Rias Gremory 2 600 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 (edytowane) 1. Nazwa Anime: Date A Live (ecchi, romans, shounen, akcja, komedia, sci-fi) 2. Zdjęcie: 3. Opis: Trzydzieści lat temu zaczęły się dziwne kataklizmy, przypominające międzywymiarowe trzęsienia ziemi. Pierwszy z nich zostawił ogromną dziurę w okolicach Mongolii i pociągnął za sobą ponad sto milionów ofiar. Następne nie miały już takiej skali, ale powtarzały się regularnie, szczególnie w rejonie wschodniej Azji oraz Japonii. Z punktu widzenia nastoletniego Shidou Itsukiego to już rodzaj powtarzalnej katastrofy naturalnej, wymagającej ewakuowania się do najbliższego schronu i poczekania, aż niebezpieczeństwo minie. Jednakże pewnego dnia splot wyjątkowo pechowych okoliczności sprawia, że nasz bohater trafia niemal w epicentrum niedużego kataklizmu – i ku swojemu zdumieniu spotyka tam piękną, dziwnie ubraną i zdecydowanie nie najlepiej nastawioną do świata dziewczynę. Dziewczyna ta (tak samo jak wszystkie inne pochodzące z tych "kataklizmów") była nazywana "duchem". Istnieje oddział specjalny zajmujący się eksterminacją tych "duchów". Jedną z członkiń tego oddziału jest koleżana ze szkoły Shida, natomiast jego młodsza siostra dowodzi statkiem jakiejś tajnej organizacji, która pomaga "duchowym" dziewczynom. Jak potoczą się losy Shidy? Jeżeli chcesz się tego dowiedzieć - koniecznie obejrzyj oba sezony! (Nie chcę tutaj pisać więcej, bo zdradziłbym za dużo fabuły : ) 4. Ocena: Ja tej produkcji daję solidną 10. Kreska jest piękna, postacie świetne (oprócz tej szarowłosej jędzy - bez niej anime byłoby lepsze : ). Fabuła świetna, jak dla mnie nic dodać, (i prawie) nic ująć.(Odcinków 12 (są 2 sezony) zakończono) Źródło: http://anime-odcinki.pl/articles.php?article_id=116 | http://anime.tanuki.pl/strony/anime/5192-date-a-live/rec/2576 Edytowane 26 Stycznia 2016 przez Rias 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neffju 328 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Niezłe anime. Pierwszy sezon zrobił na mnie niemałe wrażenie, ale po obejrzeniu pierwszych 3 odcinków nowej serii (2) zrezygnowałem i porzuciłem anime. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride 544 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Yoshino <3 Obejrzalem pierwsza serie, anime godne polecenia [emoji14] Dzięki twojej recenzji chyba skusze się na 2 sezon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziomm 164 Opublikowano 28 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2014 Po pierwszym sezonie byłem pozytywnie nastawiony do tego anime lecz drugi sezon mnie zdołował i jakoś zniechęcił ;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi