lolcia 786 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Placki ziemniaczane z dyniąSkładniki:50 dag ziemniaków (waga po obraniu) 20 dag cebuli 30 dag dyni (waga) po obraniu 20 gram imbiru (korzeń) 1 jajko 4 łyżki mąki pszennej gałka muszkatołowa sól pieprzSposób przygotowania :Ziemniaki i cebulę obrać, opłukać i osuszyć. Razem zetrzeć na jednolitą masę. Dynię i imbir obrać, opłukać, osuszyć i razem zetrzeć na tarce o małych oczkach. Do miski przełożyć ziemniaki, cebulę, dynię i imbir. Dodać jajko, mąkę pszenną, szczyptę gałki muszkatołowej. Przyprawić do smaku solą i pieprzem. Całość razem dokładnie wymieszać. Na patelni rozgrzać olej, kłaść łyżką ziemniaczany farsz (1 łyżka na 1 placek) i uformować okrągły placek. Smażyć z dwóch stron na złoty kolor. Usmażone placki wykładać na ręcznik papierowy, a następnie gorące podawać na stół. Z podanych składników wyjdzie około 20 placków. Składniki wystarczą na 4 porcje. Smacznego.zrodlo : smaczny.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Luna25 0 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Nie lubię dyni Ale przepis jest okej ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pads. 0 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Tego na pewno nie zjem ;d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuwunio 10 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Kiedyś miałam robić z babcią risotto z dyni.. ogólnie nie przepadam za plackami ziemniaczanymi, no chyba że są z jakimiś dodatkami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MusK 21 Opublikowano 5 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2013 Placki są dobre tylko z sosem ;d.Ale to tylko moje zdanie, przepis okey. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaDn3sS 0 Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 nie przepadam za dynią ale może być dobre chyba zrobię ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extreme 0 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Przepis dobry, ale ja nie lubię dyni. Poza tym już lepiej normalne placki z ziemniakami zrobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
amN 0 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Nie lubie dyni , ale przepis fajny xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Effcia 25 Opublikowano 9 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2013 a ja nie przepadam ogólnie za plackami ziemniaczanymi. Z dynią może bym zjadła, ale gotować nie umiem ;x. A mamie pewnie nie będzie się chciało . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi