Jump to content

Recenzja filmu "8 mila"

Gemciuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Recommended Posts

pre_1453749674__75373213.jpg

Reżyseria: Curtis Hanson

Scenariusz: Scott Silver

Gatunek: Biograficzny, Dramat obyczajowy, Muzyczny

Premiera: 17 stycznia 2003(Polska) 8 września 2002(Świat)

Obsada:

Eminem - Jimmy "B-Rabbit" Smith

thumb_pre_1453749883__8_mila_006.jpg

Mekhi Phifer - David "Future" Porter

thumb_pre_1453749927__shapeimage_2.jpg

Brittany Murphy - Alex

thumb_pre_1453750031__tumblr_inline_nm35

Kim Basinger - Stephanie Smith

thumb_pre_1453750189__14.jpg

Eugene Byrd - Wink

thumb_pre_1453750272__eugene_byrd_2002_1

Opis filmu:

Jimmy Smith(Eminem) mieszka w starej przyczepie samochodowej z matką i młodszą od niego siostrą. Za dnia pracuje w fabryce zderzaków a w nocy razem z kumplami chodzi do klubów ,w których odbywają się tzw. Freestyle Battle czyli bitwy na słowa ,które toczą najlepsi raperzy. Pewnego razu postanowił zmierzyć się na scenie z innym zawodnikiem lecz nie zakończyło się to dla niego w miły sposób. Rabbit pomimo tego zdarzenia dalej marzy o nagraniu własnej rap płyty. Czy uda mu się tego dokonać?

Moja opinia:

Według mnie ,film jest wręcz świetny. Mimo iż nie jest to w pełni oparty na życiu jednego z najlepszych raperów świata to i tak robi bardzo dobre wrażenie. Podoba mi się to ,że ta produkcja skupia się na jego problemach życia codziennego i jak jest to pokazane. To co w tym filmie mi się najbardziej spodobało to Bitwy na słowa ,które naprawdę uwielbiam a tutaj zostały one ukazane jakby przebiegały naprawdę. Z obsady najbardziej podobała mi się Kim Basinger ,do roli zdesperowanej matki wcieliła się wręcz idealnie. Utwory tzw. Soundtracki nadawały ten smaczek biografii Eminema ponieważ były to jego utwory. Jak dla mnie film wyszedł świetnie dlatego dostaje 9/10.

Zwiastun:

Film

pre_1453752428__giphy.gif

Edited by Classic Team Gemciu
  • Like 5

Według mnie ,film jest wręcz świetny. Mimo iż nie jest to w pełni oparty na życiu jednego z najlepszych raperów świata to i tak robi bardzo dobre wrażenie. Podoba mi się to ,że film skupia się na jego problemach życia codziennego i jak jest to pokazane. To co w tym filmie mi się najbardziej spodobało to Bitwy na słowa ,które naprawdę uwielbiam a w tym filmie zostały one ukazane jakby przebiegały naprawdę. Z obsady najbardziej podobała mi się Kim Basinger ,do roli zdesperowanej matki wcieliła się wręcz idealnie. Utwory tzw. Soundtracki w filmie nadawały ten smaczek biografii Eminema ponieważ były to jego utwory. Jak dla mnie film wyszedł świetnie dlatego dostaje 9/10.

Przydałoby się jakieś synonimy tu zamieścić, bo się strasznie źle czyta ;d.

Recenzja spoko, podoba mi się ten krótki opis - coś tam mówi, ale nie zdradza w sumie nic ;]

Dobra robota Gemciu ;]

• Like 2

Dzisiaj wieczorem oglądam :>, dzięki ^^

Jeszcze tego nie oglądałeś? Człowieku, gdzieś Ty był przez ten czas?

Średnio podoba mi się ta recenzja, gdybym tego nie oglądał i gdyby zapewne nie Eminem, nie obejrzałbym go poprzez przeczytanie owego przedstawionego filmu.