GrzechuNorth 190 Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 (edytowane) Witam to znowu JA Dziś Wam przedstawie jak poprawnie skonfigurować podstawowy server PVP. Zapraszam do przeczytania poradnika Server PVP jest dla mnie łatwy do zrobienia a przyczym bardzo fajnie się na nim gra. Po pierwsze potrzebna jest odpowiednia paczka pluginów. Wymienie pluginy, które są potrzebne oraz dodatkowe, by gra była lepsza. Podstawowe pluginy: Essentials, EssentialsChat, EssentialsSpawn AuthMe lub xAuth, AzRank, PermissionEx, Starter Kit, NoCheatPlus, TreasureChest, WorldEdit, WorldGuard, CombatLog, ClearLag, HideStream. Dodatkowe: PVPLevels, 1vs1, MV-core, HolographicDisplays, Citizens, AutoSaveWorld. No to zaczynamy Najpierw wypakowujemy pliki jak jest na poniższym obrazku: Zacznijmy od pexa: Przykładowe rangi oraz permissie. Essentials kity i chat z rangami: Kits: Rangi (NAJPIERW TRZEBA JE ZROBIĆ W PEXIE !!!) Ranga na niebiesko oznacza, że jest ona z pexa. Rób wszystko jak powinno być na screenie. PVPLevels: Tak skonfigurujcie: Przy "Max LEVEL" ustawiać jaki ma być on możliwy do zdobycia (maximum). Jak widzicie możecie też ten plugin dać do bazy MySQL. Ostatni plugin do omówienia to StarterKit. Można go skonfigurować przez config lub server używając komendy /sk. Mniej więcej pokazałem wam jak większość skonfigurować. Żeby resze ustawić potrzebny jest server i komendy. Jak chcecie mogę podesłać spolszczenie (napisane przeze mnie ClearLag oraz 1vs1). Jeszcze ustawianie areny 1vs1 (bez screenow). /1vs1 arena add nazwa - dodanie areny /1vs1 arena setspawn1 nazwa - punkt spawnu gracza 1 /1vs1 arena setspawn2 nazwa - punkt spawnu gracza 2 /1vs1 arena setInv nazwa - ustawienie ekwipunku (Ten co masz na sobie) /1vs1 arena enable nazwa - włączenie areny /1vs1 join nazwa - dołączenie do areny /1vs1 leave - opuszczenie kolejki Można też to zrobić na tabliczce: [ ] [ [1vs1] ] [ join nazwa ] [ ] Dziękuje za przeczytanie poradnika. Jeśli chcecie pomocy to udziele. Jeśli chcecie więcej takich poradników to zostaw reputke i komentarz Edytowane 17 Lipca 2015 przez GrzechuNorth 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HardBoss 90 Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Bardzo dobry poradnik 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzechuNorth 190 Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Virre 1 Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Dobry poradnik. Leci + 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł. 3 324 Opublikowano 17 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Przede wszystkim cieszy mnie fakt, że poradnik jest robiony własnoręcznie, za to masz plusa, wątpię żeby mi się kiedyś przydał, ale kto wie? Bo jakby nie było nigdy nie przypuszczałem, że zostanę opiekunem na tej sieci ^^. #my_respect 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzechuNorth 190 Opublikowano 17 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2015 Czy mógłbym jakoś wystartować o opiekua działu MC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzechuNorth 190 Opublikowano 18 Lipca 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2015 @Up Dzięki A propo, jeśli ktoś nie rozumie to mogę wytłumaczyć przez TS 3. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SamsungPLL 0 Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2015 Ja nie widzę tych zdjęć. Pomocy ! Ten poradnik widze że jest dobry ale trzeba mi te SS niech ktoś pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GrzechuNorth 190 Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2015 Niestety hosting usunał screenshoty. Niedłgu zrobie kolejny poradnik z servera, który teraz istnieje. 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi