Rias Gremory 2,606 Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 (edited) Dzisiaj przedstawie wam anime "No Game No Life". Gatunki: ecchi, seinen, fantasy, komedia, przygodowy Osiemnastoletni Sora i jedenastoletnia Shiro są rodzeństwem. Oboje boją się rzeczywistego świata, ludzi. Uważają, że to głupia gra i nie chcą w nią grać. Całymi dniami grają w gry i doszli do takiego poziomu, że są niepokonani. Nie ważna jaka by to nie była gra i tak "Bezimienni" zawsze wygrają. Pewnego dnia ktoś wyzwał ich do gry w szachy - wygrali. Po tej grze zostali przeniesieni do równoległego świata przez tamtejszego Boga. W świecie tym były zabronione wojny, kradzieże, a wszystkie konflikty załatwiano poprzez gry. Żyło tam kilkanaście ras i każda walczyła o możliwość zagrania z Bogiem. Jedna z tamtejszych ras do złudzenia przypominała ludzi, więc rodzeństwo było uznawane za osobników tej rasy, ale po kilku znaczących wygranych wszystko się zmieniło. Sora i Shiro to nadzieja ludzkości na odzyskanie utraconych w grach ziem i udowodnieniu, że ludzie to najlepsi gracze we wszechświecie. Czy "Bezimienni" uratują ludzkość? Czy uda im się wygrać z Bogiem? Czy udowodnią, że wszystkie legendy z nimi w roli głównej są prawdziwe? Jeśli chcesz poznać odpowiedzi na te pytania koniecznie obejrzyj! Link do serialu: http://www.animezone.pl/odcinki-online/no-game-no-life _____________________________________________________________________________________________________________________________________ Przyznam, że miałem duży kłopot z tą recenzją, bo nie chciałem zbyt dużo spojlerować. No Game No Life to świetne anime, kolorowe, o przyjemnej dla oka kresce, fajną muzyką. Postaci są oryginalne, każdy bohater jest inny. Serial jest bardzo dobrze przemyślany i dopracowany. Fabuła jest genialna i trudno szukać czegoś podobnego. Ocena: -bohaterowie: 10/10, -kreska: 10/10, -fabuła: 10/10, -ocena ogólna: 10/10 Źródło: http://www.animezone.pl/odcinki-online/no-game-no-life (Przez pewien czas może się nie ukazać z mojej strony żadna recenzja, ponieważ muszę trochę serii nadrobić.) Edited January 26, 2016 by Rias 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilonez 779 Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 Szkoda, że się napracowałeś, bo już jest tego recenzja ;c http://forum.cs-classic.pl/topic/22733-anime-na-pocz%C4%85tek-przygody/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rias Gremory 2,606 Posted January 25, 2015 Author Share Posted January 25, 2015 O kurde . Nawet nie zauważyłem tego xD. No to mamy dwie recki Link to comment Share on other sites More sharing options...
m1hu 176 Posted January 25, 2015 Share Posted January 25, 2015 (edited) Fajne anime, bo pokazuję jak można pokonywać przeszkody bez mocy a tylko samym główkowaniem Czekam na koleją serie Fajna recenzja Edited January 25, 2015 by maly. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dzika ryba 982 Posted January 31, 2015 Share Posted January 31, 2015 (edited) Jestem w trakcie oglądania i powiem, że bardzo mnie zaciekawiło. Polecam innym! Kreska jak dla mnie idealna, bohaterowie fajni, fabuła powalająca Edited January 31, 2015 by dzika ryba Link to comment Share on other sites More sharing options...
m1hu 176 Posted January 31, 2015 Share Posted January 31, 2015 Wyglądem Shiro przypomina mi Julie z Absolute duo. xD Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rias Gremory 2,606 Posted January 31, 2015 Author Share Posted January 31, 2015 Mały jak Absolute Duo włączyłem, stwierdziłem to samo Link to comment Share on other sites More sharing options...
m1hu 176 Posted January 31, 2015 Share Posted January 31, 2015 Mały jak Absolute Duo włączyłem, stwierdziłem to samo ja dopiero teraz to ogarnąłem jak popatrzyłem na Shiro. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts