James0v 1 688 Opublikowano 22 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2015 (edytowane) Cześć, postanowiłem napisać ten poradnik, ponieważ borykałem się już z tym problemem i udało mi się go naprawić. Dotyczy on zlagowanej myszy, która powoduje niechęć do gry w CS'a.Ruchy wirtualne nie współdziałają z ruchami rzeczywistymi przez co jest lekkie opóźnienie podczas gry, między innymi nie da się strzelać. Rozwiązałem ten problem z drobną pomocą kolegów.Krok 1.Aby przywrócić do normy naszego STEAM'a, musimy usunąć naszego cs'a nie tylko z biblioteki, ale również tam gdzie mamy zainstalowanego cs'a: SteamApss/common/ i usunąć cały folder Half-Life. Jeżeli już mamy wszystko pousuwane, możemy przystąpić do ponownej instalacji.Krok 2.Mamy świeżo zainstalowanego cs'a, więc można przystąpić do naprawy problemu. Wchodzimy w config.cfg, który znajduje się w SteamApss/common/half-life/cstrike i edytujemy go przez notatnik. Na dole, w ostatniej linijce przed "exec userconfig.cfg" wpisujemy następujące komendy: - gl_vsync 0 - gl_ansio 0 - m_rawinput 0 [ta komenda jest od przywracania starej prędkości myszy, jeżeli ustawimy wartość na 1 wtedy mysz będzie mniej zlagowana]Rozwiązałem już problem wielu graczy opisując im jak to ma wyglądać. Teraz będę mógł podsyłać link z rozwiązaniem. W razie problemów zapraszam na PW. Edytowane 30 Stycznia 2017 przez James0v. 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miłosz 2 789 Opublikowano 18 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2015 (edytowane) Wielki plus, dla ciebie za ten poradnik Kiedyś miałem ten problem, przez jakiś tydzień nic w necie nie mogłem znaleźć.. Jedyne co zapamiętałem na jakimś forum ktoś zgłaszał ten sam błąd - Najlepsza odpowiedź: 'Prawdopodobnie twój kabel od myszki jest zbyt długi, musisz go obciąć' :D Edytowane 18 Października 2015 przez Siwy 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aze Opublikowano 21 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2015 tylko jednej komendy nie miałem, gl_ansio 0, miałem na 4. Co to w ogóle zmienia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
James0v 1 688 Opublikowano 22 Października 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Października 2015 gl_ansio 0 - wyłącza Antyaliasing w grze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promistrz 598 Opublikowano 29 Stycznia 2017 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2017 spoko poradnik przydal sie bardzo dzieki :D 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi