Rias Gremory 2 600 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 (edytowane) 1. Nazwa Anime: Shingeki no Kyojin: Attack on Titan (Akcja, dramat, fantasy, horror, postapokaliptyczny, super moce, shounen) 2. Zdjęcie: 3. Opis: Ludzkość w alternatywnym średniowiecznym świecie, została zdziesiątkowana przez tytułowego wroga Tytanów. Olbrzymy te przypominają wyglądem ludzi, lecz są głupie i nie mają układu trawiennego. Nikt nie wie skąd się wzięły, ani jak się rozmnażają. Wiadomo tylko, że zrobią wszystko by zjeść ludzi co do ostatniego. Pozostali przy życiu ludzie mieszkają w miastach za wielkimi murami postawionymi przez "bogów". W tak niespokojnych czasach przebiega młodość trójki głównych bohaterów: Erena – żyjącego nienawiścią do tytanów młodzieńca o wielkich ambicjach i gwałtownym usposobieniu, Mikasy – przybranej siostry Erena, cichej, spokojnej, zawsze opanowanej, pałającej olbrzymią siostrzaną miłością do swojego brata, a kiedy trzeba - szybkiej, precyzyjnej i zabójczej, oraz Armina – tchórzliwego acz bystrego nastolatka o niebywałej zdolności oceny sytuacji i znajdowania wyjścia z wszelkich tarapatów. Razem pragną dołączyć do jednostki zwiadowczej, czyli jedynych ludzi, którzy kiedykolwiek odważyli się stawić czoła tytanom w otwartej walce. Mega produkcja to nie tylko doskonale zaplanowana oś fabularna i wątki poboczne. Niesamowicie prezentuje się też strona graficzna i muzyczna. Do walki z tytanami najodważniejsi spośród ludzi używają „three dimentional maneuver gear”, które czynią kadetów równie mobilnymi, co Marvelowy Sipderman. Można sobie zatem wyobrazić, jak efektownie wyglądają starcia, w których uczestniczy kilku żołnierzy. Animacja jest tak płynna, że walki można oglądać w nieskończoność i ciągle się zachwycać. Geniusz widać szczególnie na większych ekranach i w wysokiej jakości. Tak też polecam oglądać to anime. Openingi, endingi i całą resztę OSTu nagrano z wielką dbałością, doskonale komponują się z resztą. 4. Ocena: Moja skromna ocena to 10/10. Anime po prostu cud, miód, malina. W każdym możliwym szczególe dopieszczone. Polecam każdemu, lecz młodszym może się to nie spodobać - krwawe, ludzie zjadani żywcem, odrywane kończyny. Źródło: http://www.anime-shinden.info/24768-shingeki-no-kyojin-online.html Edytowane 26 Stycznia 2016 przez Rias 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maikeru 176 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 To anime jest jedno z najlepszych jakie ogladałem ! Czekam na kolejny sezon Jak dla mnie to 10/10 ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BezImiennyy 240 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Recenzja bardzo dobra, aktualnie czekam na tłumaczenie kinówek oraz na puszczenie w tv kolejny sezon. Łap kolejną moją łapkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomm 164 Opublikowano 27 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 27 Grudnia 2014 Zgadzam się z autorem tematu po prostu genialne *.*. Kto jeszcze nie obejrzał to MUSI to zrobić . Następny sezon dopiero w 2016r ;/ ale wierzę, że jak już będzie to spadnę z krzesła ! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neffju 328 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Szczerze? Mi SNK nie przypadło do gustu, oceniłbym to anime na 7/10. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi