Skocz do zawartości

Galaretkowo-truskawkowy deser


lolcia

Rekomendowane odpowiedzi

Galaretkowo-truskawkowy deser


Dodany obrazek


SKLADNIKI :


Masa:
1 galaretka truskawkowa
15 dag truskawek (świeżych lub mrożonych)
150-200 ml śmietany 30%

Do dekoracji:
2 kostki gorzkiej czekolady

SPOSOB WYKONANIA

Galaretkę truskawkową rozpuścić w 400 ml gorącej wody.
Dokładnie rozmieszać galaretkę i ostudzić (podzielić na trzy części).
Jedną trzecią część galaretki truskawkowej wlać do opłukanych
zimną wodą dwóch wysokich szklanek lub pucharków. Włożyć do
lodówki na około 20 minut. Truskawki zmiksować blenderem.
Dodać do nich kolejną jedną trzecią część galaretki truskawkowej
i razem zmiksować. Następnie przełożyć do dwóch szklanek na
galaretkę. Włożyć ponownie do lodówki na około 20 minut.
Schłodzoną śmietanę ubić. Pozostałą galaretkę truskawkową
dodać do około

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności