Destroyer 548 Opublikowano 3 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2016 (edytowane) ColorChat to include, który pozwala nam na pisanie kolorowych komunikatów na czacie w csie. Instalacja ColorChat.inc Pierwsze co musisz zrobić to pobrać plik z załącznika. Następnie ColorChat.inc wypakowujesz do katalogu include/ w swoim kompilatorze (w przypadku gdy chcemy kompilować lokalnie) Jak zacząć pisać #include <amxmodx> #include <amxmisc> #include <colorchat> //w każdym pluginie z użyciem colorchat trzeba dodać taki include #define PLUGIN "nowy pl... //jakiś tam kod... } składnia ColorChat(id, Color:type, const msg[], {Float,Sql,Result,_}:...) Gdzie (id, //index gracza Color:type, //kolor którym zaczynamy wiadomość, dostepne kolory: /* YELLOW = 1, ==standardowy zółty GREEN, ==zielony TEAM_COLOR, ==kolor teamu(niebieski/czerwony/szary) GREY, ==szary RED, ==czerwony BLUE, ==niebieski*/ const msg[] //zawartość wiadomości {Float,Sql,Result,_} //inne zmienne Colorchat daje nam również możliwość zmiany koloru podczas pisania, dostępne kolory: ^x01 //normalny ^x04 // zielony ^x03 // teamu Jak tego użyć? public function(id){ //(powiedzmy że mamy id gracza) new szName[32]; //zrobiłem to tylko po co, żeby pokazać jak użyć zmiennej w ColorChat get_user_name(id, szName, 31); ColorChat(id, RED, "[Plugin Tag]^x04Twoj nick to %s", szName) Gotowy plugin #include <amxmodx> #include <amxmisc> #include <colorchat> public plugin_init() { register_plugin("colorchat", "1.0", "Destroyer") register_clcmd("say test", "function") } public function(id){ new szName[32]; get_user_name(id, szName, 31); ColorChat(id, RED, "[Plugin Tag]^x04Twoj nick to %s", szName) //[Plugin tag] będzie na czerwono, reszta zielona +wyświetli się nick ze zmiennej szName ColorChat(id, RED, "czerwony,^x04 zielony, ^x01zolty(domyslny),^x03 kolor teamu") //tutaj pokazałem jak użyć zmiany koloru i jaki kolor kiedy będzie } ^x01 - żółty kolor^x03 - kolor teamu^x04 - kolor zielonyNa necie jest pełno o tym, poradnik jest mojego autorstwa Stary poradnik, ale zawsze się przyda komus kto jest zielony w tym. colorchat.rar Edytowane 3 Lipca 2016 przez Destroyer 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enigmanamoda 0 Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Poradnikiem bym tego nie nazwał, bo tak na dobrą sprawę w co on mi pomógł zrozumieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Normal8882 0 Opublikowano 24 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2021 (edytowane) SPOKO PORADNIK ! Edytowane 24 Marca 2021 przez Normal8882 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Miłosz 2 789 Opublikowano 30 Marca 2021 Udostępnij Opublikowano 30 Marca 2021 (edytowane) @Normal8882jeśli ten avast na pulpicie działa pełnoprawnie u ciebie w systemie to tak będzie ^^ Wydawało mi się że korzystając z win 10 najkorzystniej jest używać defendera wbudowanego bo jest najlepszy ale chyba się mylę, bo avast lepsiejszy ^^ Edytowane 30 Marca 2021 przez Miłosz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi