James0v 1 688 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Ong BakOpis filmu: Kino akcji z Tajlandii. Tytuł filmu to nazwa posagu Buddy, którego głowa zostaje ukradziona. Ting, chłopiec ze świątyni Ong-Bak, specjalista od tajskiego boksu, rusza w drogę, by odzyskać skradziony posag. Później następują kaskaderskie popisy i walki w stylu muay thai, czyli tajskiego boksu. "Ong-bak przywraca wiarę w to, ze walki Wschodu na ekranie maja jeszcze sens - ze, nadal mogą być tym, co określa bohatera. Większość filmów o sztukach walki daje się streścić w kilku słowach: bohater zmuszony do pościgu/ucieczki musi kolejno walczyć z kolejnymi czarnymi charakterami i wygrać, bo jeśli przegra, ucierpi jego wioska/honor/rodzina/kobieta. Z "Ong-Bak" jest podobnie. Uczciwa nawalanka z Tajlandii.Od siebie dodam, że kiedy pierwszy raz zobaczyłem ten film, przypadł mi do gustu jak żaden inny, oglądałem go już ze 100 razy i mogę jeszcze więcej Tak samo jak ten:Obrońca / Tom Yum GoongGatunek: Akcja Sztuki walki Produkcja: Tajlandia Premiera: 11 sierpnia 2005 (świat) Reżyseria: Prachya Pinkaew Scenariusz: Kongdej Jaturanrasamee, Napalee, Piyaros Thongdee, Joe WannapinOpisik filmu:Wojownik Muay Thai wyrusza do Australii, by odzyskać skradzione słonie. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sn1p3r 11 Opublikowano 7 Lutego 2014 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2014 Witam również widziałem i oglądałem all części jestem zachwycony mimo to że to film na podstawie starych sztuk walki ale polecam warto obejrzeć Like. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi