Skocz do zawartości
LINK DO NOWEJ STRONY ×

KONKURS- KTO ODGADNIE CO TO ZA JEDNOSTKA #2

SzeregowiecPL

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, witam. To znowu ja.

Jakiś czas temu był niemal identyczny konkurs, aby odgadnąć jaka jest dana jednostka wojskowa na zdjęciach. No i tym razem będzie bardzo podobnie.

Konkurs potrwa do 02.02.2016.

Wygrywa ta osoba, która udzieli pierwsza prawidłowej odpowiedzi.

Do wygrania jest 50 zł PaySafeCard.

PYTANIE BRZMI: Jaka jednostka specjalna jest przedstawiona na poniższym zdjęciu, jak nazywa się przedstawiony pododdział i jaką pełni funkcję? (Jednostka nie musi pochodzić z Polski, ale może.)

F5Nti9d.jpg

Powodzenia!

Edytowane przez SzeregowiecPL
  • Like 7

Jednostka Wojskowa GROM 

"JW GROM przygotowana jest do prowadzenia szerokiej gamy operacji specjalnych: działań ratunkowych, akcji bezpośrednich, działań antyterrorystycznych."

• Like 2

Jednostka Wojsk Specjalnych Utworzona przez płk. Sławomira Berdychowskiego, byłego oficera GROM-u, na wzór amerykańskiego pułku rangersów, jest już zdolna do działań operacyjnych. Komandosi AGAT-u sprawdzili się w dżungli Gujany Francuskiej oraz w zimowych warunkach wysokich Alp.

JW GROM przygotowana jest do prowadzenia szerokiej gamy operacji specjalnych: działań ratunkowych, akcji bezpośrednich, działań antyterrorystycznych (ang. CT). Zamysłem naczelnym, deklarowanym także obecnie była szeroka gama operacji ratunkowych (np. NCE, CSAR, HR) 

Edytowane przez Omєga *
  • Like 4

JW Nil
Jednostka Wojskowa Nil 
JW Nil ma za zadanie prowadzić rozpoznanie w tym również ,rozpoznanie obrazowe, rozpoznanie osobowe i analizę rozpoznawczą, wspierać dowodzenie oraz zapewniać zabezpieczenie logistyczne i łączność wojskową.W okresie 2009-1.1.2014 ta krakowska jednostka wojskowa wypełniała zadania na rzecz Dowódzstwa Wojsk Specjalnych, obecnie rozformowanego. Od 1.1.2014 JW Nil podlega Dowudztwu Generalnemu Rodzajów Sił Zbrojnych.

@@@

W sumie to na tym zdjęciu jest mało informacji, jedynie czaszka na hełmie, żadnej oddziałówki

I w tym błąd.  Większość pewnie go popełniła zresztą ja sam tego nie zauważyłem na początku, ale Tybarkowa już napisała to nie edytowałem postu, a obrazek Pawła pokazuje jaka to jednostka. 

JWK napisane jak byk. http://scr.hu/9aef/iph2q

Gratulacje Tymbarkowa :D

Edytowane przez M@jki H@rdcor
  • Like 3

JWK zespół MERT

EDIT:

Nawet jeśli to Tymbarkowa widzę mnie uprzedziła :D

W sumie to na tym zdjęciu jest mało informacji, jedynie czaszka na hełmie, żadnej oddziałówki :D

Na oryginalnym jest już w tle kotwica:

o5dmhw.jpg

Edytowane przez CiapatyMurwa
  • Like 3

Jaka jednostka specjalna jest przedstawiona na poniższym zdjęciu, jak nazywa się przedstawiony pododdział i jaką pełni funkcję?

1. Jednostka Wojskowa Komandosów

2. Grupa MERT

3. Na zdjęciu przedstawiony jest jeden żołnierz właśnie z tej grupy. Ma za zadanie walczyć z rozpowszechnianiem broni biologicznej, chemicznej i nuklearnej.

@CiapatyMurwa Na przyszłość proszę o nie odnoszenie się do odpowiedz innych. Tylko udzielanie własnych.

Proszę tylko o precyzyjną odpowiedź na pytanie, a nie rozwodzenie się. Z góry dzięki!

Widzę, że nie ma co przedłużać. Tymbarkowa prawidłowo odpowiedziała na pytanie i zgarnia PSC. Napiszę do niej na PW.

Gratuluję! :D  :ninja:

• Like 2

Automatycznie wygenerowana wiadomość.
Temat został zamknięty przez któregoś z moderatorów.

Powód: Konkurs zakończony. Gratuluję Tymbarkowej wygranej!

Jeżeli się z tym nie zgadzasz zgłoś to Administratorowi z wyższą rangą.

Pozdrawiamy
Administracja Forum | Cs-Classic.PL | Klasyczna sieć serwerów.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności