Program sam pozbędzie się błędów. Identycznie robimy z zakładką "Diagnozuj system". Podobne programy: Ccleaner, Odkurzacz . 3. Defragmentacja dysku Wchodzimy w START » Wszystkie programy » Akcesoria » Narzędzia systemowe » Defragmentator dysku. Następnie klikamy prawym przyciskiem myszy na wybrany dysk i wybieramy "Defragmentuj". I robimy tak z każdym dyskiem. Są także programy, które to zrobią. Jednym z nich jest smart defrag Instalujemy program, uruchamamy go. Zaznaczamy wszystkie dyski, wybieramy głęboką optymalizację i klikamy "rozpocznij". 4. Ping Reducer Ping Reducer to rozwiązanie dzięki któremu uzyskasz więcej FPS oraz mniejszy ping. (Download na dole) 1. Ściągamy paczke 2. Pliki z folderu "cstrike" wypakowywujemy kolejno do folderu z grą "cstrike/cstrike_polish" 3. Następnie plik o nazwie "pingreducer.dll" wrzucamy do folderu "WINDOWS/system32" (w obu przypadkach, lecz w przypadku STEAM kopiujemy również "pingreducer-steam.dll") 4. Następnie zaglądamy do folderu "resource". Kopiujemy plik "pingreducer32.dll" do folderu "WINDOWS" oraz "WINDOWS/system32" (w obu przypadkach, lecz w przypadku STEAM kopiujemy również plik "pingreducer32-steam.dll" do tych folderów) 5. Uruchamiamy grę (system sam odczyta dll'e) i cieszymy się swobodną grą DOWNLOAD: http://www.sendspace.pl/file/Oo8HObo8/ping-reducer-cscenetr-pl 5. Regedit Jest to metoda polegająca na dodaniu nowego pliku do rejestru. A więc aby zmniejszyć lagi należy: 1. Wejść w menu START >> URUCHOM. 2. W okienku wpisujemy: regedit 3. Odnajdujemy katalog "HKEY_LOCAL_MACHINE" i wchodzimy w niego (klikając na plusik w menu po lewej stronie) 4. Odnajdujemy katalog "System" i wchodzimy w niego 5. Następnie wchodzimy w CurrentControlSet » Services » Tcpip » Parameters » Interfaces 6. Następnie przeszukujemy katalogi aby dotrzeć do tego w którym znajdują się pliki "Dhcp..." 7. Następnie naciskamy prawy przycik myszy w obszarze prawego okna, wybieramy Nowy » Wartość DWORD 8. Wpisujemy "TcpAckFrequency" jako nową nazwę wartości DWORD 9. Naciskamy na "TcpAckFrequency" prawym klawiszem następnie na "Modyfikuj" 10. W okienku, które się pojawi zmieniamy dane wartości z "0" na "1" i ustawiamy system na "szesnastkowy" na koniec zatwierdzamy OK. 11. Restartujemy komputer. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
PL_Grzegorz 1 Posted August 8, 2013 Share Posted August 8, 2013 Polecam też pobrać plik ping.cfg i wrzucić go do folderu z zainstalowaną grą tam gdzie mamy nasz plik config.cfg. Potem w grze w konsoli wpisujemy exec ping.cfg i mamy mniejszy ping względem pogorszenia jakości gry. np. nie ma śladów po strzałach i inne. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witol 12 Posted September 5, 2013 Share Posted September 5, 2013 Mógłby ktoś wrzucić na jakiś darmowy hosting ping reducera? :} Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miłosz 2,789 Posted September 5, 2013 Author Share Posted September 5, 2013 4## Ping reducer fastsprites 1fps_max 999fps_modem 999gl_max_size 256r_drawviewmodel 1r_dynamic 0r_mirroralpha 0r_mmx 1developer 1cl_rate 9999cl_cmdrate 11cl_updaterate 11r_decals 0cl_showfps 1mp_decals 0sv_allowupload 0sv_allowdownload 1sv_download_ingame 0cl_weather 0hud_fastswitch 1net_graph 3developer 1cl_lc 1cl_lw 1rate 9999999cl_corpsestay 0viewsize 0sv_airaccelerate 200mp_flashlight 0sv_maxupdaterate 9999999sv_maxrate 9999999sv_minrate 0 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blind 15 Posted September 5, 2013 Share Posted September 5, 2013 Dobre Siwy troszkę się wysiliłeś .Like Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tato wylacz pralke bo mam 28 Posted September 5, 2013 Share Posted September 5, 2013 no moje oko to nie pomaga;Pjak ktos ma dobrego neta to bd gral a jak ktos ma cienkiego to nie pograc;/ Link to comment Share on other sites More sharing options...
Witol 12 Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 no moje oko to nie pomaga;Pjak ktos ma dobrego neta to bd gral a jak ktos ma cienkiego to nie pograc;/ Myślę to samo, ale like za wysiłek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miłosz 2,789 Posted September 6, 2013 Author Share Posted September 6, 2013 no moje oko to nie pomaga;Pjak ktos ma dobrego neta to bd gral a jak ktos ma cienkiego to nie pograc;/ Bo nie dałem pliku .dll zaraz ci go poszukam, chyba mam gdzieś a jak nie to na necie będzie albo sam sobie poszukasz. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tato wylacz pralke bo mam 28 Posted September 6, 2013 Share Posted September 6, 2013 Siwy nie zrozumiales mnie:Dchodzi mi o to ze jak ktos ma neta dajmy ze MULTIMEDIA 2 mb i ma ping 50 i jak wrzuci ten ping REDUCERA do folderu to nie bd mial mniejszego pingu:)u nie ktorych to dziala a u nie ktorych nie.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Diablox9 505 Posted September 7, 2013 Share Posted September 7, 2013 Byś podał przynajmniej źródło bo w linku sendspace widać że z cscenter.pl Nie ma lajka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Miłosz 2,789 Posted September 7, 2013 Author Share Posted September 7, 2013 Czytaj avek Ja nie moge przeklinać A ty reklamujesz Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rybak 476 Posted September 9, 2013 Share Posted September 9, 2013 zamykam bo robi sie spam w tym poradniku Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rybak 476 Posted September 9, 2013 Share Posted September 9, 2013 Automatycznie wygenerowana wiadomość.Temat został zamknięty przez któregoś z moderatora.Powód: closeJeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą.PozdrawiamyAdministracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts