Amelia 0 Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 CIASTECZKA MIODOWE - składniki: 10 dag miękkiego masła 4 łyżki miodu 2 jajka (całe) 25 dag mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia aromat do ciast (ewentualnie sok z cytryny/pomarańczy lub 3 łyżeczki cynamonu) tłuszcz do posmarowania blachy CIASTECZKA MIODOWE - sposób przygotowania: Miód i jajka zmiksować, dodać masło i zmiksować na kremową masę. Dodać aromat i proszek do pieczenia. Miksując stopniowo dodawać mąkę. Blachę nasmarować tłuszczem. Ciasto nabierać łyżeczką i układać na blasze (powinny mieć kształt lekko spłaszczonych kulek) w odstępach ok. 2.5 cm, gdyż podczas pieczenia ciasto nieco się rozpływa. Piec w temperaturze 200 stopni na złoto brązowy kolor. UWAGA! Ciasteczka pieką się bardzo szybko, więc trzeba uważać. Źródło Przepisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolcia 786 Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 no ciekawy przepis mozna wyprobować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:GramBezButow:.. 0 Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Słodko, mmmm... Spróbuję Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[O]rbi[T]ek 0 Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Ciekawe. Lubię miód. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Senrox 869 Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Dobry przepis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuwunio 10 Opublikowano 29 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2012 Takie zwyczajne w sumie Nie lepiej byłoby zrobić już jakieś czekoladowe bądź z nadzieniem? Mnie jakoś przepis nie kręci. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:GramBezButow:.. 0 Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 No właśnie dzisiaj powiedziałem narzeczonej aby mi zrobiła, pojechałem po składniki i oczywiście powiedziała że będą takie puste więc zrobiła również z czekoladą...Panowie... (nieziemskie) Co prawda dla smakoszy słodkości ale na prawdę bomba i nie drogie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi