lolcia 786 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 No to nadszedł czas na przepis świąteczny moze ktos jeszcze nie zdążył nalepić pierogówto łapcie pomoc Pierogi z kapustą i grzybami Składniki: Ciasto:pół kilo mąki pszennejszklanka ciepłej wodyżółtkołyżeczka masłasólFarsz:pół kilo kiszonej kapusty10 dag suszonych grzybówcebulaolejsól, pieprzZagnieść ciasto według przepisu na pierogi ruskie. Zamiast żółtka można użyć całego jajka, wówczas ciasto będzie twardsze i bardziej elastyczne.Kapustę, jeśli jest bardzo kwaśna lekko odcisnąć i ugotować, najlepiej w wywarze warzywnym lub mięsnym. Wcześniej namoczone grzyby ugotować osobno.Kapustę i grzyby odsączyć i posiekać, wymieszać z kilkoma łyżkami oliwy i przyprawić solą oraz pieprzem. Do farszu można również dodać kilka łyżek posiekanej i zrumienionej cebuli.Z rozwałkowanego ciasta wycinać krążki, nakładać farsz i zlepiać brzuchate pierożki. Gotować we wrzątku przez około 2 minuty od wypłynięcia. źródło : wielkiezarcie.com Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuwunio 10 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Wole pierogi ruskie! Ale jak święta to trzeba zjeść już te z kapustą i grzybami. Przepis zwyczajny, raczej dla początkujących kucharzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mati. 0 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Ale przepis i tak dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kimuras 0 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Dobry przepis, ale wolę mój ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi