Andre 459 Opublikowano 8 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Września 2013 Kamil Majchrzak w parze z Martinem Redlickim zostali mistrzami US Open w grze podwójnej juniorów. W finale pokonali debel Halys (FRA) / Ferreira Silva (POR) 6:3, 6:4. Młody Polak nie ukrywał swojej radości. Oto krótki wywiad z Kamilem. Zdobyłeś wielkoszlemowy tytuł. To wielki sukces. Co czujesz? - Zmęczenie (śmiech). Jak ochłonę, to się nad tym wszystkim na spokojnie zastanowię. Na pewno był to najbardziej szalony tydzień w moim życiu. Czuję się szczęśliwy. Ten sukces jest jak sen. Coś wspaniałego, ale nie wiem, czy zaraz się nie obudzę. Jak Ci się grało a US Open? - Po wyniku widać, że chyba nieźle (śmiech). A tak serio, to była huśtawka nastrojów. Po przegraniu pierwszej rundy singla czułem żal i rozczarowanie. Mogłem wygrać tamten mecz. Ale to już historia. Skupiłem się na deblu i zagrałem turniej życia. Stworzyliście z Redlickim świetną parę. - Tak, doskonale dogadujemy się z Marcinem. Rozmawiamy po polsku, mieszkamy w jednym pokoju. Dobrze się to wszystko ułożyło. Cieszę się, że zagrałem z nim tego debla. Który mecz był najtrudniejszy? - Powiem tak. Żaden nie był łatwy. Mecz pierwszej rundy przyszło mi grać dwie godziny po przegranym singlu. Musiałem się pozbierać. Przeciwko nam stanęła para numer jeden. I wygraliśmy. Potem każda runda to kolejne wyzwanie. Ćwierćfinał wygrany 6:1, 6:1 to wcale nie był spacerek. Tu nie ma przypadkowych graczy. A finał...: Wynik na to nie wskazuje, ale mecz był naprawdę trudny. Jak ocenisz swoje występy w wielkich szlemach? - Tak naprawdę, to z początku nie widziałem czego się spodziewać. Każdy występ w szlemie to nowe i niesamowite doświadczenie. Gdyby nie sukces w US Open w deblu, to pewnie czułbym niedosyt. A tak cieszę się, że tegoroczne występy w wielkich szlemach kończę z takim akcentem. Warto podkreślić, że ten sukces, to zasługa wielu osób, które mi pomagają o lat. Trener, rodzice, nie sposób wszystkich wymienić. W tym roku mam też wsparcie Siemens AGD Teamu. Na kort wychodzę sam, ale wiem, że mam ogromne wsparcie w wielu oddanych mi osobach. Przy okazji tego zwycięstwa, chciałem im za to bardzo podziękować. Jakie masz plany na najbliższe tygodnie? - Po powrocie do Polski pewnie ze dwa dni odpoczynku, a potem zgrupowanie reprezentacji daviscupowej. Na razie nie wybiegam myślami poza mecz z Australią. Rozmawiał Nikodem Jaworski Wywiad nie jest mój!. Źródło:http://www.onet.pl/ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Chill94 37 Opublikowano 26 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2013 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Temat został zamknięty przez któregoś z moderatora. Powód: close Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą. Pozdrawiamy Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neska. 3 198 Opublikowano 28 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2014 Wiadomość Automatyczna Ten temat został przeniesiony z "Główna kategoria forum → Kącik Redaktorski → Wiadomości z naszego zielonego globu" do "Tematy Zamknięte → Archiwum ". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi