Jump to content

Przepis na Pizze by Sabina


bieberlOve[x]

Recommended Posts

1 kg mąki3 jajkasól2 szklanki mlekakostka drożdżyłyżeczka cukrudodatki np. pieczarki, pomidoryWykonanie :Drożdże rozgrzać z mlekiem i łyżeczką cukru. Odstawić naczynie przykryte na 15 minut i poczekać aż ciasto urośnie. Bekon, pomidory i cebulę pokroić w plasterki, czosnek w drobną kostkę, pieczarki na ćwiartki, a ser w wąskie paseczki. Ciasto zagnieść, podzielić na 3 części jednakowej wielkości i uformować kule. Rozwałkować na placki. Ułożyć na nich dodatki i skropić olejem. Pizzę posypać przyprawami i odstawić do wyrośnięcia na 15 minut. Piec w 220 stopniach około 20 minut.Chcecie więcej przepisów piszcie w odpowiedziach !

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site you agree to Privacy Policy