Jump to content

Przepis na Pizze by Sabina


bieberlOve[x]
 Share

Recommended Posts

1 kg mąki3 jajkasól2 szklanki mlekakostka drożdżyłyżeczka cukrudodatki np. pieczarki, pomidoryWykonanie :Drożdże rozgrzać z mlekiem i łyżeczką cukru. Odstawić naczynie przykryte na 15 minut i poczekać aż ciasto urośnie. Bekon, pomidory i cebulę pokroić w plasterki, czosnek w drobną kostkę, pieczarki na ćwiartki, a ser w wąskie paseczki. Ciasto zagnieść, podzielić na 3 części jednakowej wielkości i uformować kule. Rozwałkować na placki. Ułożyć na nich dodatki i skropić olejem. Pizzę posypać przyprawami i odstawić do wyrośnięcia na 15 minut. Piec w 220 stopniach około 20 minut.Chcecie więcej przepisów piszcie w odpowiedziach !

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. Guidelines