dav3 130 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 1. Wstęp2. Trochę teorii3. Poradnik #1 - Plastikowy napis4. Paczka materiałów5. ZakończenieWitam. Jest to pierwsza gazetka wykonana przeze mnie :-) W tym wydaniu przedstawię Wam podstawy tworzenia prac graficznych. (PKT. Teoria) W dalszej części gazetki możemy znaleźć poradnik mojego autorstwa na plastikowy napis.Teoria, czyli informacje, które pomogą nam zrozumieć często popełniane błędy początkujących, którzy chcą zajmować się grafiką. 1. W pracach każdego rodzaju należy zwracać szczególną uwagę na typografię. Co to jest typografia? Potocznie mówiąc - napisy. Lepiej nie dodawać żadnego napisu, niż dodać taki, który całą pracę obrzydza.2. Głównym elementem prac małych formatów (avatar, sygnatura) jest render. Oznacza to to, że powinno się go najbardziej wyeksponować. Należy jednak pamiętać, by nie przesadzić.3. "Przesadzona" praca to taka, która jest za jasna bądź za ciemna, lub panuje na niej chaos - nieuporządkowane, bezmyślnie wrzucone kawałki tekstur, C4D czy np. fractali.7 Renderów C4D autorstwa Encore. POBIERZMyślę, że ta gazetka jest dość ciekawa, aczkolwiek mam obawy co do paru punktów ^^ Jest to moja pierwsza gazetka - jak wspominałem - więc proszę o wyrozumiałośc :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolcia 786 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 oo no postarałes sie piffo leci ^^ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuwunio 10 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2013 Wzorowałeś się na moich wydaniach? Za mało teorii itp. Jak na początek może być Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Extreme 0 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2013 Też dam piwko . Poradnik bardzo dobry Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi