Melanjy 242 Opublikowano 22 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2015 (edytowane) Moja propozycja dotyczy postów a dokładniej blokady większej ilości postów niż jeden. Więc jeśli już napisaliśmy jeden post w danym temacie, a potem wypowiadając się tworzymy następny post przy "wysyłaniu" postu pojawił by się komunikat "Umieściłeś już jeden post w tym temacie, istnieje opcja edytuj". Oczywiście zdaje sobie sprawę, że nie jest to propozycja do wszystkich działów mam na myśli gry i zabawy np. Nie wiem czy jest taka możliwość w ogóle ale myślę, że pomogło by to nie tylko użytkownikom przed "warnami" ale też odciążyła by moderatorów i wyżej. Można by też było to dać też do konkretnych rang na forum np od użytkownika do moderatora. Omєga * a ja z innej beczki troche Troche za bardzo administracja chyba chce żeby użytkownicy używali opcji edytuj Przykład: http://forum.cs-classic.pl/topic/41380-skarga-esme/ ( rozumiem jak by doublowali swoje posty ) Wydaje mi się że forum jest po to aby się wypowiadac. Moim zdaniem to też jest zabawne, bo w moim rozumieniu forum służy do konwersacji. Ciągle są zastrzeżenia do opcji edytuj. Ale z tego co mi sie wydaje idzie to juz pod "nabijanie postów" jeśli ktoś nie edytuje postu a napisze kolejny. Sądzę, że każdy powinien mieć możliwość wypowiedzenia się pod każdym zamieszczonym postem przez kogoś innego. A nie dawanie warnów czy ostrzeżeń. Bo to mija się z celem. Ale skoro ważna jest dwa was liczba postów no to spoko. Rozumiem jeszcze jakby była opcja, że jeśli ktoś edytuje swój post wyświetla się on jako "zaktualizowany" i widnieje jako najnowsza odpowiedź w temacie. -_- "Co do głównego tematu: Jest tylko jedna opcja, mianowicie mogę dodać coś takiego, że jeżeli gracz A napisze post pod postem, to one same się złączą i wyjdzie jeden, czyli nikt, nigdzie nie będzie mógł pisać double postów, ale to też ma swoje wady." Nie no, nie o to mi chodzi, ale skoro nie ma takiej opcji to nie ma po co już dyskutować na ten temat. ;] Edytowane 23 Listopada 2015 przez Melanjy 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nukkuA 47 Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Na NIE. Jest regulamin, który trzeba przestrzegać, nie można wszystkich za rączkę prowadzić. Co do ułatwienia pracy moderatorom - ich zadanie polega właśnie na tym, żeby usuwać takie posty. Jeżeli nikt by nie spamował, to zadania moderatorów zredukowałoby sie do zamykania tematów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miłosz 2 789 Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Nie wiem czy to ma sens, w czym chciałbyś tą blokade używać? Hydepark? - blok postów. Admin room? Tutaj to powinna być akceptacja postów, bo co to ma być jak przy 1 nieobecności bądź rezygnacji wyskakuje z postami do 30osób, 'czesc' 'pa' 'blablabla' .. Skargi? kompletny bezsens, bo opcja 'edytuj' nie odświeża tematu na nowo, i w przypadku nowej informacji poprzez edytuj w starym poście, nie będzie tego widać, co utrudni choćby rozpoznanie winy w skardze. Tak samo admin, i wiele innych przykładów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omega* 2 077 Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 (edytowane) a ja z innej beczki troche Troche za bardzo administracja chyba chce żeby użytkownicy używali opcji edytuj Przykład: http://forum.cs-classic.pl/topic/41380-skarga-esme/ ( rozumiem jak by doublowali swoje posty ) Wydaje mi się że forum jest po to aby się wypowiadac. Jeżeli użytkownik pisze na temat to dlaczego nie moze dodać posta tylko edytować poprzedni ? Staję się to nieczytelne Edytowane 23 Listopada 2015 przez Omєga * 3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rias Gremory 2 600 Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Ja tutaj podzielam zdanie Omegi. Forum jest po to by się wypowiadać, a takie ciągłe edytowanie postów sprawia, że stają się one nieczytelne. 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł. 3 324 Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 Tutaj jeżeli chodzi o skargi, to może by się sprawdziło. Bo jak mamy serwer FFA, dla przykładu, to tam często dochodzi do tego, że użytkownicy piszą za dużo postów i nie na temat, przykład to skarga na jakiegoś tam burgera niby niepozorna, a jeden użytkownik naklepał chyba z 10 postów. Tutaj też zależy od moderatora/administratora czy uważa, że jest potrzeba podbicia tematu, czy też nie. Przykład, każdy temat propozycji serwerowych, tam najwięcej użytkownicy zdobywają postów, gdyż proponują, bądź komentują czyjąś propozycje w sposób sensowny, bądź nie (w tym drugim przypadku jest kara = warn). Moderatorzy są po to żeby utrzymywać ten porządek, oni mają też śledzić forum i jego tematy, póki co z Pride uważam, że dajemy sobie radę (chyba, że on to dementuje, to niech się wypowie). Odkąd zostałem moderatorem, to nie zauważyłem jakiegoś specjalnego natłoku pracy, więc pisanie o odciążeniu moderatorów, traci jakikolwiek sens. Natomiast o warnach... To jest tak, że wszystko zależy od nas, moderatorów lub administratorów, bo też zaglądają tu i ówdzie. Jeden wklepie warna, inny tylko post ukryje z kolei jeszcze inny da werbalnego. Regulamin jest po to żeby go przestrzegać i wszystko według mnie powinno zostać tak jak teraz, bowiem wprowadzając takie zmiany pewnie trzeba by modyfikować regulamin. Jestem na nie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Semi 1 260 Opublikowano 23 Listopada 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 (edytowane) Siema , jestem dokładnie takiego samego zdania co omega!. Jeśli się pisze na inny temat niż post , który dodało się wcześniej to nie powinno się naciskać tak na te edytowanie. Edytowane 23 Listopada 2015 przez Semi 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel -_- 11 891 Opublikowano 23 Listopada 2015 Właściciel Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2015 a ja z innej beczki troche Troche za bardzo administracja chyba chce żeby użytkownicy używali opcji edytuj Przykład: http://forum.cs-classic.pl/topic/41380-skarga-esme/ ( rozumiem jak by doublowali swoje posty ) Wydaje mi się że forum jest po to aby się wypowiadac. Jeżeli użytkownik pisze na temat to dlaczego nie moze dodać posta tylko edytować poprzedni ? Staję się to nieczytelne "Z innej beczki" Popatrzmy na to inaczej, większość takich "nowych postów" tyczy się tego samego, nowy post to nowa wypowiedź, a nie nowy post = ciagniecie tego samego, przecież to kończy się tym, że w temacie jest 30 postów, z czego te 20 to, to samo tylko w nowych postach, to utrudnia, tworzy spam, tworzy syf, a więc jest zbędne. Jeżeli ktoś w nowym poście pisze o czymś zupełnie innym, to okej, ale jeżeli np: w pierwszym poście Pan A pisze "Jesteś durniem bo taki i taki jesteś" Pan B odpowiada "Nie jestem durniem" Pan A odpowiada znowu "Jesteś durniem" Tak wygląda duża większość takich dyskusji, to jest idiotyczne, pisze się o tym samym w nowym poście w inny sposób, ale jest tym samym, więc po co coś takiego? Ja w ten sposób przestrzegam zasady "Używaj opcji edytuj", jeżeli ktoś pisze to samo w nowym poście co w poprzednim, ale jest to inaczej "ubrane", to wtedy dodaje notkę, że ma używać opcji "Edytuj". Co do głównego tematu: Jest tylko jedna opcja, mianowicie mogę dodać coś takiego, że jeżeli gracz A napisze post pod postem, to one same się złączą i wyjdzie jeden, czyli nikt, nigdzie nie będzie mógł pisać double postów, ale to też ma swoje wady. 4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Właściciel -_- 11 891 Opublikowano 25 Listopada 2015 Właściciel Udostępnij Opublikowano 25 Listopada 2015 Automatycznie wygenerowana wiadomość. Temat został zamknięty przez któregoś z moderatorów. Twoja propozycja nie została przyjęta. Pozdrawiamy Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi