Tymbarkowa :3 1,854 Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 (edited) TED 2 GATUNEK: Komedia PREMIERA: 10 lipca 2015 (Polska) 25 czerwca 2015 (świat) PRODUKCJA: USA REŻYSERIA: Seth MacFarlane SCENARIUSZ: Alec Sulkin, Wellesley Wild, Seth MacFarlane GŁÓWNI BOHATEROWIE: John Bennett (Mark Wahlberg) Ted (głos) (Seth MacFarlane) Samantha Jackson (Amanda Seyfried) Tami-Lynn (Jessica Barth) OPIS FILMU: Kontynuacja losów Teda i Johna. http://forum.cs-classic.pl/topic/31794-recenzja-filmu-ted/ Przyjaciele dalej mieszkają w Bostonie. Miś ułożył sobie życie z Tami i są szczęśliwym małżeństwem, natomiast jego przyjaciel rozwiódł się. Kiedy w życiu pary nowożeńców zaczyna górować rutyna, podejmują oni jedną z ważniejszych decyzji w ich życiu - chcą mieć dziecko. Jednak tutaj pojawia się problem - Ted jak łatwo można się domyśleć nie może zapłodnić swojej żony. Wraz z przyjacielem szukają odpowiedniego rozwiązania. Los jednak nie sprzyja tytułowemu bohaterowi, którego władze nie uznają za człowieka... MOJA OPINIA: Jak dla mnie jedna z lepszych komedii, jednak uważam, że nie przebija pierwszej części. W tej, ukazane są przede wszystkim problemy, co nie zmienia faktu, że jest komiczna. Moim ulubionym momentem jest włamanie Teda i Johna do pewnej osoby (nic więcej wam niestety na ten temat nie powiem, musicie sami zobaczyć ). Gra aktorska jak dla mnie bezbłędna. Chociaż bym chciała nie mam się do czego przyczepić. Muzyka też dobrze dobrana. Nie powiem, bo spodziewałam się troszkę innego tematu przewodniego, ale po obejrzeniu było to jednak miłe zaskoczenie. Warto też dodać, że tematyka 2 części tej komedii skupiła się tylko i wyłącznie na misiu, a nie na jego przyjacielu jak było w części 1. Całość filmu oceniam na 8/10 CIEKAWOSTKI: Film nagrywano od 28 lipca do 13 listopada 2014r. Kręcono go nie tylko w Bostonie ale również w Wareham, Ipswich, Norfolk, Danvers, Malden , Los Angeles, Santa Clarita i Nowym Jorku. ZWIASTUN: FILM ONLINE: http://www.cda.pl/video/5166483d Edited January 31, 2016 by Tymbarkowa x3 7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gemciuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu 1,145 Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 Swietna recenzja + Miałem to dzisiaj pisać 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Makaveli. 2,153 Posted January 31, 2016 Share Posted January 31, 2016 Bekowy film Fajna recenzja, podoba mi się. Leci lajk. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wladek(Pasza) 168 Posted February 2, 2016 Share Posted February 2, 2016 Fajna recenzja Polecam świetna komedia ! polecam każdemu kto jeszcze nie oglądał ^^ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dopi 138 Posted February 7, 2016 Share Posted February 7, 2016 Fajny film swietna recenzja leci+ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Lulok 14 Posted April 22, 2016 Share Posted April 22, 2016 Spoko film oraz recenzja też spoko Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts