TheGumiS 237 Posted August 24, 2014 Share Posted August 24, 2014 Witam. Jak tytuł sam mówi poradnik mówi "Jak wbic 50 lvl w Metin2 PL" moim sposobem. Od 1 do 5 - Bijemy Psy na poczatku a później możecie na coś wiekszego typu wilk, dzik itd. Po wbiciu 5 lvl idziemy porobić pare misji a także robimy typu Rozpocznij Misje 2 czy jakoś tak. 6 - 10 - Dalej robimy misje przy okazji bijemy Dziki, Niedźwiedzie, Czerwone Dziki. 11 - 20 - Tu bywa różnie ,ponieważ od jakiegoś 11 lvla wyżej chodzimy już na Niedzwiedzie, Niedzwiedzie Grizzli itd ale jeżeli posiadamy całe eQ +4 lub +5 wyżej to na 15 - 16 lvlu możemy chodzić na zaprzysiężone jeżeli jesteśmy wojem. Jeżeli posiadamy poniżej +4 itemki polecam dobić ten 16 - 18, porobić różne misje i jeśli się zdecydujemy teraz robić eQ to tylko jest strata czasu na bawienie się w Pogromce Niedźwiedzi Grizzli. Po drodze na pewno można porobić różne misje. 20 - 30 - Teraz zaczynają się schody drewniane ,ponieważ nie dość że potrzebne będzie nam eQ to i pomoc buffa by się przydała. Jeżeli dobiliśmy 20 lvl polecam najpierw porobić pare misji aby posiadać troche expa ponieważ zanim wyruszymy musimy pomyśleć w ogóle na co iść, czy damy radę ubić Maniaków, Żołnierzy i Sługów itd. ? To już zależy od jeżeli czujemy się na siłach możemy ich ubijać po 1 - 3 grupce wtedy mimo ,że mniejsze grupki ale exp większy, a dzieki temu pokonamy drogę do 25 lvla gdzie jak osiągniemy ten 25 lvl będzie nam łatwiej. Ale też tutaj są dylematy z uzbrojeniem, ja gdy grałem miałem problem z powodu iż posiadałem Szeroki Miecz i Srebrny Miecz i obydwa są prawie takie same jak dla mnie. Od ponad 25 lvla bijemy to samo. 31 - 40 - Tutaj bijemy to samo co od 20 do 30 ale tylko do 35 poziomu później możemy wyruszyć na Orki i tak bijemy do 40 poziomu a także po drodze robimy misje. * Można też iść na ezo ale Wysoki Fanatyk i Wódz mogą was zabić * 41 - 50 - Tutaj mamy dwie opcje.1. Denerwujemy się z trutką na Pustynii ale za to jak znajdziemy dobrego spota to i expa nie zabraknie ale buff tez się przyda. 2. Dolina Seungryong - Świątynia Hwang - Polecam tam expić nocą ponieważ mogą tam być przeciwnicy z innych królestw i mogą przyszkadzać ale nie iść samemu tylko z buffem. Poradnik może nie jest bogaty w słowa, bogaty ogólnie ale ja sam miałem na początku problem z ogólnym expieniem bo nie wiedziałem jak i gdzie kolwiek expić i nie chcę aby inni którzy dopiero 1 raz będą grać w metina wiedzieli co i jak. Przez ten poradnik zachciało mi się odnowa grać w Metina 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest xRealx Posted August 25, 2014 Share Posted August 25, 2014 Ja bym to zrobił inaczej :] ale dla początkującego się przyda. Zrób poradnik do 90. A za ten masz +. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Omega* 2,077 Posted September 1, 2014 Share Posted September 1, 2014 /lock Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts