Amelia 0 Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 GRUSZKA W BURGUNDZIE - składniki: 8 gruszek 1 butelka czerwonego wina 200 g cukru 2 goździki 1 kawałek cynamonu 1/2 laski wanilii szczypta gałki muszkatołowej 3 ziarna czarnego pieprzu skórka otarta z 1 pomarańczy 80 ml gęstego soku z czarnych porzeczek GRUSZKA W BURGUNDZIE - sposób przygotowania: Wino wlej do garnka, zagotuj z cukrem, dodaj przyprawy i skórkę z pomarańczy. Gruszki obierz, pozostawiając ogonki, i włóż je do garnka z winem. Gotuj na małym ogniu przez 20-30 minut (czas gotowania zależy od gatunku gruszek). Gdy owoce są już miękkie, wyjmij je, a do wina dodaj sok z czarnych porzeczek i gotuj tak długo, aż sos odparuje i zgęstnieje. Gruszki ułóż w salaterce. Podawaj polane sosem. Najlepiej smakują mocno schłodzone. Źródło Przepisu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolcia 786 Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 nie lubie gruszek ^^ , ale fajny przepis Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wuwunio 10 Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 Ja wręcz przeciwnie, ale komu w sumie chciałoby się jeść gruszki w winie. Lepiej już jakiegoś grzańca zrobić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[O]rbi[T]ek 0 Opublikowano 23 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2012 To nie dla mnie ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..:GramBezButow:.. 0 Opublikowano 30 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2012 Również nie dla mnie ale czemu nie heh... tyle że ja bym ją wyrzucił i to pił xD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi