dasdw 0 Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Składniki: 225 g gorzkiej czekolady 2 łyżki brandy, Grand Marnier lub Cointreau 4 łyżki wody 30 g miękkiego masła 3 duże jajka, osobno białka i żółtka 50 g drobnego cukru (caster sugar), (ja dałam 40 g, dla mnie to wystarczy) 125 ml śmietany kremówki (u mnie: Elmlea 36% tłuszczu)W małym garnuszku umieścić czekoladę, alkohol, wodę i rozpuścić w kąpieli wodnej, aż masa będzie gładka i błyszcząca. Po rozpuszczeniu zmiksować na gładko z masłem.W międzyczasie ubić na sztywno białka, pod koniec ubijania dodając cukier.Do masy czekoladowej po kolei wbijać żółtka, miksując, na zmianę z połową masy z ubitych białek, dla rozluźnienia.W kolejnej miseczce ubić kremówkę. Ubitą dodać do masy czekoladowej, dobrze wymieszać. Na koniec dodać resztę ubitych białek i delikatnie wymieszać.Gotową masę wyłożyć do 4 - 6 małych miseczek o pojemności małych ramekinów. Nakryć przezroczystą folią do żywności i wstawić do lodówki na przynajmniej 3 godziny przed podaniem.Smacznego oto foto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolcia 786 Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 zrodlo daj .. i mogles dac zdj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
demoN. xd 14 Opublikowano 21 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 Dobre. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dasdw 0 Opublikowano 21 Lutego 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Lutego 2013 zrodlo jest przepisy mojej mamy ale ten jest z internetu poniewaz nie chcialo mi sie pisac a jest doslownie identyczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neska. 3 198 Opublikowano 23 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 23 Lutego 2013 Dobre ;dd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi