Jump to content

Galaretkowo-truskawkowy deser


lolcia

Recommended Posts

Galaretkowo-truskawkowy deser


Dodany obrazek


SKLADNIKI :


Masa:
1 galaretka truskawkowa
15 dag truskawek (świeżych lub mrożonych)
150-200 ml śmietany 30%

Do dekoracji:
2 kostki gorzkiej czekolady

SPOSOB WYKONANIA

Galaretkę truskawkową rozpuścić w 400 ml gorącej wody.
Dokładnie rozmieszać galaretkę i ostudzić (podzielić na trzy części).
Jedną trzecią część galaretki truskawkowej wlać do opłukanych
zimną wodą dwóch wysokich szklanek lub pucharków. Włożyć do
lodówki na około 20 minut. Truskawki zmiksować blenderem.
Dodać do nich kolejną jedną trzecią część galaretki truskawkowej
i razem zmiksować. Następnie przełożyć do dwóch szklanek na
galaretkę. Włożyć ponownie do lodówki na około 20 minut.
Schłodzoną śmietanę ubić. Pozostałą galaretkę truskawkową
dodać do około

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site you agree to Privacy Policy