Skocz do zawartości

Enson

MajuN

Rekomendowane odpowiedzi

245j5s7.jpg

Enson czy też Adrian jest raperem/freestyle'owcem pochodzącym z Gorzowa Wielkopolskiego.
Adrian posiada wadę wymowy przez co nie raz oberwało mu się za to na bitwach słownych,
mimo tego w jego kawałkach nie usłyszymy tego.
Jest to
jedyny raper który wyzbył się głosek szeleszczących typu: 'sz' 'cz'.
Ten trudny zabieg ułatwił mu rapowanie i dzięki temu osoby słuchające go, nie wiedzą o tej wadzie.
(Moim zdaniem gość jest mistrzem.)

O Ensonie znaczna większość ludzi nawet nie słyszała (co jest dla mnie dziwne) lub kojarzy go jedynie z Bitew słownych.

Eno swoją karierę zaczął na scenie freestylowej co z czasem przełożyło się na działalność studyjną.

21k9gyf.jpg

Warto też nadmienić, że pierwszą bitwę wygrał jako debiutant WBS 2006. (Wielka Bitwa Szczecińska)
W 2011 roku powtórzył osiągnięcie tym razem już jako weteran i ponownie wygrał WBS.
Po tym zwycięstwie niestety już nie uczestniczył w bitwach, przez co można rozumieć że zakończył karierę bitewną.
Nie mniej jednak na swoim koncie posiada również wysokie miejsca na
WBW, Mokotowie i mniejszych turniejach.

Adrian jako raper wydał w 2009 solowy album pod nazwą "Osiem kroków dalej".

Na swoim koncie posiada również numery z
Bonsonem, Huczuhuczem czy Te-Tris'em.

Od dłuższego czasu pracuje nad solowym materiałem, lecz od ponad roku nie daje żadnych oznak życia.

Najlepsze kawałki:

Na pewno musi znaleść sie tu diss na Tomb'a, w którym odegrał życiówkę.
-Nie nagram dla Ciebie featu

-Labirynt Karma

-Pomóż Mi Zamknąć Oczy

Co do najlepszych walk ciężko ocenić, polecam sprawdzić wszystkie lub same najlepsze wejścia ;)(Najlepsze wejścia z bitew w skrócie żeby nie oglądać wszystkiego)

Podsumowując, Enson to wielki talent studyjny (przekozackie punche, flow i rozkminy) jak i freestylowiec.
Mam nadzieję, że jeszcze coś dorzuci od siebie do rapu i że nie odłożył mikrofonu na zawsze.

"Nie ważne ilu ma się wrogów, ale na ilu ma się odwagę."
Nie nagram dla Ciebie featu

"A jak się nie podoba to mi pizdę zajeb, ale ona się zagoi a Ty nią będziesz dalej."
Nie nagram na Ciebie dissu

"Nie gadałem z Bogiem, moje ego może tak, ale wierzę w niego i to jest dar."

Gniew

Edytowane przez MajuN

• 3 miesiące temu...