I3lu 430 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 (edytowane) Zaczynamy Do przygotowania tej potrawy będziemy potrzebować: (Ryż,Arkusz Nori,Łososia,Świerzy ogórek,Wasabi Oraz matę Bambusową) Sposób przygotowania: Łososia kroimy na cienkie paski. Z ogórka trzeba wykroić gniazdo nasienne (tak by Sushi nie zrobiło się za wilgotne) i pokroić na cienkie paski. Arkusz glonów układamy na macie (ryż będziemy wykładać na mniej błyszczącą stronę ) równo z dolną krawędzią maty (czyli tą bliżej nas) i pokrywamy cienką, ale zwartą warstwą ryżu zostawiając jedynie około 1,5 cm u góry arkusza. Następnie 3-4 cm od dołu, równolegle do pozostawionego paska bez ryżu, przez całą szerokość nakładamy pasek wasabi i układamy składniki. Później zwijamy maki zushi przy pomocy bambusowej maty ściskając je mocno, ale tak, by nie wyszły bokiem składniki. Sushi kładziemy złączeniem do blatu stołu (pod wpływem wilgoci ryżu 1,5 cm pasek przylgnie trwale do roladki, co zapobiegnie rozpadaniu się ). Po chwili kroimy na roladki o szerokości około 1 cm. Sushi najlepiej smakuje zaraz po przygotowaniu. Podajemy do niego sos sojowy oraz imbir marynowany (do przegryzania przed zjedzeniem sushi z innym gatunkiem ryby lub owoców morza). Do picia najlepsze są: zielona herbata albo piwo. Po przygotowaniu powinno wyglądać to tak A i jeszcze coś dla miko Jak by ci nie wychodziło, w sensie "rozwalało i td" to się nie przejmuj bo mi dopiero za 3 razem wyszło Edytowane 19 Stycznia 2016 przez Tymbarkowa x3 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-*UsmiechnijSieJakSMILEY*- 75 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Zastanawiam się czy to zrobić ????????? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolcia 786 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 fu fu ; > Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I3lu 430 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 Co fu fu xDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolcia 786 Opublikowano 13 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2014 sushi jest fu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I3lu 430 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 A jadłaś wgl kiedyś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolcia 786 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4talijAA 2 695 Opublikowano 14 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2014 Tą rybke to bym zjadla xD Te danie mi sie z Dragon Ball kojarzy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
B4Rt# 22 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Konkret szama , wiem co dziś zjem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santos (t) 77 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 3lu świetny pomysł ja sobie dzisiaj kupie gotowca Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szoguun 1 568 Opublikowano 15 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2014 Nikt tak nie potrafi robić sushi jak ten typek xD 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
I3lu 430 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 James. co jak co ale te sushi które robi ten typek, nie wygląda najlepiej xDDDD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rewoX* 1 295 Opublikowano 17 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2014 (edytowane) Jadłem, polecam @down niee:v to od 3lu Edytowane 18 Grudnia 2014 przez rewoX* Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szoguun 1 568 Opublikowano 18 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 18 Grudnia 2014 @Rewox myśląc jadłeś znaczy tego typka co dałem tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lato ~wOw~ [t] 729 Opublikowano 25 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2015 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Temat został zamknięty przez któregoś z moderatora. Powód: Brak aktywności. Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą. Pozdrawiamy Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi