neska. 3 198 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Cykl: Dary Anioła Autor: Cassandra Clare Data wydania: 21 sierpnia 2013 Kategoria: Fantasy Cassandra Clare - czyli kto dokładnie? Pisarka, urodzona w amerykańskiej rodzinie w Teheranie, mieszkała w Francji, Anglii i Szwajcarii zanim skończyła 10 lat. Od szkoły średniej mieszkała w Los Angeles i Nowym Jorku, gdzie pracowała w redakcji. W 2004r. zaczęła pracę na powieścią Miasto Kości, jej natchnieniem był krajobraz Manhattanu. W fandomie związanym z Harrym Potterem znana dzięki opowiadaniu Draco Trilogy. Cassandra Clare to jej pseudonim artystyczny. źródło:http://lubimyczytac.pl/autor/3373/cassandra-clare Opis: Współczesny Nowy Jork. Zwyczajna na pozór nastolatka Clary Fray przypadkiem odkrywa, iż należy do niezwykłej kasty Nocnych Łowców, pół aniołów, którzy toczą odwieczną walkę w obronie naszego świata przed atakami demonów. Wkrótce w tajemniczych okolicznościach znika matka dziewczyny. Clary przyłącza się do grupy Nocnych Łowców i wkracza do alternatywnego podziemnego świata, zamieszkałego przez wampiry, wilkołaki, wiedźmy, wróżki i demony. Obdarzona wyjątkowym darem dziewczyna będzie musiała stanąć do walki nie tylko o życie matki, ale o bezpieczeństwo ludzkiej rasy, która żyje w nieświadomości nadciągającego zagrożenia… źródło: http://kino.dlastudenta.pl/film/Dary_Aniola_Miasto_kosci,15027.html Cytaty: "Tylko ludzie pozbawieni celu są nieszczęśliwi." "Wiesz jakie jest najgorsze uczucie, jakie mogę sobie wyobrazić? Nie ufać osobie, którą się kocha najbardziej na świecie." "Miłość odbiera ci możliwość wyboru." "Ich życie płonęło jasno jak płomień świecy... i równie łatwo było je zgasić." Kilka słów ode mnie: Jak pewnie wiecie, a może i nie, jestem wielką fanką romansideł, więc średnio byłam przekonana co do twórczości Cassandre. Jednak moja ciekawość wzięła górę i wolnym czasie sięgnęłam po lekturę. Jak się okazało, była to bardzo dobra decyzja, ponieważ książka mnie zachwyciła! Jeżeli tak jak ja, jesteście fanami romansów, myślę, że śmiało możecie sięgnąć po "Dary Anioła". Co prawda, nie jest to główny wątek książki, ale zdecydowanie nie brakuje tam romantyzmu. Dzieło Clare czyta się bardzo dobrze, potrafi ono nas zaskoczyć, w najmniej oczekiwanym momencie. Uważam, że każdy znajdzie w niej coś dla siebie. Polecam ją również dla osób, które nie są wielkimi fanami czytania, ponieważ znam wiele przypadków, gdzie mimo wszystko ją czytali i zachwycali się razem ze mną! "Dary Anioła" doczekały się ekranizacji. Na początku zdecydowano się na film, jednak nie przyniósł on oczekiwanego sukcesu i zaprzestano kręcenia kolejnej części. Po pewnym czasie okazało się, że powstanie serial, oczywiście na podstawie książki, który również bardzo Wam polecam. Więc jeśli naprawdę nie lubcie czytać, a moja recenzja w ogóle Was do tego nie zachęciła, to myślę, że nie będzie to dużą przeszkodą, by wkroczyć w świat Clary Fairchild! Chciałabym podziękować Semiemu za napis! 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weronikaa 3 302 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 DOBRA NA SAM POCZĄTEK : MALEC <3 Recenzja fajnie napisana. Za dużo nie zdradza ( czytałam wszystkie części ). Leci plusik Madzix! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shino 1 881 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Skoro Ciebie, fankę romansów wciągnęło to myślę, że się za tę książkę zabiorę. Recenzja dobra, wyczerpująca, oczywiście leci plus. Dobra robota. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marina. 1 405 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Semi, ziomek od napisów Recenzja napisana świetnie, przeczytałam całą. Może skuszę się na przeczytanie + 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N4talijAA 2 695 Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Kwietnia 2016 Widziałam film, może kiedyś przeczytam. + Fantasia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lulok 14 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Spoko recenzja, + za pracę poleciał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
..CytrynQa.. 0 Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 Recenzja ładna podoba mi się leci +. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k3_ 79 Opublikowano 11 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2017 Spoko recenzja. Lubię to ! Oczywiście jestem już sporo po przeczytaniu trylogii, ale gorąco polecam serie. Mam nadzieję, że Diabelskie Maszyny także przeczytane :hmmm: ? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi