Tyskie 8 Opublikowano 28 Lipca 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2015 (edytowane) Siemka, tak jak w temacie. W tym poradniku, napisze wam poradnik do mojego osobistego maina, jakim jest Vi. Jest zazwyczaj grana w jungli, ale czasami można ją spotkać na top lane oraz mid lane. Ten poradnik, będzie tylko się tyczył do gry w jungli. Maxowanie spelli - R -> Q -> E - W (jeżeli enemy team, ma dużo tanka w teamie, maxujemy R -> Q -> W -> E) W daje nam true dmg paswne, na ilość zdrowia. Czyli, im więcej przeciwnik ma hp, tym więcej mu zbierzemy, zbijając pasywe co 3 aa. Pewnie zapytacie, czemu first Q maxowane? Większe cdr na ganki i więcej bijemy, gankując. Bardzo mobline do gankowania jak i uciekania. Build - Standardowy, do zbalansowanego, enemy teamu z 1/2 ap i reszta ad Nieb / Red item jungle (AS) -> Buty Merce/Tabi (zależy czy eneamy team ma dużo cc czy dużo aa) -> Ostrze Zniszczonego Króla (Botrk) -> Randuin -> Banshee -> Frozen Heart (jeżeli bardziej potrzebujemy, MR, to pierwsze Banshee. następnie Randuin)Nieb / Red item jungle (AD) -> Buty Merce/Tabi -> Trinity -> Randuin -> Banshee -> Frozen Heart Build w zależności od eneamy teamu - Jeżeli enemy team ma przeważającą ilość postaci pod AP: Nieb / Red item jungle (AS) -> Buty Merce -> Botrk -> Spirite Visage -> Banshee -> Malmotrius Nieb / Red item jungle (AS) -> Buty Merce ->Trinity -> Spirite Visage -> Banshee -> Malmotrius Jeżeli w teamie, przeważają AD, można zrobić się na 2 sposoby- Full Tank - Nieb / Red item jungle (AS/AD) -> buty Tabi -> Randuin -> Frozen Hearth -> Thormail -> Warmog Bądź full AD, z przebiciem pancerza - Nieb / Red item jungle (AS/AD) -> Botrk -> Black Cleaver -> Randuin -> Trinity -> Last Wheasper (można co innego, można się pobawić) Combo- Combo można wykonać następująco: 1. Używamy Q i kiedy mamy 2x pkt na W pasywnym używamy E i zbija nam pasywe z większym dmg, można na koniec użyć R. Q -> AA -> E -> R 2. R -> Q -> AA -> E 3. R > Q > E > AA > E > Ignite Kto dobrze działa z Vi- Najlepiej według mnie, współgrają: Orianna, Yasuo, Wukong, Shen (Na pewno z kimś jeszcze dobrze działa!) Kontry Vi i na Vi- Vi silna jest przeciw: -Brand -Varus -Malphite -Draven Vi jest słaba przeciw- -Cho'Gath -Yasuo -Sion -Heimerdinger Cena postaci to 6300Pz, bądź 975RP Skiny do Vi- -Wytworna Vi, cena skórki to 750 RP -Neonowa Vi, cena skórki to 975 RP -Posterunkowa Vi, cena skórki 975 RP PORADNIK JEST W 100% MOJEGO AUTORSTWA !!! Edytowane 28 Lipca 2015 przez Tyskie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hahah 0 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 nima źle, przydatny poradnik, wypróbowałem go bo nie grałem VI nigdy, nawet combo wyszło Plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyńka 2 434 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Bardzo przydatny i czytelny poradnik. Często gram Vi, także z pewnością wypróbuję. Jeżeli chodzi o skiny to póki co mam tylko wytworną, ale świetnie wygląda, także też polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł. 3 324 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 Vi jest to moja trzecia postać do jungli, teraz mam prawie 60k na niej. Testowałem mnóstwo build'ów na dżungli. Również ten który wyżej wymieniłeś i co mogę powiedzieć... Nie jest to efektywne. Osobiście uważam za najlepszy build taki: Polecam to wypróbować, a nie pożałujecie . Czyli tak, item na dżungle z czerwoną kulką (+40 dmg etc..) > buty w zależności od teamu przeciwkina (ap/ad) > Pancerz umrzyka > Banshee > Guardian Angel, gdzie banshee można zmienić, gdy w przeciwnym teamie jest dominacja TYLKO AD. Ten build zrobi z Ciebie nie tylko tanka, ale maszynę do zabijania, która swoją ofiarę spowolni ^^. Na dodatek skille rozdaje zazwyczaj tak. Zaczynam od W, potem E > Q > R, i maks'uje W > E > Q >R To tylko przedstawiam jak ja osobiście gram na dżungli tą postacią, z racji tego, że main'uje dżunglę pozwoliłem sobie na pokazanie Wam mojego build'u. Ten build ma taki minus, że Vi nie ma tego walnięcia z kryta, ani obrażeń samych w sobie, a to wydaje mi się, że jest najważniejsze w tej postaci. Ale jak wiemy, każdy ma swój styl gry i punkt widzenia. Poradnik dostał już kiedyś lajka, ale zapomniałem się pod nim wypowiedzieć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Corin 2 Opublikowano 22 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 Zobacze moze cos z tego wyjdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł. 3 324 Opublikowano 27 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2015 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Temat został zamknięty przez któregoś z moderatorów. Powód: Nieaktualny poradnik. Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą. Pozdrawiamy Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi