GrzechuNorth 190 Opublikowano 20 Października 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Października 2015 (edytowane) Witam jestem Grzechu i w tej serii przedstawię wam programowanie i obsługa servera głosowego TS 3. Dziś zaczniemy od zainstalowania go, nadanie rangi "Server Admin" oraz nadanie "Admin Server Query" Wszystko będę robił na localhoście. "Pozwolenie dostałem od -_- na robienie poradników" Zaczynamy! 1. Instalowanie: - Wchodzimy na stronę TeamSpeaka: teamspeak.com - Wybieramy zakładkę "download" a w niej "TeamSpeak 3 Server" Otworzy się nam takie okno: Wybieramy opcję, która jest pod nasz VPS lub komputer. Ja biorę Windows 64 bit 3.0.11.4. Wypakowujemy pobrany plik na pulpit. Gdy już to zrobimy otwieramy ten folder. W nim znajduje się kilka plików, ale interesuje nas tylko "ts3server" Odpalamy go i czekamy. Po krótkim czasie wyświetli się nam okno TeamSpeak 3 Server, gdzie znajdują się pasy do SA jak i do ASQ. Zostawiamy to! Odpalamy naszego Ts'a W connect wpisujemy "localhost" Gdy się załadujemy server poprosi nas o podanie tokenu do uprawnienia o rangę SA. Wpisujemy ten długi kod u mnie był to "sbWQ26ReH+B9r+KmtvMENBDtrLNA5VPZtEEDx3F6" Przystąpimy do nadania rangi "Admin Server Query" Pierw potrzebujemy programy, który nazywa się "Putty" Link: http://the.earth.li/~sgtatham/putty/latest/x86/putty.exe. Pobieramy go i uruchamiamy. Wyskoczy takie okienko: W hostname wpisujemy adres IP VPS'a u mnie to localhost i port domyślny TS'a 10011 a w connection type "telnet" Uruchamiamy i pokaże nam się takie okno: Wpisujemy następujące polecenie: login serveradmin haslo Pojawi się napis: error id=0 msg=ok To nie jest żaden błąd tak jest normalnie. Następnym kodem będzie: use sid=1 Liczba 1 oznacza, że to nasz pierwszy server Na koniec nadanie grupy: servergroupaddclient sgid=2 cldbid=2 "sgid" jest to id grupy a cldbid jest to id użytkownika. Na koniec wszystko tak powinno wyglądać: Dziękuje za przeczytanie poradnika mam nadzieję, że pomogłem Dziękuje i pozdrawiam Grzechu. PS: Jeśli macie pytania to pisać. Edytowane 20 Października 2015 przez GrzechuNorth 7 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi