Mrr4Tree 0 Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Witam, w tym poradniku chciałbym wam pokazać jak zwiększyć fps'y w cs'ie. Krok pierwszy - Wyłączenie Synchronizacji Pionowej w NVIDIA Klikamy we Właściwości prawym przyciskiem myszy na pulpicie.Następnie wybieramy Ustawienia -> Zaawansowane do naszej karty graficznej.Klikamy uruchom program Nvidia Control Panel i przechodzimy do zakładki 'Zarządzanie Ustawieniami 3D.W zakładce Ustawienia Globalne klikamy na Synchronizacji Pionowej i ustawiamy na "Wymuś Wyłączenie"Po wszystkim klikamy Zastosuj i mamy o 20 FPS więcej Wymuszony po tej operacji reset komputera Krok drugi - Ustawienia w grze Tryb OpenGL Jakość kolorów od 16 BIT do 32 preferowane na serwerach 32 Rozdzielczość najlepiej 800x600 Krok trzeci - komendy fps_max 999 fps_modem 999 developer 1 cl_himodels 0 mp_decals 1 hud_draw 0 - można także wpisać tą komendę hud_draw 1 - przywraca celownik, ilość hp, czas. No i cieszymy się grą, dodam jeszcze, że czym lepszy mamy komputer i lepszą kartę graficzną to będziemy mieli więcej fps'ów. Poradnik By FaLOW Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TheGumiS 237 Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 1. Developer na niektorych serwerach jest zabroniony ( Nwm dokładnie ) 2. Po co fps_max itd 999? jak można ustawić fps_max 101 i też bedzie dobrze bo Cs jest orginalny że nie przekracza 100 fpsow a jak jest wiecej to sie poprostu utrzymuje na 100, przynajmniej u mnie 3. Moglbys dodac jakies screeny wtedy wyglada przejrzyscie i ładnie. 4. "Krok pierwszy - Wyłączenie Synchronizacji Pionowej w NVIDIA" - A jak ktoś nie ma karty graficzej Nvidii? Wiem ,że czepiam sie byle czego ale Poradnik to Poradnik a nie napisane byle jak Myśle że odemnie tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaD 2 254 Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 hud_draw 0 spowoduje zniknięcie z ekranu: ilości hp, czasu, naboi oraz celownika.. Myślę, że gracze nie są aż tak zdesperowani by wpisywać do konsoli tą komendę Mogłeś wytłumaczyć co te komendy zmieniają, bo niektórzy nie lubią wpisywać w ciemno i patrzeć na niewiadome rezultaty w grze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrr4Tree 0 Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 hud_draw 0 spowoduje zniknięcie z ekranu: ilości hp, czasu, naboi oraz celownika.. Myślę, że gracze nie są aż tak zdesperowani by wpisywać do konsoli tą komendę Mogłeś wytłumaczyć co te komendy zmieniają, bo niektórzy nie lubią wpisywać w ciemno i patrzeć na niewiadome rezultaty w grze. Ale zwiększa fps'y także. Po 2. ja nie potrafię robić poradników, wolałbym reklamy zrobić, ale jak trzeba poradniki to trzeba... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrr4Tree 0 Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 1. Developer na niektorych serwerach jest zabroniony ( Nwm dokładnie ) 2. Po co fps_max itd 999? jak można ustawić fps_max 101 i też bedzie dobrze bo Cs jest orginalny że nie przekracza 100 fpsow a jak jest wiecej to sie poprostu utrzymuje na 100, przynajmniej u mnie 3. Moglbys dodac jakies screeny wtedy wyglada przejrzyscie i ładnie. 4. "Krok pierwszy - Wyłączenie Synchronizacji Pionowej w NVIDIA" - A jak ktoś nie ma karty graficzej Nvidii? Wiem ,że czepiam sie byle czego ale Poradnik to Poradnik a nie napisane byle jak Myśle że odemnie tyle No może i racja, ale jak już napisałem nie potrafię robić poradników. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaD 2 254 Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Ale zwiększa fps'y także. Tylko jaki jest sens zwiększania fpsów dla komfortowej gry, jeśli przez tą komendę nie mamy celownika / hp / naboi ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mrr4Tree 0 Opublikowano 23 Lipca 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Tylko jaki jest sens zwiększania fpsów dla komfortowej gry, jeśli przez tą komendę nie mamy celownika / hp / naboi ? Na serwie dr jest sens. Przejdziesz mapę to wpisujesz hud_Draw 1 i jest normalnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaD 2 254 Opublikowano 23 Lipca 2014 Udostępnij Opublikowano 23 Lipca 2014 Na serwie dr jest sens. Przejdziesz mapę to wpisujesz hud_Draw 1 i jest normalnie. Jak na deathrun to ok ale i tak dopisałbym w poradniku co ta komenda wyłącza i ewentualnie dopisać, że na tego typu serwery Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi