dzika ryba 982 Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 (edytowane) W dniu dziesiejszym wstawiam recenzję Anime "Kaichou wa Maid Sama!". Mam nadzieję, że się spodoba. Gatunek/ki: Komedia, Romnas. Tematyka: Szkolne życie. Typ widowni: Shoujo Rok produkcji: 2010 Opis anime: Misaki Ayuzawa, czyli główna bohaterka serialu jest przewodniczącą samorządu uczniowskiego w liceum Seika. Jako, że szkoła ma nie najlepszą reputację, uczęszcza do niej znacznie mniejsza część dziewcząt. Misaki, jako przewodnicząca bardzo stara się to zmienić i ciężko nad tym pracuje. Pewnego dnia na jej nieszczęście, najprzystojniejszy chłopak z liceum, czyli Usui Takumi odkrywa jej najgłębszy sekret. To były największe obawy dziewczyny, bała się, że straci uznanie i autorytet w swojej szkole. Pracuje ona jako urocza kelnerka w Maid Latte, czyli dosyć popularnej kawiarence. Jej uniform stanowi strój francuskiej pokojówki. Zszokowana dziewczyna prosi go o zachowanie tajemnicy, nie spodziewając się, że szkolna gwiazda, łamacz kobiecych serc z wielkim uznaniem wśród wszystkich mężczyzn w liceum Seika, dotrzyma tajemnicy! Nikt się nie dowiaduje, a sam Usui następnego dnia wpada do Maid Latte jako zwykły klient, przy czym nawet na chwilę nie spuszcza z oka swojej "wybranki". > Jak potoczy się dalej ta historia? - Dowiedz się sam/a! Link do serialu: http://www.animezone.pl/odcinki-online/kaichou-wa-maid-sama Moja ocena: No cóż, kolejne świetne anime zrecenzowanie przeze mnie. Z czystym sumieniem wam polecam. Romans wcielony w życie bardzo mi się podoba z racji, że nie ma wszystkiego na hop hop. Anime mnie bardzo wciągnęło, myślę, że z powodu dobrej fabuły i dobrze rozwiniętych postaci. Kreska moim zdaniem też jest niezła. Opening zapadł mi w pamięć i o każdej porze dnia mogę go zaśpiewać. ^^ Problematyka tyczy się jak zwykle dobrego romansu i w tym rzecz. Warte obejrzenia, miło spędzicie czas. Postacie - 10/10 Kreska - 10/10 Fabuła - 10/10 Ocena ogólna - Fantastyczne, jest w mojej topce ulubionych anime. Źródła: Google, animezone, główka! >Ta recenzja jest troszkę krótsza i włożyłam w nią mniej pracy, chociaż musiałam trochę pogłówkować jak skrócić i przedstawić początek, by za bardzo nie zdradzić wam co będzie dalej. Polecam obejrzeć, bo historia jest godna uwagi. Edytowane 26 Stycznia 2016 przez Rias 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rias Gremory 2 604 Opublikowano 3 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2015 Jak dla mnie recenzja wyszła świetnie. Krótka, ale wtajemnicza w świat anime. Kolejne do poczekalni 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride 545 Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Fajne anime na odstresowanie się Obejrzałem i polecam. Co do recenzji, świetnie Ci wyszła, uchyla lekko rąbek fabuły, ale nie pozwala domyślić się dalszego ciągu historii. Brawo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzika ryba 982 Opublikowano 4 Lutego 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Oo, ciesze się, że komuś się podoba. Jak macie jakieś propozycje co do zrecenzowania, to proszę. Mam sporo czasu i nie mam co oglądać powoli. ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aver 1 488 Opublikowano 4 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2015 Swietna recenzja, dzisiaj sobie oglądne wieczorkiem, chodz w sumie nigdy nie ogladałem anime, ale musi byc kiedys ten pierwszy raz. Leci plusik rybciu. xd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi