Jump to content

Recenzja filmu "Szybcy i wściekli 7"

Rias Gremory

Recommended Posts

SZYBCY I WŚCIEKLI 7

7673836.3.jpg

GATUNEK: Akcja

PREMIERA: 10 kwietnia 2015 (Polska)
PRODUKCJA: Japonia, USA

REŻYSERIA: James Wan

SCENARIUSZ: Chris Morgan

GŁOWNI BOHATEROWIE:

247887.2.jpgVin Diesel (Dominic Toretto)

251149.2.jpgPaul Walker (Brian O'Conner)

389760.2.jpgJason Statham (Deckard Shaw)

372086.2.jpgDwayne Johnson (Luke Hobbs)

OPIS FILMU:

Tytułowi Szybcy i wściekli znowu zmierzą się z Shawem, lecz tym razem będzie to zły starszy brat Deckard. Po wypadku jaki spotkał Owena Shawa, jego brat postanowił się zemścić na całej ekipie, która go tak urządziła. Po śmierci Hana, Dominic wraz z resztą paczki zgadali się z tajnym oddziałem CIA. Warunkiem agencji było, że Toretto uwolni Ramsey - genialnego hakera posiadającego bardzo cenny program. Cała ekipa wpakowała się w niezłe bagno. Deckard okazuje się potężnym przeciwnikiem, a ludzie kórzy uprowadzili Ramsey, chcieliby odzyskać zgubę. Można powiedzieć, że to wojna.

MOJA OPINIA:

Świeży tytuł, wczoraj byłem na nim w kinie. Jak przystało na "Szybkich i wściekłych" kolejna świetna produkcja. Dużo akcji, porządne efekty, a nawet sporo momentów, w których się uśmiałem.Moja ocena 10/10. Naprawdę polecam.

W tym filmie po raz ostatni zobaczymy Paula Walkera.

CIEKAWOSTKI:

• Początkowo film miał wyreżyserować Justin Lin, lecz zrezygnował z powodu zbyt szybkiego tempa pracy narzuconego przez wytwórnię. Na jego miejsce byli brani pod uwagę Jeff WadlowHarald Zwart i Brad Furman. Ostatecznie angaż otrzymał James Wan.
  • W castingu do jednej z ról wzięły udział Chitrangda Singh, Kangana Ranaut oraz Deepika Padukone, która ostatecznie została zatwierdzona. Jednak po pewnym czasie ta ostatnia wycofała się z projektu ze względu na pracę nad filmami "Goliyon Ki Raasleela Ram-Leela", "Happy New Year" i krótkometrażówce "Finding Fanny". Ostatecznie scenariusz produkcji został zmieniony i angaż otrzymał Ali Fazal.
  • Denzel Washington odrzucił proponowaną mu drugoplanową rolę przez studio Universal.

ZWIASTUN:

FILM ONLINE:

http://www.cda.pl/video/247145c9

Edited by Rias
  • Like 16

Ja sobie dałem spokój po zobaczeniu latających samochodów ze spadochronami.

Obejrzałem jeszcze jedynie końcówkę.

Może kiedyś do niego powrócę.. bo według mnie już przesadzają z tymi "super samochodami" i niesamowitymi akcjami.

Dla mnie najlepsza część to Tokio Drift i koniec :D

Umarł i tyle

Po co dalej drążyć temat xDDDD

Edited by S}{aDoW
  • Like 1

Jason Statham ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

nie mogę się doczekaac aż będzie film w HD na necie XD 

i mam nadzieję, że się nie zawiodę ^^ 

Oglądałem przed premierą w Polsce, powiem tyle fajny film, ostatni moment ściska za serce, gdy się rozjeżdżają i słychać słowa Toretto'a :)

• Like 1