Skocz do zawartości
LINK DO NOWEJ STRONY ×

Poznajmy servery MC

GrzechuNorth

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich użytkowników tego forum.

Zastanawiacie się pewnie co to jest za temat. Otóż stworzyłem ten wątek aby przybliżyć servery MC. Chodź uważany jest minecraft za wymarłą grę to i tak dużo osób w niego gra. A więc rozpoczynając przygodę dla niektórych z MC to przedstawie wam tryby, które możecie spotkać.

Pierwszym i bardzo popularnym trybem jest FB + SV.

O co w nim chodzi? Rozwijając nazwę to znaczy Freebuild i Survival czyli wolna przestrzeń i przetrwanie. Możecie tam robić wszystko. Zakładać gildie, klepać się bądź budować na działkach.Dostępne są surowcę na budowe oraz na tryb przerwania. Można też pracować jeśli administracja wrzuci odpowiedni pligon do tego.

Natępnym trybem jest SV + GIldie.

Jedyny taki w swoim rodzaju. Bierzesz znajomych i grasz. Szukasz surowców tworzysz gildie i zaczynasz się klepać. Nic prostrzego, zawsze jest na tym serverze miła atmosfera.

Trzecim już trybem jest server PVP.

Jak sama nazwa wskazuje każdy na każdego. Gracz ma na start odpowiednie EQ i wychodzi na PVP, przy czym szuka w skrzynkach co raz lepszych materiałów pod doskonały pancerz. Zazwyczaj takiemu serverowi towarzyszą LVL.

Cięższy tryb niż SV jest Hardcore.

Ciężko jest na nim przetrwać. Śmierć kończy się banem na serverze od 1h - 7d zależy jak ustawiony jest config hardcora. A pozatym nic innego niż SV.

Kolejnym serverem jest SkyBlock.

Jeden z najbardziej szanujących się trybów. Chodzi tu oto, żeby stworzyć rozwijać wyspę, którą się dostaje na start. W skrzynce znajdują się podstawowe materiały tj. Lava, woda, nasionta itd. Dostajecie wyspe o wyglądzie sześciokąta z drzewem. Najważniejsze na początku jest zebrania nasionki z tego drzewka by potem wyrosło i posiadać większą ilość drewna.

Szóstym już trybem jest MiniGames.

Jak sama nazwa wskazuje znajdują się w nim różne mini gry. Są tam zazwyczaj TheWalls, Survival Games, TNTb run oraz Quake i wiele więcej.

Przedostanim już trybem jest CraftZ.

To taki survival, gdzie nie możesz nic niszczyć, ale zdobywasz materiały ze skrzyń i pokonujesz zombiaki, które stoją na twojej drodze. Mierzysz się nie tylko z nimi, ale również z innymi graczami na tym serverze.

Ostatnim z najbardziej popularnych trybów jest SkyWars.

Walka między graczami na małych wyspach. Każdy z nim ma swoją wyspę na której znajdują sie skrzynki z losowymi przedmiotami. Wygrywa ten, który ostatni zostanie na mapie.

Wymieniłem wszystkie popularne servery, ale są też takie, które też w nie gracze grają. Wypisze je, ale nie będzie omawiał. 

- Creative

- Prison

- Parkour

- BedWars

- CastleMod

- CaveBlock

- 4Fun

- MC-Osada

Dziękuje za przeczytanie mojego tematu. Proszę o łapke w góre i pozytywne komentowanie ^^

W następnym temacie napisze jak skonfigurować server PVP.

Edytowane przez GrzechuNorth
  • Like 7

Fajny opis poszczególnych modów, szczerze mówiąc kiedyś trochę grałem w minecrafta, ale tylko na singlu.. Mam takie pytanie do ciebie, który z tych modów według ciebie jest najbardziej wart zainteresowania potencjalnego, nowego gracza? biorąc pod uwagę, że jestem "zielony" w tych sprawach, który z tych modów byś mi polecił? 

No to tak:

Mody to ulepszenie gry.

Każdy server ma swój tryb odpowiadający jak ma funkcjonować.

Jeśli jesteś zielony to polecam FB + SV.

Zależy też kto co lubi.

• Like 1

@Evviva L'arte!  Czyżby chęć do grania w mc Ci przyszła? :D 

Ja osobiście gdy przyjdzie mi już zagrać w Minecraft to gram na skyblock ~ oj te budowanie tych wysp, zmarnowałam na to tyle godzin aby były jak największe i zawierały jak najwięcej rzeczy, a najwięcej nerwów straciłam to przy mob grinder aby idealnie wszystko było (przynajmniej u mnie). :D , minigames, parkour ~ na to też sporo nerwów szło, szczególnie jak dana mapa była trudniejsza, ale za to @-_- oszukiwał! Pamiętam te Gamemode 0 i latanie! :D i ewentualnie buduje na creative ~ Kiedyś kiedy jeszcze ta gra mnie bardzo "kręciła" cały czas grałam ze znajomymi tryb SV i byłam typem gracza "jaskinowiec" :D Jak nie było Besi w domku/bazie to każdy ze znajomych wiedział, że siedzę gdzieś pod ziemią i szukam surowców.

Ale fajnie, że to opisałeś. :D Każdy i ten stary maniak Minecrafta jak i nowy jest w stanie zrozumieć bądź przypomnieć sobie to. Lajk  :hurra:  :ok:

• Like 5

• 1 miesiąc temu...
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności