Rias Gremory 2 600 Opublikowano 14 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Lutego 2016 (edytowane) DEADPOOL GATUNEK: Akcja, Komedia, Sci-Fi PREMIERA: 12 lutego 2016 (Polska)PRODUKCJA: Kanada, USAREŻYSERIA: Tim MillerSCENARIUSZ: Rhett Reese, Paul Wernick GŁOWNI BOHATEROWIE: Ryan Reynolds (Wade Wilson/Deadpool) Morena Baccarin (Vanessa Carlysle) Ed Skrein (Francis/Ajax) OPIS FILMU: Co by tu wam o mnie powiedzieć? ... Jestem najlepszy we wszystkim co robię, najfajniejszy, najśmieszniejszy, najseksowniejszy i nie jestem superbohaterem. Pewnie chcielibyście się dowiedzieć co z moim filmem? Hehe.. Oczywiście, że jest to najlepszy film 2016, bo jest o mnie! Ale dobra, powiem wam coś, czego się nie spodziewacie. To jest romans. A nie mówiłem! Spójrzcie tylko na te swoje miny niedowierzające. Haha... "Były żołnierz oddziałów specjalnych zostaje poddany niebezpiecznemu eksperymentowi. Niebawem uwalnia swoje alter ego i rozpoczyna polowanie na człowieka, który niemal zniszczył jego życie." - taki opis widnieje na filmwebie. MOJA OPINIA: Dopowiem tylko, że jakoś nie zauważyłem, żeby to było jego alter-ego, Deadpool po prostu taki był, jest i będzie. Od dawna czekałem na tę ekranizację, bo Deadpool jest moją ulubioną postacią z Marvela. Po obejrzeniu tego filmu, myślę, że spodoba się on większe ilości osób. Moja ocena to 11/10 i myślę, że pójdę na niego jeszcze ze 2 razy do kina ;]. CIEKAWOSTKI: Robert Rodriguez i David S. Goyer byli kandydatami do wyreżyserowania filmu. Do roli Vanessy Carlysle / Copycat były brane pod uwagę Taylor Schilling, Crystal Reed, Rebecca Ritter, Sarah Greene i Jessica De Gouw. Podczas przygotowań do roli w filmie Brianna Hildebrand przez kilka miesięcy trenowała Muay Thai. ZWIASTUN: W scenie po napisach, sam Deadpool nas informuje (w swój sposób) o 2 części, a więc czekamy z niecierpliwością ;] Jeśli ktoś nie ogarnął gagu w opisie, to polecam się przejść do kina na film ;] Pozdrawiam Marek Edytowane 19 Marca 2016 przez Rias 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weronikaa 3 302 Opublikowano 15 Lutego 2016 Udostępnij Opublikowano 15 Lutego 2016 To on nie jest zły? Byłam święcie przekonana, że jest tym złym.. Recenzja jak zwykle fajnie napisana, bez zbędnych spoilerów. Łap plusika! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi