ωιncнєѕтєr 1 310 Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) Podstawowy szkielet strony HTML prezentuje się następująco: <!DOCTYPE html> <HTML> <TITLE> </TITLE> <HEAD> <META charset="UTF8"> </HEAD> <BODY> </BODY> </HTML> Krótkie wytłumaczenie: <!DOCTYPE html> informuje przeglądarkę której wersji HTML lub XHTML używa wczytywana właśnie strona. <HTML> oznacza początek strony, natomiast </HTML> oznacza jej koniec. W znacznikach <HEAD> oraz </HEAD> znajduje się nagłówek strony. W znaczniku <TITLE> ustawiamy tytuł strony, który będzie wyświetlany podczas przeglądania strony. Ciało strony znajduje się w znaczniku <BODY> oraz </BODY> <META charset="UTF8"> odpowiedzialny jest za poprawne wyświetlanie polskich znaków. Edytowane 24 Listopada 2015 przez ωιncнєѕтєr 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzeregowiecPL 2 439 Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 " dziale o webmasteringu, o ile zostanie dodany zadbam o różnorodne rzeczy (autorskie) " Serio będziesz takie rzeczy dodawał? Przecież to nawet nie jest podstawa podstaw do podstawy podstaw. Jak już chcesz dodawać takie ultra proste rzeczy, to chociaż napisz co do czego służy i gdzie co umieszczamy, co oznacza utf8, a nie tak jak pisałem. Takich rzeczy jest mnóstwo na necie, a tutaj tylko niepotrzebna kopia. Eh.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ωιncнєѕтєr 1 310 Opublikowano 22 Listopada 2015 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Dobrze, że ty dodawałeś w swoim "Call of duty". Dział powstał kilka minut temu, a aktualnie gram. Dodałem tylko coś, żeby było. Jak skończe grać to napisze rózne poradniki 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł. 3 324 Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Takie coś to o ile się nie mylę to na początku gimnazjum miałem xD, ja myślałem, że zobaczę tutaj szkic w miarę rozbudowanej strony z odnośnikami i podstronami, takie coś co w trzeciej gimnazjum na zaliczenie robiłem, a tutaj... Ech szkoda gadać, unlike. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pride 544 Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 Takie coś to o ile się nie mylę to na początku gimnazjum miałem xD, ja myślałem, że zobaczę tutaj szkic w miarę rozbudowanej strony z odnośnikami i podstronami, takie coś co w trzeciej gimnazjum na zaliczenie robiłem, a tutaj... Ech szkoda gadać, unlike. Może ty to miałeś w gimnazjum ale nie wszyscy, jakim cudem miałby się tu pojawić szkic rozbudowanej strony skoro nie były omówione nawet podstawy. To tak jak wrzucić poradnik z wgrywaniem pluginów bez nauki konfiguracji. Jak dla mnie może on być przydatny i na pewno będzie odnośnikiem wielu przyszłych poradników, bo przecież od podstaw się zaczyna. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi