мαgιк 8 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Witam. Może wy mi pomożecie mam windowsa 8 komputer Asus r510c. Mam taki problem gdy jestem w sieci np.: jestem na google coś sobie robię naglę rozłącza mi internet. Widać jest sieć itd... problem jest w tym,że rozłącza się co kilka minut . Obecnie używam sieci bezprzewodowej bo Ethernet nie,bo nie mam dostępu a więc bezprzewodowa. Mógłby ktoś mi pomóc bo dobija mnie ten komputer. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trevor 29 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 A jaki jest zasięg twojej sieci??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaD 2 254 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Poszukałem po forach i może te informacje Ci pomogą: "Okazało się, że wina leży po stronie dostawcy Internetu...Trzeba było zmienić 2 ostatnie wartości w adresie sieciowym we właściwościach połączenia sieciowego, oczywiście trzeba to zrobić z serwisantem dostawcy Internetu...Faktyczna przyczyna problemów z zanikającym cyklicznie dostępem do Internetu nie jest znana... Możliwy atak lub podszywanie się kogoś z sieci pod dany adres IP, w każdym razie zmiana 2 ostatnich wartości połączenia sieciowego pomogła..." " Ktoś mógł uruchomić dodatkową sieć w okolicy (router bezprzewodowy), co powoduje zakłócenia. " Nigdy nie spotkałem się z tego typu problemem, dlatego nie mogę niestety za bardzo pomóc 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BociaN Classic 1 Opublikowano 20 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2014 Hmmmmm , Moja rada jest taka, żebyś przy oknie grał tak mi się przynajmniej wydaję też mam windows 8 tylko że HP i to samą miałem, jak poszedłem z laptopem i siedziałem z nim przy oknie to było trochę lepiej spróbuj moim sposobem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
мαgιк 8 Opublikowano 21 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2014 Zasięg sieci 5 kresek na 5 . możliwością też jest problem z kartą wi-fi czytałem ale no kurde mam wszędzie max wydajność komputera zalecane przez windows 8. Możliwe też,że jest przeciążenie,ponieważ używam neta na 4 komputerach . Bardzo dziękuje za wszystkie wypowiedzi na pewno mi pomogliście . Pozdrawiam i dziękuje jakby ktoś jeszcze coś wiedział proszę o posta . Dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Haze. 117 Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2014 Niestety , ale obciążenie nie ma nic do gadania. Jeżeli Tobie internet rozłącza no to wina leży po stronie laptopa , głòwnie sterowniki od karty sieciowej. Proponowałbym Tobie je zaaktualizować do jak najnowszej wersji - jeżeli Tobie to niie pomoże to napisz w tym temacie Identyfikator Urządzenia Sterownika sieci ( mam nadzieję , że wiesz co to jest ) , a ja Tobie ppstaram się pomòc Pozdrawiam , Haze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi