ShaD 2 254 Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Witam, chciałbym wyjaśnić pewną ważną kwestię, która przez ostatnie dni ma miejsce na serwerze FFA. Pewien z graczy postanowił złożyć prośbę o rozpatrzenie demka na serwerach Blacklisted oraz AntiCheat. Ku mojemu jak i pewnie większej ilości użytkowników zaskoczeniu, oba werdykty.. nie są takie same. Ajmi został uniewinniony na stronie BlackListed http://blacklisted.pl/app14873,steam_0:1:1209201.html http://forum.blacklisted.pl/index.php/topic/19049-011209201-ajmi/page-3 oraz zbanowany na stronie AntiCheat.pl http://www.anticheat.pl/zgloszenie/pokaz/17170 http://www.anticheat.pl/forum/index.php?showtopic=18894&st=20 Następnie, Ajmi stworzył temat na forum, w którym wypowiedział się sam Administrator: Karol http://forum.cs-classic.pl/topic/24331-ajmi-beel-i-ace/#entry147031 Przytoczę wypowiedź -_- : Podpowiem, IP FFA, więc zgodnie z zasadą dostał bana i u nas. [...] Brakuje jeszcze tego byś powiedział, że sobie okulary z WH kupił i to nie jest czit.Tak brzmisz i dlatego nikt nie traktuje cię poważnie. Będzie poważny werdykt, pogadamy. Na razie niech poczeka. @-_- Czy możemy wszyscy - użytkownicy forum jak i gracze serwera FFA zobaczyć "poważny werdykt", który mówi, że Ajmi niczego nie używał i że ten ban na AC mu się nie należy? Czy możemy zobaczyć pozytywnie rozpatrzone odwołanie? Jeśli nie, prosiłbym o jak najszybsze wyjaśnienie całej tej sytuacji, gdyż uważam, że Ajmi za bardzo bezpiecznie się u Nas czuje. Napisałeś jasno: Podpowiem, IP FFA, więc zgodnie z zasadą dostał bana i u nas. Banować nie możecie, ale jasno było powiedziane, że jeżeli ktoś zostanie zgłoszony z naszych serwerów to ma bana. W IP serwera jest podany FFA, więc kolega grał na FFA i stąd to demko, wiec to tak jakby cisnął odpalony na FFA i ktoś go wrzucił tu i dostał bana. Skąd więc decyzja o Jego odbanowaniu? Czy została ta sprawa wyjaśniona? Podejdźmy do tej sprawy również z innej strony.. jeśli demko zostało uznane za spalone na jednej stronie i ewentualnie Tego administratorzy nie respektują, to czy była załatwiona sprawa na CSC? Czym UbTeaM oglądał chociaż to demko? Jeżeli nie, to może czas się zainteresować? Może niech wreszcie umiejętności członków UbTeam zostaną użyte i nie ograniczają się do przeglądania screenów? Jeżeli nie opieramy się na ocenie innych... (ban na ac został ustanowiony przez sędziów), to stwórzmy ją sami. Jeżeli demko będzie rozpatrywane przez UbTeaM CSC, dodam jeszcze jedną prośbę.. która myślę będzie zgodna z myślami innych użytkowników. Skoro jesteśmy już przy temacie UbTeaM. http://forum.cs-classic.pl/topic/24608-ssy/#entry148697 Dlaczego Ajmi dostał UB skoro w archiwum znajdują się tylko 4SS? Prosiłbym o wyjaśnienie tej sprawy. Sprawa kolejna.. co do Ajmiego. W pliku users.ini gdzie znajdują się wszystkie informacje dotyczące adminów/vipów itd. itd. w dniu stwierdzenia bana na podstawie demka przeciw Ajmiemu pojawił się taki wpis: ; Ajmi ODPAL Czy sprawa ta jest sensownie "rozwiązana", skoro gracz uznany za Odpała, dostał ub i gra na serwerze FFA? Prosiłbym o jak najszybsze wyjaśnienie całej zaistniałem sytuacji, ponieważ wiele użytkowników jak i graczy serwerze zadaje pytania dotyczące losów ajmiego. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damian? NL/PL 1 043 Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 (edytowane) Odbanowalem go bo cos z tym musialem zrobic. Moglbym mu zostawic bana , bo tak by bylo najprosciej....ale ja tak nie robie. Osobiscie nie jestem zwiazany jakos z Ajmim , ale duzo osob go bronilo a werdykt na bl nie byl jednoznaczny. Wiec ( dodam ze zawsze jak ktos nie ma udowodnionej winy do konca,to bede go "bronil" -przyklad sprawa z 5g) go odbanowalem, bo mial obiecane ze dostanie odpowiedz na swojego bana. A co do ssow jak nie wstawi to ub nie bedzie. No chyba ze Karol lub Ub-Team go odbanuje. Zrobilem to zgodnie z wlasnym sumieniem, ale licze sie z tym ze nie kazdemu to pasuje. Edytowane 3 Października 2014 przez Damian? NL/PL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel -_- 11 907 Opublikowano 3 Października 2014 Właściciel Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Prawda jest taka, że oba te serwisy są według mnie denne, ale innych nie ma. Sam widzisz, że oba serwisy uważają co innego. Skoro na jednym dali UB, a na drugim bana, to postanowiłem spytać się Damiana, bo on jest głównym opiekunem FFA. "Ajmi odpał" dodałem ja, bo podobno miał się odwoływać, ale w tym czasie zablokowalem mu admina, dodając to byście wiedzieli o co chodzi. Skoro jesteśmy już przy temacie UbTeaM. http://forum.cs-clas...sy/#entry148697 Dlaczego Ajmi dostał UB skoro w archiwum znajdują się tylko 4SS? Prosiłbym o wyjaśnienie tej sprawy. Czemu pytasz mnie? Tutaj pytanie powinno być skierowane do admina kAv, dla mnie on już za samo danie ss'ow po prośbie ajmiego powinien stracić admin,a jeżeli jeszcze okazałoby się, że dał mu sam 4 ss'y to dodatkowo powinien wyłapać bana na tydzień. To nie jest zabawka, a admin kAv potraktował to jako zabawkę. Jeżeli kAv przyzna, że zrobił 5 ss'ow, a ajmi ich wtedy nie wstawił to UB nie dostanie, nie będzie mnie interesowało to, że jakimś cudem tego ostatniego znalazł, ale jeżeli jednak okaże się, że dał mu 4 ss'y to sam go wyrzucę. Powtarzałem setki razy by dawać 5 ss'ow, a nie 4, 2, 15, 100 czy 1000, bo potem są problemy. Nie będę każdego z osobna pouczał, bo to nie ma sensu, gracie tam razem i jesteś podobno zgraną ekipą, wiec powinniście sobie mówić takie rzeczy. Dodatkowo nie muszę nigdzie dodawać regulaminu admina, bo to idiotyzm. Według mnie osoba składająca podanie na admina powinna wiedzieć jak się zachować, co przystaje, a co nie. Według mnie dawanie ss'ow bo kolega chce jest idiotyzmem, bo to nie admin to sprawdza, a UbTeam, tworzony jest wtedy kolejny temat z prośbą o UB, która tak naprawdę jest bezsensu bo z góry wiadome, że osoba UB dostanie. Osoba myśląca tak i robiąca coś takiego jest idiotą, bo nie da się inaczej tego nazwać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dolar91 44 Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Mi ogolnie to nie pasuje do ajmiego nic nie mam bo zawsze chcial pomoc jak mogl ale to jest przesada jest zbanowany na ac jak i na poczatku sprawy na bl tez byl wiec cos jest na rzeczy i wiele osob twierdzi ze jest spalony . cytuje tutaj Karola slowa "Co jest wpisane w IP serwera: http://www.anticheat...loszenie,17170?Podpowiem, IP FFA, więc zgodnie z zasadą dostał bana i u nas.Banować nie możecie, ale jasno było powiedziane, że jeżeli ktoś zostanie zgłoszony z naszych serwerów to ma bana. W IP serwera jest podany FFA, więc kolega grał na FFA i stąd to demko, wiec to tak jakby cisnął odpalony na FFA i ktoś go wrzucił tu i dostał bana." , wiec jakim prawem ub dostal ? , dla mnie to jest na fair , i jeszcze jego poczatki na serwerze caly czas te banie pozniej troche sie uspokoil ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajmi1 105 Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 (edytowane) @Dolar91 Na BL nie miałem bana nawet przez chwile ... szybkie UB A czy to była zabawa? chciałem ich użyć jako jeden z argumentów w temacie Tabalugi by coś udowodnić, to nie było tak hej ziomuś weź mi strzel fotki tak dla jaj bo mi sie nudzi ... Zresztą nigdzie nie pisze że admin nie może w takich przypadkach robić ssów i w czym takowe przeszkadzają? jak były tylko po ty aby właśnie potwierdzić błąd w pluginie jaki classicowy serwer posiada i żeby więcej osób może o nim wiedziało? bo on może być poważnym problemem, zresztą już widzieliśmy ... @-_- możesz mi powiedzieć w jaki sposób się bawię? ;o że chciałem potwierdzić błąd aby nie było w razie czego więcej nie porozumień, kto by to inny zrobił? Edytowane 3 Października 2014 przez ajmi Dalej mówimy o dwóch różnych rzeczach. || Bawisz się w opiekuna, którym nie jesteś. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ShaD 2 254 Opublikowano 3 Października 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Odbanowalem go bo cos z tym musialem zrobic. Moglbym mu zostawic bana , bo tak by bylo najprosciej....ale ja tak nie robie. Osobiscie nie jestem zwiazany jakos z Ajmim , ale duzo osob go bronilo a werdykt na bl nie byl jednoznaczny. Damian, dużo osób również ma za złe, że dostał UB. Sam nie jestem przekonany co do tego werdyktu i mam mieszane uczucia co do Jego gry. Swoją teorię Ajmiemu już przedstawiałem: Ja bany traktuję jak mnożenie: Jeżeli chociaż w jednym miejscu znajduje się zero (ban), to choćby było 10 jedynek (czysty), według mnie jest spalony.. bo werdykty (tak mi się przynajmniej wydaje), nie biorą się znikąd.. zawsze jakiś czynnik znalazł się, by stwierdzić spalenie. Pomyłki sędziowskie to inna sprawa.. fakt, zdarzają się.. ale w takim przypadku Ajmi powinien napisać odwołanie i wtedy czekać na ponowny werdykt. Prawda jest taka, że oba te serwisy są według mnie denne, ale innych nie ma. Sam widzisz, że oba serwisy uważają co innego. Skoro na jednym dali UB, a na drugim bana, to postanowiłem spytać się Damiana, bo on jest głównym opiekunem FFA. "Ajmi odpał" dodałem ja, bo podobno miał się odwoływać, ale w tym czasie zablokowalem mu admina, dodając to byście wiedzieli o co chodzi. W takim razie, jeżeli nie ma jeszcze odwołania.. Ajmi w ogóle nie powinien u Nas grać. Jak przecież może dostać ub, skoro za bana stracił adma? Czemu pytasz mnie? Nie -_-, nie pytam Ciebie, lecz UbTeaM. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ajmi1 105 Opublikowano 3 Października 2014 Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 (edytowane) @S}{aDoW Raaaanyyy przeczytaj ten post jeszcze raz to będziesz wiedział o co chodzi z AC -.- ---> http://forum.cs-classic.pl/topic/24331-ajmi-beel-i-ace/#entry147031 I co do ss napisałem u góry i w innym temacie --- logi / demko Edytowane 3 Października 2014 przez ajmi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel -_- 11 907 Opublikowano 3 Października 2014 Właściciel Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 W jaki sposób bawisz się w opiekuna? Dyktujesz adminowi to co ma zrobić, wiedząc, że takie rzeczy powinien sprawdzić sam opiekun lub ty, ale na osobnym serwerze. Ja nigdy nie słyszałem od ciebie lub kogokolwiek by napisał mi na PW/GG/Steam, że jakiś błąd jest, więc dla mnie po prostu chciałeś się pobawić w opiekuna, zrobić to na własną rękę nie informując osoby, która tak naprawdę tym się zajmuje, no chyba że napisałeś do damiana/shadowa i oni nie potraifli tego sprawdzić, dając ci wolną rękę. Dla mnie to zabawa, którą tłumaczysz tym, że niby chciałeś pokazać że jest jakiś błąd. Tego błędu nie ma i nie było, nie dostałem żadnej informacji o nim, więc po prostu ty i admin zachowaliście się głupio. Chciałeś zrobić to na własną rękę? Proszę bardzo, teraz będziesz ponosił za to konsekwencje, ty i admin który w tym uczestniczył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel -_- 11 907 Opublikowano 3 Października 2014 Właściciel Udostępnij Opublikowano 3 Października 2014 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Temat został zamknięty przez któregoś z moderatora. Powód: Temat zamykam. Dostałeś podobno 5 ss'ow, nie 4 Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą. Pozdrawiamy Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi