Rias Gremory 2 600 Opublikowano 26 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Maja 2016 KAPITAN AMERYKA: WOJNA BOHATERÓW GATUNEK: Akcja, Sci-Fi PREMIERA: 6 maja 2016 (Polska) PRODUKCJA: USA REŻYSERIA: Anthony Russo, Joe Russo SCENARIUSZ: Christopher Markus, Stephen McFeely GŁÓWNI BOHATEROWIE: Chris Evans - Steve Rogers / Kapitan AmerykaRobert Downey Jr. - Tony Stark / IronMan Scarlett Johanssonn - Natasha Romanoff / Czarna Wdowa Sebastian Stan - Bucky Barnes / Zimowy Żołnierz OPIS FILMU: Akcje, w których uczestniczą superbohaterowie, pomimo tego, że ratują ludzi przed większym złem, skutkują mniejszym złem: zniszczeniem mienia, drobna liczba przypadkowych rannych i ofiar śmiertelnych. Ustawa, mająca na celu kontrolowanie ich działalności oraz zmuszająca bohaterów do rejestracji i ujawnienia swojej prawdziwej tożsamości, dzieli Avengersów na tych za, i tych przeciw dokumentowi. MOJA OPINIA: Do niewielu rzeczy mogę się przyczepić, ale jedną z nich jest DAREMNE TŁUMACZENIE TYTUŁU. Civil War = Wojna Bohaterów? No proszę was.. ale dobra, to nie pierwsza wpadka tłumaczy i nie ostatnia. Mamy tu (jak zwykle) do czynienia z najlepszym kinem akcji, z genialnym poziomem aktorstwa, efektów specjalnych etc.. Jako fan Marvela, oczywiście musiałem na to iść do kina, ale mogę to polecić także zwykłym zjadaczom chleba. Przed obejrzeniem tego, polecam się zapoznać z poprzednią częścią: Kapitan Ameryka: Zimowy Żołnierz. Muszę także pochwalić rolę Spidermana - jedyny Pająk jakiego lubię; jest lepszy niż postać Tobey'a Maguire'a i Andrewa Garfielda. Przypomina tą starą, dobrą kreskówkę z Fox Kids czy Jetix (kreskówka z 80' czy 90'). Nie pozostaje nic, jak czekać na drugą część. Moja ocena 10/10. CIEKAWOSTKI: Aktor Chad L. Coleman był brany pod uwagę do zagrania roli Czarnej Pantery. Asa Butterfield, Judah Lewis, Matt Lintz, Charlie Plummer i Charlie Rowe byli rozważani do roli Petera Parkera / Spider-Mana. Film kręcono w Atlancie, Fayetteville (Georgia, USA), Berlinie, Lipsku (Niemcy) i Portoryko. ZWIASTUN: Pozdrawiam Marek 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polaczekkkkkkkkkk 1 807 Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Nie rozumiem jednego... Peter Parker z tego co pamiętam został ugryziony przez pająka jak był na studiach. A w filmie pokazują Ci dzieciaka, który ledwo co gimnazjum skończył. Chyba, że ja o czymś nie wiem :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rias Gremory 2 600 Opublikowano 27 Maja 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Jedyny mankament "nowego" Spider-mana. Pierwsze wrażenie masz takie: ftw, co ten dzieciak robi w tych rajtkach?, ale zdecydowanie ten Pająk najlepiej oddaje stary dobry klimat kreskówek/komiksów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Weronikaa 3 302 Opublikowano 27 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2016 Recenzja fajnie napisana. Nie będę narzekać na nic. Byłam na tym w kinie i mi się tak średnio podobał, ale to już zależy od gustu. Denerwowali mnie główni bohaterzy i ogólnie taki dziwny kilmat był tej części chociaż fakt dwa razy się popłakałam. Daje temu filmowi mocne 6/10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi