dzika ryba 982 Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) W dniu dziesiejszym wstawiam recenzję Anime "Kaichou wa Maid Sama!". Mam nadzieję, że się spodoba. Gatunek/ki: Komedia, Romnas. Tematyka: Szkolne życie. Typ widowni: Shoujo Rok produkcji: 2010 Opis anime: Misaki Ayuzawa, czyli główna bohaterka serialu jest przewodniczącą samorządu uczniowskiego w liceum Seika. Jako, że szkoła ma nie najlepszą reputację, uczęszcza do niej znacznie mniejsza część dziewcząt. Misaki, jako przewodnicząca bardzo stara się to zmienić i ciężko nad tym pracuje. Pewnego dnia na jej nieszczęście, najprzystojniejszy chłopak z liceum, czyli Usui Takumi odkrywa jej najgłębszy sekret. To były największe obawy dziewczyny, bała się, że straci uznanie i autorytet w swojej szkole. Pracuje ona jako urocza kelnerka w Maid Latte, czyli dosyć popularnej kawiarence. Jej uniform stanowi strój francuskiej pokojówki. Zszokowana dziewczyna prosi go o zachowanie tajemnicy, nie spodziewając się, że szkolna gwiazda, łamacz kobiecych serc z wielkim uznaniem wśród wszystkich mężczyzn w liceum Seika, dotrzyma tajemnicy! Nikt się nie dowiaduje, a sam Usui następnego dnia wpada do Maid Latte jako zwykły klient, przy czym nawet na chwilę nie spuszcza z oka swojej "wybranki". > Jak potoczy się dalej ta historia? - Dowiedz się sam/a! Link do serialu: http://www.animezone.pl/odcinki-online/kaichou-wa-maid-sama Moja ocena: No cóż, kolejne świetne anime zrecenzowanie przeze mnie. Z czystym sumieniem wam polecam. Romans wcielony w życie bardzo mi się podoba z racji, że nie ma wszystkiego na hop hop. Anime mnie bardzo wciągnęło, myślę, że z powodu dobrej fabuły i dobrze rozwiniętych postaci. Kreska moim zdaniem też jest niezła. Opening zapadł mi w pamięć i o każdej porze dnia mogę go zaśpiewać. ^^ Problematyka tyczy się jak zwykle dobrego romansu i w tym rzecz. Warte obejrzenia, miło spędzicie czas. Postacie - 10/10 Kreska - 10/10 Fabuła - 10/10 Ocena ogólna - Fantastyczne, jest w mojej topce ulubionych anime. Źródła: Google, animezone, główka! >Ta recenzja jest troszkę krótsza i włożyłam w nią mniej pracy, chociaż musiałam trochę pogłówkować jak skrócić i przedstawić początek, by za bardzo nie zdradzić wam co będzie dalej. Polecam obejrzeć, bo historia jest godna uwagi. Edytowane 26 Stycznia 2016 przez Rias 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rias Gremory 2 600 Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Jak dla mnie recenzja wyszła świetnie. Krótka, ale wtajemnicza w świat anime. Kolejne do poczekalni 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride 544 Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Fajne anime na odstresowanie się Obejrzałem i polecam. Co do recenzji, świetnie Ci wyszła, uchyla lekko rąbek fabuły, ale nie pozwala domyślić się dalszego ciągu historii. Brawo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzika ryba 982 Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Oo, ciesze się, że komuś się podoba. Jak macie jakieś propozycje co do zrecenzowania, to proszę. Mam sporo czasu i nie mam co oglądać powoli. ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aver 1 488 Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Swietna recenzja, dzisiaj sobie oglądne wieczorkiem, chodz w sumie nigdy nie ogladałem anime, ale musi byc kiedys ten pierwszy raz. Leci plusik rybciu. xd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi