Skocz do zawartości

[JB CS:GO] Propozycje Ogólne

-_-

Rekomendowane odpowiedzi

@Sleyu.

Powiem Ci tak że pomysł jest spoko ale,rano mogą przyjść sobie zorganizowana grupa i ludzie o co nie znają regulaminu i nie wiedzą za co jest ban i by taka grupa zorganizowana by sobie na bijała życzenia.Jeśli takie by było wprowadzone to by Guard musiał codziennie być rano.

Pozdrawiam.

13 godzin temu, Sleyu napisał:

Proponuje dodać komendę !voteslay (sm_voteslay),wiadomo nie zawsze na serwerze jest guard/admin a ct nie ma jak zareagować lub wgl nie reaguje jak ktoś np. Na kd lub wg kampi.Taka opcja byłaby przydatna dla i tylko wyłącznie dla ct,wiadomo ci z tt by po prostu sami siebie pozabijali.

Pomysł głupi jak dla mnie nie ma problemu żeby kogos slajnac bez sensu 

Nie ma guarda? Ktos kampi? to nie dać mu życzenia XD albo zabić na życzeniu/Jesli wybierze to zgłosic do Admina/Guarda/Opiekuna/Itp XD 

• Haha 1
  • Zmieszany 1

@Sleyu dajmy odrazu !voteban dla graczy.

Gdyby ta komenda była to większość sleyów by wyglądała tak:

1. Przyjdzie sobie "śmieszek" na serwer i dla beki zrobi vote a gracze dadzą bez patrzenia 1,

2. A co jeśli przyjdzie gracz, który denerwuje się na wszystko. Zostanie zabity i że złości zrobi votesleya i wiadomo jak by się skończyło.

Według mnie niepotrzebne i zbędne, jeżeli votekick ct jest nadużywany to votesley będzie tak samo nadużywany, a co z tym idzie ilość skarg by wzrosła.

@RUDI i tak to nie robi różnicy bo byłby i tak nadużywany.

Edytowane przez Fajny Nick.
  • Like 3
  • Uwielbiam 1

Według mnie pomysł bez sensu. Komenda nie jest potrzebna. Wystarczy zabić jak wygra i tyle. Za dużo byście chcieli przywilejów.

@Fajny Nick. ale czytaj ze zrozumieniem. Komenda ma być dla ct nie tt.

• Like 1

Mam propozycje na komende dla ct !bunt. Ta komenda by dawala bombe zegarowa na gracza ktory ma 40 sek na zbuntowanie sie i oczywiscie ginie po 40 sekundach chyba ze zbuntuje sie wtedy bomba zegarowa znika az do momentu kiedy warden nie wpisze tej komendy znowu (czas sie resteuje czyli 40sek).

@Netherslay Rozumiem

Edytowane przez Evo^^
  • Like 1

@Evo^^ wydaje mi się, że to będzie ciężkie do zrobienia. Łatwiej i z takim samym skutkiem byłoby stworzenie jakiegoś zegara odliczającego 40sekund na bunt więźnia, aczkolwiek myślę że da się to ogarnąć bez takich pierdół mówiąc przez mikrofon ile ma czasu buntownik i do jakiej minuty. Na demku wszystko ładnie widać ^^

-Zabawa "Podchody" (wiem, że jest dużo zabaw i dla tt głównie) Zabawa polega na tym, że po włączeniu zabawy tt podzielone zostaje na 2 zespoły. Aqua i Róż (albo Aqua i żółć lub Róż i żółć) Ostrzymują oni speeda (jak na berku) i wtedy ich zadaniem jest złapanie przeciwników. Którzy zostają zamrożeni i dostają dmg jak w przypadku Berka. Lecz po odmrożeniu gracz, który go odmroził NIE dostaje respektu ani NIE przywraca mu hp jak to jest na berku. (oraz przy małej ilości hp nie zabija z kosy tylko zamraża) Zabawa trwa określony czas. W przypadku nie roztrzygnięcia zabawy nikt nie dostaje respektu, zaś w przypadku wygrania zabawy przez daną drużynę. Każdy ŻYJĄCY z wygranej drużyny otrzymuje respekt a nie żyjący z drużyny otrzymują 1/4 lub 1/8 z tego (np żywi dostają 200 respektu domyślnie to nieżyjący 50/25)

Godzinę temu, SharD napisał:

-Zabawa "Podchody" (wiem, że jest dużo zabaw i dla tt głównie) Zabawa polega na tym, że po włączeniu zabawy tt podzielone zostaje na 2 zespoły. Aqua i Róż (albo Aqua i żółć lub Róż i żółć) Ostrzymują oni speeda (jak na berku) i wtedy ich zadaniem jest złapanie przeciwników. Którzy zostają zamrożeni i dostają dmg jak w przypadku Berka. Lecz po odmrożeniu gracz, który go odmroził NIE dostaje respektu ani NIE przywraca mu hp jak to jest na berku. (oraz przy małej ilości hp nie zabija z kosy tylko zamraża) Zabawa trwa określony czas. W przypadku nie roztrzygnięcia zabawy nikt nie dostaje respektu, zaś w przypadku wygrania zabawy przez daną drużynę. Każdy ŻYJĄCY z wygranej drużyny otrzymuje respekt a nie żyjący z drużyny otrzymują 1/4 lub 1/8 z tego (np żywi dostają 200 respektu domyślnie to nieżyjący 50/25)

Z tego wynika, że obie drużyny się łapią więc nie widzę sensu tej zabawy, już nie mówiąc o tym, że to berek w wersji TT.

Uważam, że dobrym pomysłem jest usunięcie najrzadziej wybieranej zabawy dla TT i zastąpienie jej jednym z 3 tych zabaw (nie wiem jak by się ogarnęło z pluginem)

Likwidacja potwierdzona

2 drużyny TT (np. Aqua i Róż) czas trwania zabawy 3-5 min. Gracze muszą się zabijać nawzajem i zabierają nieśmiertelniki jako punkty (max. do zebrania 200pkt.)

Wygrana drużyna dostaje 100-200 respektu (dla każdego osobno)

Sztab

Czas trwania ok. 3-5 min. Dwie drużyny TT. Na mapie w losowym miejscu znajdowałby się punkt (obręb), który trzeba przejąć by zdobywać punkty. Czas trwania zanim punkt zmieni położenie ok. 30-45 sek. Po zmianie pozycji "Sztabu" gracze są odradzani. (Czyli zabijają się w trakcie. Jednak po odrodzeniu mają 10 sek. tarczy ponieważ będzie ich odradzało w celach więc CT musi stać przy celach. Więcej na temat trybu jak naprawdę wygląda polecam obejrzeć w Call of Duty)

Po 100 pkt. respektu 

Dominacja

Klasyczna dominacja. Trzy punkty na mapie do przejęcia. Max. do zdobycia 200pkt. Dwie drużyny TT 200 respektu dla zwycięzców

Jeszcze wpadłem na zabawę dla CT

Rocket Day

CT dostaje ulepszoną Nove, która strzela rakietami (jest tryb coś na podobie Team Fortress 2 i serwerów Rocket Jump). TT dostaje bunny hopa do jakiegoś velocity (prędkości) i ucieka przed CT. Ostatni więzień ma życzenie. Czas trwania ok. 3-4 min. (Mniej lub więcej) Dla żywych więźniów którzy przeżyli po 150 respektu.

Zabawy dla TT są zaczerpnięte z serii Call of Duty.

Pozdrawiam

• Like 2

Proponuje dodać możliwość kupienia blunta za respekt. Według mnie szansa 1/420 na wylosowanie blunta jest zdecydowanie za mała.

np. 1blunt za 15k respektu\

/ to w takim razie proponuje aby wiadomość o możliwości wymiany respektu na blunta pokazywała się po wpisaniu komendy !rasa i wybraniu "jak zdobyć blunta" bo tam jej chyba nie ma

Edytowane przez eqk

• Właściciel

Na serwerze pojawiło się parę zabaw i zmian.

Mam nadzieję, że te zmiany Wam się spodobają, ale nie o tym tutaj,

Chodzi o największą zabawę z tej puli, mianowicie CODMOD. Od razu mówię i będę powtarzał, że zmiana klas będzie niemożliwa,więc proszę nie dodawać takich propozycji. Klas będzie maksymalnie 7, w tym 1 dla VIP i 1 dla SVIP.

Lista klas

Snajper (AWP+HE - 150 HP
Komandos (DEAGLE - 100 HP - Szybki + Mniejsza grawitacja
Strzelec Wyborowy (AK47+SMOKE+HE+KEVLAR - 200HP
Obronca (M249+HE+KEVLAR+HELMET - 250HP
Ninja (TMP+DEAGLE - 120HP - Szybki + Ciche kroki + Mniejsza grawitacja
Elitarny Snajper (VIP) (AWP+DEAGLE+HE+KEVLAR+HELMET - 200HP - Ciche kroki
Grenadier (SVIP) (M4A1+HE - 150HP - Szybki + Posiada nieskończoną ilość HE

Klasy nie są zbalansowane, więc na pewno będą niedługo propozycje co do lekkich ich zmian, ale głównie chodzi mi oto byście zaoszczędzili mi tutaj czytania wiadomości w stylu "Dodajcie możliwość zmiany klas pdoczas gry" albo "Dodajcie nowe". Nie, nie zrobimy tego. Liczba klas jest wystarczająca, a czas na wybór klasy jest wystarczający.

Jeżeli komuś zniknie menu, niech wpisze /codmod.

Co jeszcze, hm. Wszystko powinno się zresetować przy ostatnim żywym TT (#Życzenie). 

To nowa zabawa, a więc błędy proszę zgłaszać jak najszybciej.

To tyle ode mnie

• Like 7
  • Uwielbiam 3

Proponuje na codmodzie gdy sie rozpoczyna zabawa usunąć napisy co robi dana klasa, ponieważ gdy chcę się odrazu strzelać po rozpoczęciu to nie widze celownika bo mi te napisy zasłaniają.

@Evo^^ to w trakcie tej 1 minuty mozna wpisac !codmod

Edytowane przez Kyz.!
  • Like 1

8 godzin temu, Kyz.! napisał:

Proponuje na codmodzie gdy sie rozpoczyna zabawa usunąć napisy co robi dana klasa, ponieważ gdy chcę się odrazu strzelać po rozpoczęciu to nie widze celownika bo mi te napisy zasłaniają.

Tez mi to przszkadza ale nowi gracze nie beda wiedzieli co robi dana klasa wiec powinno to zostac

@Kyz.! ah czyli oto ci chodzilo... w takim razie sie zgadzam aby to usunięto. 

Moze to wytlumacze inaczej: gdy wybierzemy klase pod komenda !codmod to dostaje bronir itd. lecz zawsze gdy wlacza sie friendly fire wyskakuje znowu menu z wyborem klasy. Nwm czy to jest jakis bug ale powinno byc to naprawione 

Edytowane przez Evo^^

• 2 tygodnie później...

Składam prośbę o dodanie nowego punktu w regulaminie, który definiowałby czasownik-kampić-

Pytałam administrację co to znaczy, ale nikt nie dał mi niestety zadowalającej odpowiedzi.

Jeden z adminów na jb powiedział mi, że kampić znaczy przesiadywać 10 sekund w jednym pomieszczeniu. Logiczne? Logiczne. Natomiast kiedy zadałam pytanie ile metrów kwadratowych muszę pokonać, by nie kampić poza pomieszczeniem niestety się już nie dowiedziałam. Bo mam rozumieć, że na mapie z niebem nad głową, wyznacznikiem kampienia są metry kwadratowe, tak? 

Następnego dnia dowiedziałam się także, że przebywanie na zabawach i miejscach zabaw także jest kampieniem! Weźmy sobie np. niewinne boisko. Wiecie czy nie, ale jest to ulubione miejsce ,, przesiadywania " tt podczas zabawy w  bereka. Wiadomo, że na tej zabawie nie można kampić, dlaczego zatem żaden z guard'enów nie zabije tt znajdujacych się na boisku więcej niż 10 sec? Przecież to kampienie!

Podsumowując// może to ja jestem głupia, jednakże dodanie definicji kampienia do regulaminu zajęłoby 5 minut, a ja bym sobie oszczędziła bólu głowy.

Pozdrawiam i kłaniam się nisko.

Karolajn

Edytowane przez Karolajn
  • Haha 2
  • Zmieszany 1

@KarolajnCzego nie można tutaj zrozumieć z kamieniem. Jesteś na dachu dłużej niż 10 sec kampisz, jesteś w disko kampisz proste. Co do berka nie możesz stać w miejscu musisz się ruszać proste 

4 minuty temu, Ang9lek napisał:

@KarolajnCzego nie można tutaj zrozumieć z kamieniem. Jesteś na dachu dłużej niż 10 sec kampisz, jesteś w disko kampisz proste. Co do berka nie możesz stać w miejscu musisz się ruszać proste 

Zajebista definicja. W sumie nie wiem co to. A jak jestem 10 sekund na trawie miedzy boiskiem a torem wyścigowym to ile metrów muszę przejśc, by nie kampić??

Ale spokojnie, może to ja jestem upośledzona, że tego nie rozumiem.

Edytowane przez Karolajn

2 minuty temu, Bucek napisał:

Spróbuję ci to wyjaśnić.
Kampienie - zazwyczaj kojarzy się z siedzeniem w jednym miejscu np. na skrzynce za rogiem i zabijanie wszystkich zza pleców.

Tutaj jest trochę inaczej. Definicja ta dotyczy się tego co wyżej ale oprócz tego chodzi o to,że nie masz stać ciągle na boisku i tam biegać,skakać żeby nie było kampienia. Musisz biegać po całej mapie i szukać przeciwników. Wyjątkiem jest gdy wymieniasz ogień ale to nie ma polegać na tym,że chowacie się w osobnych pomieszczeniach na przeciw siebie i skanujecie drzwi.

To ma już sens, dziękuję za wyjaśnienie. 

• Uwielbiam 1

Uogólniona definicja kampienia - przemieszczanie się na niewielkie odległości (parę kroków..) lub ciągłe przebywanie w danej lokacji/miejscu/zabawie (takiej co oferuje mapa..)
Przykłady miejsc/lokacji/zabaw: Wieża, Basen, Kolorki

Kampienie nie obowiązuje gdy:

• wymieniasz ogień z przeciwnikiem.. na zabawach typu KillDay
  • goni Cię CT na zabawach typu Berek
  • przebywasz oraz przemieszczasz się w dużych lokacjach typu Outside (istnieją wyjątki takie jak np. Outside na Moonjail)

Chyba nie jest to takie trudne do pojęcia..

• Like 2

Dodanie możliwości usunięcia vice lidera przez lidera gangu.

Naprawienie błędu wyrzucania z gangu, mianowicie: Gdy chciałem wyrzucić dzisiaj jednego członka z gangu, to gdy wchodziłem w członkowie gangu było napisane że ta osoba ma 0h immunitetu, natomiast gdy wchodziłem w menu lidera - wyrzuć z gangu to było napisane że ta osoba ma 1h immunitetu i nie mogłem jej usunąć.

• Uwielbiam 3

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności