Właściciel Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. -_- 11 886 Opublikowano 15 Listopada 2014 Właściciel Ta odpowiedź cieszy się zainteresowaniem. Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Witam. Na steam grasuje nowy wirus. Sam dzisiaj otrzymałem dwie wiadomości i przez przypadek otworzyłem link, lecz nie otwierałem pliku (zauważyłem dziwne rozszerzenie i to, że po prostu plik mi się pobrał). Wirus głównie działa chyba jako keylogger i wysyła on prośbę o wymianę do jakiegoś użytkownika, dodatkowo spamuje tą samą wiadomość, którą otrzymaliście innym waszym znajomym. Przedstawię wam łatkę na to: Szukamy procesu w menadżerze zadań [ALT + CTRL + DELETE], który nazywa się screenshot, wyłączamy go. Jeżeli go nie znajdziesz, przejdź do następnego punktu. Ustawcie sobie najlepiej w nicku coś w stylu "Nie otwierać linków", itd by ostrzec znajomych przed tym wirusem. Wejdźcie w ekwipunek, następnie oferty wymian i anulujcie wysłane oferty, najlepiej do wszystkich. Wyłączcie steam. Pobierzcie ten program - http://www.dobreprogramy.pl/Dr.WEB-CureIt,Program,Windows,12976.html zeskanujcie nim system i jeżeli wykryje wam trojana, usuńcie go Zeskanujcie ponownie i sprawdźcie czy dalej go posiadacie Zmieńcie hasła na steam oraz mailu przypisanym do steam'a Jeżeli w wymianie będziecie mieli jakiegoś użytkownika to zraportujcie go i jak najszybciej zakończcie tą wymianę by wam nic nie ukradł. 51 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gemciuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 1 145 Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Naszczęście nic takiego nie miałem. Dzięki za ostrzeżenie ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gumiś 0 Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Często nieznajomi zapraszają, a potem spamują linkami. Dla tego nie warto przyjmować zaproszeń od nie znajomych. Poradnik przydatny leci + (like). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leilo 112 Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Ja zrobiłem tak... Usunąłem najpierw steama potem skanowanie systemu x4 usunąłem ponad 30 wirusów, ustawiając najwyższy piorytet i od nowa zainstalowałem steama, jak na razie nie wysyła wiad do znajomych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SaphiR;3 359 Opublikowano 15 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2014 Sam otrzymałem 2 takie wiadomości dzisiaj ale z uprzedzenia ich nie otworzyłem , Plus dla Ciebie Karol za świetnie rozpisane czynności "naprawcze" . Ehh jedno kliknięcie a tyle syfu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Assman 0 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Kolega mi polecił en temat ponieważ mam ten problem i właśnie skanuje System Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MegatrOn !? 2 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Szybko się to rozprzestrzenia pełno wiadomości dziennie, teraz widać ilu ludzi używa mózgu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rewoX* 1 295 Opublikowano 16 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2014 Ja dziś dostałem około 30 wiadomości. Wszystkim poleciłem ten temat i dużo osób mi podziękowało. -_- plusik za pomoc + Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DanielxBB 0 Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Przeglądając fanpage zauważyłem jeszcze steam tradera że kupuje ci skiny o najtańszej wartości i sprzedaje drożej po przeskanowaniu trojan ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daniel.! 793 Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Dlatego nie przyjmujcie nieznajomych i nie otwierajcie żadnych linków Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Masakracja 58 Opublikowano 17 Listopada 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2014 Dziękować Panu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
*_* 89 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Wielkie dzięki. Bardzo przydatny temat.Leci DUŻY + ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domino c(: 33 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Dzięki mój kolega juz ma tego virusa i na szczęście linku który mi wysłał nie otworzyłem :v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kubaaa 119 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 ja właśnie otworzyłem i mi tak bardzo laptop zamulał, że myślałem że osiwieje ale przywróciłem system do poprzedniej pracy i jest ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi