Jump to content

Ciasteczka miodowe


Amelia

Recommended Posts

Dodany obrazek

 

CIASTECZKA MIODOWE - składniki:

10 dag miękkiego masła

4 łyżki miodu

2 jajka (całe)

25 dag mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

aromat do ciast (ewentualnie sok z cytryny/pomarańczy lub 3 łyżeczki cynamonu)

tłuszcz do posmarowania blachy

 

CIASTECZKA MIODOWE - sposób przygotowania:

 

Miód i jajka zmiksować, dodać masło i zmiksować na kremową masę. Dodać aromat i proszek do pieczenia. Miksując stopniowo dodawać mąkę.

Blachę nasmarować tłuszczem. Ciasto nabierać łyżeczką i układać na blasze (powinny mieć kształt lekko spłaszczonych kulek) w odstępach ok. 2.5 cm, gdyż podczas pieczenia ciasto nieco się rozpływa.

Piec w temperaturze 200 stopni na złoto brązowy kolor.

 

UWAGA!

 

Ciasteczka pieką się bardzo szybko, więc trzeba uważać.

 

Źródło Przepisu :)

Link to comment
Share on other sites

No właśnie dzisiaj powiedziałem narzeczonej aby mi zrobiła, pojechałem po składniki i oczywiście powiedziała że będą takie puste więc zrobiła również z czekoladą...Panowie... (nieziemskie) Co prawda dla smakoszy słodkości ale na prawdę bomba i nie drogie :)

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site you agree to Privacy Policy