Skocz do zawartości

Babeczki łososiowo-szpinakowe


lolcia

Rekomendowane odpowiedzi

Babeczki łososiowo-szpinakowe

Dodany obrazek

SKŁADNIKI:

1 kawałek łososia (ok.150 g)
2 spore garści szpinaku
1/3 kostki sera feta
łyżeczka koperku
pieprz cytrynowy (ilość według uznania)
sok z cytryny (ilość według uznania)
przyprawa do ryb (ilosć według uznania)
2 cebulki wiosenne razem ze szczypiorkiem
2 łyżki oliwy
300 g ugotowanych,ugniecionych ziemniaków
2 jajka
silikonowe foremki do babeczek (12-13 sztuk)


PRZYGOTOWANIE:
Rybę skrapiamy sokiem z cytryny,posypujemy przyprawą do ryb,pieprzem.
Opłukane listki szpinaku siekamy nożem,cebulki ze szczypiorkami również
siekamy drobniutko.Na patelnie wlewamy oliwę.Gdy oliwa się zagrzeje,
wrzucamy pokrojonego w małą kostkę łososia.Smażymy chwilke na
niezbyt dużym ogniu,potem dorzucamy szpinak i szczypiorek ,na końcu
pokruszoną fetę.Wszystko mieszmy i gdy zajdzie taka konieczność
przyprawiamy jeszcze sokiem z cytryny.

Dodany obrazek

Jajka ubijamy do białości,gdy będą dobrze ubite dodajemy ugotowane
i przestudzone ziemniaki i w dalszym ciągu ubijamy mikserem żeby
powstała gładka masa.Do ziemniaków z jajkami dodajemy przygotowany
szpinak z łososiem,mieszamy by składniki sie połączyły.Piekarnik
ustawiamy na 180 C. Do foremek wlewamy delikatnie ciasto i wkładamy
foremki do piekarnika.Pieczemy do czasu aż babeczki nabiora ładnego,
przyrumionego koloru.

Smacznego:)


zródło : gotujmy.pl

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności