konus123 13 Posted September 6, 2014 Share Posted September 6, 2014 Po 1 Pobieranie:-Cs'a najlepiej jest pobrać z tej strony: http://download.cs-classic.pl/-Pobieramy go i instalujemy grę w dysku C.-Po zainstalowaniu gry oczywiście ją włączamy ale przed wejściem na jaki kolwiek serwer trzeba sprawdzić ustawienia co zobaczycię niżej Po 2 Ustawienia:Moje ustawienia są proste lecz gra się na nich bardzo dobrze (zależy też dla kogo)-Wpierw ustawienia celownika:@!.Celownik powinien być dużo -W ustawieniach klawiatury nic nie zmieniamy-Ustawienia myszki:@!Proponuję ustawić czułość myszki na 8.5 lub mniejszą powód jest taki iż nim mniejsza czułość tym lepiej jest wycelować niż machać dookoła z nadzieją że się kogoś trafi-Ustawienia dźwięku: @!Jakość dźwięku musi być wysoka@!Głośność gry najlepiej jest ustawić na maxa, lecz polecam ustawienie 2cm przed max.-Ustawienia obrazu:@!Ustawienia powinny być proste... Jakość kolorów 32bit dla słabszych kompów | 64bit dla lepszych@!Renderowanie: Open GLCo do renderowania. Miałem kiedyś mały problem gdyż grając na Open GL to podczas grania nagle mi się gra zacinała i po około 5s. był black screen szukałem wielu sposobów na naprawienie tego lecz żaden nie zadziałał w końcu postanowiłem sam się tym zająć i rozwiązanie jest banalnie proste...Wystarczy renderowanie zmienić z Open GL na D3D pograć na nim z góra 2 dni i z powrotem zmienić na Open GL i wszystko powinno być OK lecz jeżeli się to powtórzy to proszę jeszcze raz zastosować tą opcję zmiany renderowania.@!Jasność i Gamma na maxa. Po 3 Gra (poradnik dla początkujących gry w cs):Każdy bez wyjątku wchodzi na pierwszy lepszy serwer jaki zobaczy, a gracz który gra po raz pierwszy ledwie potrafi cokolwiek zrobić, piszę to ponieważ chcę wam pomóc, więc...1.Najlepsze bronie w cs to m4a1 i ak472.Gdy biegniesz z nożem w ręku i ktoś cię nagle zacznie ostrzeliwać postaraj się wziąć broń i podczas zmiany skakać i kucać jednocześnie to zmniejszy szanse trafienia cię w głowę(Ja tak robię i co śmieszne to się udaje w 100%)3.Podczas strzelania większość graczy kuca, to błąd i zaleta... Błąd ponieważ jesteś łatwym celem, Zaleta ponieważ zwiększasz swoją celność. Więc krótko mówiąc kucaj jeżeli jest ci to potrzebne jeżeli nie i wiesz że pewnie padniesz kucając, staraj się schować za najbliższą ścianą Dobrym momentem do kucnięcia jest moment gdy typek wyskoczy ci przed twarzą w tedy po waszym kucnięciu najlepiej jest celować wyżej co zwiększy szanse trafienia w głowę. Jeżeli oczywiście pomogłem komukolwiek to bardzo mnie ucieszy pozytywny komentarz 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShaD 2,255 Posted September 6, 2014 Share Posted September 6, 2014 No w porządku.. ale nie wytłumaczyłeś jak włączyć cs'a.. a bez tego ani rusz Popraw to będzie like xDDDDDDDD 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makaveli. 2,153 Posted September 6, 2014 Share Posted September 6, 2014 Ty tak serio czy granatem dostałeś ? 2.Gdy biegniesz z nożem w ręku i ktoś cię nagle zacznie ostrzeliwać postaraj się wziąć broń i podczas zmiany skakać i kucać jednocześnie to zmniejszy szanse trafienia cię w głowę(Ja tak robię i co śmieszne to się udaje w 100%) Dzięki mistrzu za oświecenie xD 1.Najlepsze bronie w cs to m4a1 i ak47 Najlepsza to jest avka. -Pobieramy go i instalujemy grę w dysku C A mogę na dysk D ? :c Najlepsze na koniec: Jeżeli oczywiście pomogłem komukolwiek to bardzo mnie ucieszy pozytywny komentarz Pomogłeś setkom a może nawet tysiącom ludzi na świecie. Proponuję przetłumaczyć poradnik na angielski, francuski, hiszpański, niemiecki, włoski, japoński i łacinę. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShaD 2,255 Posted September 6, 2014 Share Posted September 6, 2014 Jeżeli oczywiście pomogłem komukolwiek to bardzo mnie ucieszy pozytywny komentarz @Arioch Chłopak się stara, a Ty się śmiejesz Nie wszyscy od razu wiedzą jak zainstalować cs'a, kupić broń czy w ogóle wejść na serwer. Ja na szczęście zacząłem instalować gry w wieku trzech lat. Inni nie muszą tego znać.. co więcej - tego nie uczą nawet w szkole! "2.Gdy biegniesz z nożem w ręku i ktoś cię nagle zacznie ostrzeliwać postaraj się wziąć broń i podczas zmiany skakać i kucać jednocześnie to zmniejszy szanse trafienia cię w głowę(Ja tak robię i co śmieszne to się udaje w 100%)" Chłopak napisał poradnik z własnego doświadczenia, a Ty się go czepiasz? Wstyd! Sam napisz lepszy w oparciu o własne, a nie tylko krytykować potrafisz. Po co ten język nienawiści. Nie zauważyłem podobnego poradnika na forum. Trzymaj ode mnie lajka, już nawet bez tego jak uruchomić cs'a 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makaveli. 2,153 Posted September 6, 2014 Share Posted September 6, 2014 Wiem ja zły, ja niedobry :x Moim zdaniem to zaśmiecanie forum. Dobrze że napisał ten poradnik sam albo i nie ale to i tak zaśmiecanie. Mógł chociaż jakieś ss'y zrobić bo jak ktoś nie ogarnia cs'a to po tym poradniku i tak go nie ogarnie. Żyjemy w wolnym kraju więc mam prawo wyrazić swoje zdanie i nie musi się ono wszystkim podobać. Język nienawiści? Sarkazm.. @Widzę że nie tylko ja lubię używać sarkazmu ;3 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ShaD 2,255 Posted September 6, 2014 Share Posted September 6, 2014 Dobrze że się przyznałeś do błędu. Następnym razem po prostu pamiętaj, że nie wszyscy wiedzą o instalowaniu cs'a na dysk C czy kupowaniu AK. W sumie muszę już lecieć, bo od lat mam źle zainstalowanego cs'a. Zamiast w C mam zainstalowanego w D. Zamiast ze strony cs-classic pobierałem prosto ze steama Mam nadzieję, że mnie za to nie zbanują. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
TYLK0 H3@DSH00T 173 Posted September 14, 2014 Share Posted September 14, 2014 Like za "chęci" oraz za "wysiłek" jaki w to włożyłeś. Nie ładnie się tak naśmiewać z kolegi. :confused: Pozdro! :disdain: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Venix 16 Posted September 14, 2014 Share Posted September 14, 2014 Like za "chęci" leci ; D I nie smiejcie sie z niego xddd Link to comment Share on other sites More sharing options...
lolcia 786 Posted September 14, 2014 Share Posted September 14, 2014 naprawdę są tak nieogarnięte osoby , że nie umieją zainstalować cs'a ;> Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts