C!chy 0 Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 1. Rodzaj grafiki: Obraz 2. Kolorystyka: taka jak w wierszu 3. Tematyka: taka jak w wierszu 4. Wymiary: dosyć duze 5. Napis: bez 6. Dodatkowo: Plisss plissss potrzebuje do szkoły nauczycielka dała wiersz i kazała malować dowolna technika. Dam piwa:: -Babciu! Opowiesz mi coś? - do pokoju wpadła mała, może 5-letnia dziewczynka -Dobrze. Dokończymy to, co wczoraj czytałyśmy. A więc słuchaj uważnie. Kiedy książę przyjechał do jaskini smoka, zastał przedziwny widok. Poczwara leżała rozleniwiona przy kominku, a obok niej, na podłodze porozrzucane zostały owoce. Największym zaskoczeniem było to, że smok był... malutki! -Smoczek? - zapytał książę W odpowiedzi usłyszał tylko ciche burczenie w brzuchu bestii. Powolnym krokiem zbliżał się książę do smoka i gdy już miał go dotknąć, znieruchomiał. Monstrum otworzył oczy! -Eee? - smok przekręcił głowę. -Ty jesteś tą bestią? Przecież jesteś malutki! - krzyknął rycerz -Nie jestem żadną bestią! Jestem normalnym mieszkańcem wioski, który płaci podatki - smok był zbulwersowany -To dlaczego porywasz dziewice? -Brakuje mi towarzystwa, a one są takie nieśmiałe... Jak ja - zarumienił się -Jak się nazywasz? -Teodol, a Ty? -Sir Topiony Serek. -Więc jesteś rycerzem! Orajusiu! Prawdziwy rycerz! -A o coś dziwnego? -Mamusia zawsze mi mówiła, że jesteście wspaniali. Zawsze chciałem was spotkać! -A kim jest Twoja mamusia? -To Królowa Śniegu. Mieszka w wielkim, białym zamku. Jeśli chcesz, to mogę Cię tam przenieść. -A potrafisz? -Przecież jestem magiczny! - smok uśmiechnął się i wypuścił dym z nosa, który zasłonił rycerza. Gdy dym rozwiał się, mężczyzny już nie było. Był za to w zamku. Śnieżnobiałe ściany były przyozdobione portretami kobiet w królewskich szatach. Rycerz długo błądził po zamku, aż wreszcie znalazł komnatę, w której była królowa. Kobieta siedziała na fotelu i miała zamknięte oczy. Gdy mężczyzna przyszedł, ona nawet się nie ruszyła. Sir Serek bał się, że nie żyje, lecz prawda była boleśniejsza. Królowa spała i nikt nie wiedział jak ją obudzić. -Babciu! Ale dlaczego nie ma tu zdjęcia? -Yyy, ęę, ymm, poczekaj chwilkę. -Dobrze, babciu! Waszym zadaniem jest wykonanie zdjęcia krajobrazu zimowego i naniesienia na niego elementów fantasy, lub przedmiotów z życia wziętych do książki czytanej przez babcię. [ Dodano: 2013-02-06, 20:11 ] dobra można zamknąć już po, dostałem 4 heh Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi