Gemciuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 1 145 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 (edytowane) Reżyseria: Frank Darabont Scenariusz: Frank Darabont Gatunek: Dramat Produkcja: USA Premiera: 24 marca 2000(Polska) 6 grudnia 1999(Świat) Obsada Tom Hanks - Paul Edgecombe David Morse - Brutus "Brutal" Howell Bonnie Hunt - Jan Edgecomb Michael Clarke Duncan - John Coffey James Cromwell - Naczelnik Hal Moores Michael Jeter - Eduard Delacroix Opis filmu: Były strażnik więzienny bloku D zwanego "Zielona mila" opowiada swojej przyjaciółce z domu starców historie o niezwykłym więźniu ,który został skazany na śmierć poprzez rażenie prądem na krześle elektrycznym za zabicie i gwałt na dwóch 9-letnich dziewczynkach. Czy został słusznie oskarżony? Przekonajcie się oglądając film! Moja opinia: Moim zdaniem film zasługuje na Top 5 filmów ,które kiedykolwiek powstały ,dlaczego? Głównie dlatego ,że aktorzy grający w tej produkcji świetnie wczuli się w swoje role, scenariusz jest wprost niesamowity, a cała historia świetnie przedstawiona. Najbardziej spodobał mi się Eduard ,bardzo pozytywna postać ,która potrafiła kochać nawet malutką myszke naprawdę mnie podekscytowała. Oglądając ten film myślałem ,że będzie to kolejny nudny dramacik ale gdy trochę już przeleciało pomyślałem ,że to wszystko może doprowadzić mnie do łez. Tak też się stało. Jak dla mnie ,solidne 10/10. Polecam każdemu! Zwiastun Film Edytowane 28 Stycznia 2016 przez Classic Team Gemciu 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ωιncнєѕтєr 1 310 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Trochę mało tekstu napisałeś, krótki opis jak i twoja recenzja, ale film wymiata! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł. 3 324 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Ponadczasowy film, niczym Medaliony Nałkowskiej.... Recenzja krótka, lecz rzeczowa, plus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaveli. 2 153 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Krótka zwięzła recenzja, leci plus. Co do filmu nie kminie jego fenomenu. Znam kilka lepszych. Każdy ma inny gust. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyńka 2 434 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Jeden z lepszych filmów, naprawdę warto obejrzeć!Dobrze, że o nim napisałeś, oczywiście plusik leci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mils 325 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Daje plus.Film osobiście uwielbiam, jest wręcz przepiękny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rias Gremory 2 600 Opublikowano 28 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2016 Ponadczasowy film, niczym Medaliony Nałkowskiej.... Medaliony są tak ponadczasowe jak zeszłoroczny śnieg. Nie czaję, jakim cudem to jest w kanonie lektur. Zielona mila, moim zdaniem także zasługuje na miejsce w top5. Cudowny film, gra aktorska na najwyższym poziomie, genialna fabuła, a koniec łapie za serce. Mało, mało, mało ;c, ale nie ma źle. Tak jak w poprzedniej taki króciutki opis był świetnie napisany, to tutaj jest tego zdecydowanie za mało. Mimo to, dobra robota ;] 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Omega* 2 077 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Porządny stary film który polecam. Recka krótka lecz ujdzie Plusencja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marina. 1 405 Opublikowano 29 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Stycznia 2016 Recenzja krótka, lecz w pełni opisuje cały film. Uwielbiam Leci + ziom ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
XxBananaxX 25 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Jeden z lepszych filmów które oglądałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Semi 1 260 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2016 Może i wydawać się za krótko, dla kogoś kto nie oglądał filmu, ja go oglądałem kilka razy, i mogę powiedzieć że opisałeś go idealnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dopi 138 Opublikowano 7 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 7 Lutego 2016 film ponadczasowy, znakomity 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi