Skocz do zawartości

Makaron zapiekany z pieczarkami


lolcia

Rekomendowane odpowiedzi

Makaron zapiekany z pieczarkami

Dodany obrazek

Makaron zapiekany - składniki:

- 350 g makaronu rurki

- 500 g pieczarek

- 2 cebule

- 2 jajka

- pół szklanki utartego żółtego sera

- trochę bułki tartej

- kubeczek śmietany (150 g)

- po łyżce posiekanej natki pietruszki i szczypiorku

- sól, pieprz

- olej.

Makaron zapiekany - sposób przygotowania:

Makaron ugotuj w lekko osolonej wodzie. Pieczarki obierz, umyj
i pokrój na plasterki. Cebulę drobno posiekaj. Na patelni rozgrzej
trochę oleju i zeszklij cebulę, następnie dodaj pieczarki i podduś.
Kiedy będą miękkie, przypraw dla smaku solą i pieprzem, a następnie
dodaj śmietanę. Wymieszaj i dodaj do odcedzonego makaronu, a
następnie wbij jajka, dodaj pietruszkę i jeszcze raz wszystko wymieszaj.
Za pomocą papierowego ręcznika wysmaruj naczynie żaroodporne
odrobiną oleju i posyp bułką tartą, następnie przełóż makaron z
pieczarkami, posyp wszystko serem i włóż do nagrzanego piekarnika.
Po dziesięciu minutach makaron zapiekany jest gotowy.

źródło : http://w-spodnicy.ofeminin.pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności