Skocz do zawartości

Ciasteczka miodowe


Amelia

Rekomendowane odpowiedzi

Dodany obrazek

 

CIASTECZKA MIODOWE - składniki:

10 dag miękkiego masła

4 łyżki miodu

2 jajka (całe)

25 dag mąki

1 łyżeczka proszku do pieczenia

aromat do ciast (ewentualnie sok z cytryny/pomarańczy lub 3 łyżeczki cynamonu)

tłuszcz do posmarowania blachy

 

CIASTECZKA MIODOWE - sposób przygotowania:

 

Miód i jajka zmiksować, dodać masło i zmiksować na kremową masę. Dodać aromat i proszek do pieczenia. Miksując stopniowo dodawać mąkę.

Blachę nasmarować tłuszczem. Ciasto nabierać łyżeczką i układać na blasze (powinny mieć kształt lekko spłaszczonych kulek) w odstępach ok. 2.5 cm, gdyż podczas pieczenia ciasto nieco się rozpływa.

Piec w temperaturze 200 stopni na złoto brązowy kolor.

 

UWAGA!

 

Ciasteczka pieką się bardzo szybko, więc trzeba uważać.

 

Źródło Przepisu :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

No właśnie dzisiaj powiedziałem narzeczonej aby mi zrobiła, pojechałem po składniki i oczywiście powiedziała że będą takie puste więc zrobiła również z czekoladą...Panowie... (nieziemskie) Co prawda dla smakoszy słodkości ale na prawdę bomba i nie drogie :)

Odnośnik do komentarza
Udostępnij na innych stronach

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

    • Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Korzystając z tej strony zgadzasz się na Polityka prywatności