SMOKE 0 Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 to nie jest trudne lecz łatwe. Skruciłem to jak najbardziej..Myślę , że każdy skuma o co biega..:)Więc zaczynamy :)File -> open... i wyszukujesz na dysku obrazek po wczytaniu za pomocą narzędzia crop zaznaczasz na obrazku interesujący cię fragment, klikasz prawym klawiszem myszy a potem na kadrowanie. dodanie efektów i innych dupereli wiąże się z zabawą np. w menu filter po tej zabawie dajesz na menu Image -> Image size... i tam określasz w pikselach jakie wymiary ma mieć obrazek. następnie z z menu File wybierasz save as.. lub (save for web), tam wybierasz nazwe i format pliku i zapisujesz na dysku najlepiej wybierać jpg, gif i png - a który konkretnie to zależy od przeznaczenia i ilości kolorów jeżeli jest ich mało to warto użyć .gif gify można zapisać także bez tła, ale wtedy trzeba pobawić się z wycinaniem go za pomocą np. narzędzia lasso lub eraser (gumka)Mile widziane piwka..wrazie jakiegos problemu lub niejesności pisz na pw lub gg. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuwunio 10 Opublikowano 23 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Października 2012 Przenoszę do działu Grafiki. Jak dla początkujących tutorial całkiem niezły. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacob 0 Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Nice nawet... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolcia 786 Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 no fajne ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChiLL 74 Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 Proste, nawet bardzo, ale może się komuś przydać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rpk[*] 0 Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 No fajne !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vertisan 0 Opublikowano 28 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2012 to nie jest trudne lecz łatwe. Skruciłem to jak najbardziej..Myślę , że każdy skuma o co biega..-jak coś nie jest trudne to wiadomo że jest łatwe-"skruciłem"? myślałem że "skróciłem" -.--każdy skuma o co biega? jak nawet nie wiadomo co to za program -.-Opisałeś od tak, żadnych konkretów a co najważniejsze - nie napisałeś w jakim programie -.-Tutaj akurat chodzi o PS'a Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi