Marina. 1 405 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) GATUNEK: Akcja PREMIERA: 5 sierpnia 2016 (Polska) 3 sierpnia 2016 (świat) REŻYSERIA: David Ayer PRODUKCJA: Kanada, USA SCENARIUSZ: David Ayer GŁOWNI BOHATEROWIE: Will Smith jako Deadshot Jared Leto jako Jocker Margot Robbie jako Harley Quinn ( ) Joel Kinnaman jako Rick Flag Viola Davis jako Amanda Waller Cara Delevingne jako June Moone / Enchantress Jai Courtney jako Kapitan Boomerang Adewale Akinnuoye-Agbaje jako Killer Croc OPIS FILMU: Jak dobrze być złym… Zebrać drużynę złożoną z najbardziej niebezpiecznych pojmanych super-przestępców. Następnie przekazać im najpotężniejszą broń, jaką dysponuje rząd. Wreszcie wysłać ich na misję, której celem jest pokonanie tajemniczego, nieprzeniknionego bytu. Amanda Waller, oficer amerykańskiego wywiadu, doszła do wniosku, że do takiego zadania nada się jedynie zbieranina łotrów, którzy nie mają absolutnie nic do stracenia. Co zrobi Legion Samobójców, gdy jego członkowie zorientują się, że nie zostali wybrani dlatego, iż mają szansę wygrać, ale dlatego, że nikt nie będzie ich żałował, gdy poniosą klęskę? Czy dadzą z siebie wszystko, choćby mieli zginąć, czy będą walczyć o własne przetrwanie? Cóż... Może wam się wydawać, że to kolejny nudny film science-fiction. Nic bardziej mylącego. Film fakt, zawiera duże ilości tego gatunku lecz nie jest oparty wyłącznie na tym. Gdy szłam na ten film byłam bardzo sceptycznie nastawiona ponieważ nie lubię filmów tego typu, a teraz jestem zadowolona z tego, że dałam się namówić (przez @SzeregowiecPL). Legion samobójców to film który dzieli się na 3 typy filmów: akcja, science-fiction i komedia. Moją ulubioną postacią została Harley Quinn, nie było innej opcji. Zwariowana i stuknięta dziewczyna zakochana po uszy w Jockerze. Polecam ten film warto go obejrzeć a na prawdę nie pożałujecie :) CIEKAWOSTKI: Viola Davis czytała biografie M. E. Thomasa "Wyznania socjopaty",aby lepiej przygotować się do roli Amandy Waller. ZWIASTUN: http://www.filmweb.pl/video/zwiastun/nr+3+(polski)-38997 FILM ONLINE: Jeszcze nie ma, ale jak będzie uzupełnię :) Dziękuje za napisy Pozdrawiam i zapraszam, @Marina.źródło: http://www.filmweb.pl/film/Legion+samob%C3%B3jc%C3%B3w-2016-725816 Edytowane 20 Sierpnia 2016 przez Marina. 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rias Gremory 2 600 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Cóż... Może wam się wydawać, że to kolejny nudny film science-fiction. Nic bardziej mylącego. Film fakt, zawiera duże ilości tego gatunku lecz nie jest oparty wyłącznie na tym. Gdy szłam na ten film byłam bardzo sceptycznie nastawiona ponieważ nie lubię filmów tego typu, a teraz jestem zadowolona z tego, że dałam się namówić (przez SzeregowiecPL). Legion samobójców to film który dzieli się na 3 typy filmów: akcja, science-fiction i komedia. Moją ulubioną postacią została Harley Quinn, nie było innej opcji. Zwariowana i stuknięta dziewczyna zakochana po uszy w Jockerze. Polecam ten film warto go obejrzeć a na prawdę nie pożałujecie Co do całości: jest bardzo fajnie. W szczególności, podoba mi się to: Jak dobrze być złym… Bardzo dobrze :D Spoko opis, opinia (prócz zaznaczonych), też nie jest zła. Dobra robota Marina! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaveli. 2 153 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 (edytowane) Za dużo słowa film :v Poza tym recenzja nawet fajna. Ale chyba się nie obrazisz gdy na dniach napiszę swoją i wstawię, bo mam trochę inne odczucia xd Edytowane 21 Sierpnia 2016 przez mako 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pyńka 2 434 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Rias - żaden błąd mu nie umknie :D Recenzja bardzo fajna, dobrze Ci to wychodzi. Jeżeli chodzi o film, podobnie jak Ty nie przepadam za gatunkiem tego typu, aczkolwiek pewnie i tak go obejrzę. Patrząc na obsadę i widząć w niej Will'a Smith'a tylko bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że to dzieło faktycznie może być okej... Swoją drogą, ciekawe czy ta Harley jest bardziej stuknięta od Ciebie czy też mniej :giggle: ( w pozytywnym znaczeniu tego słowa, oczywiście :cmok: ) Leci plusik ode mnie, kochana! 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ReK 293 Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2016 Ładnie napisane ,po przeczytaniu i po obejrzeniu zwiastuna stwierdzam iż szkoda ,że jeszcze nie ma w sieci filmu :C 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Shino 1 881 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Jak mam jeszcze się troszeczkę poczepiać to w niektórych miejscach nie ma przecinków i słowo naprawdę piszę się łącznie w tym przypadku. Widziałem trailer tego filmu w kinie, jak byłem na jakimś horrorze, chyba na "Zanim zgasną światła" i średnio mnie zachęcił, nie miałem takiego odczucia, że muszę na niego iść. Ale powiem, że Twoja opinia jakoś mnie do tego zachęciła. Bardzo fajnie piszesz, z przekazem i nie zrażaj się, że popełniłaś jakiś błąd w tej recenzji, każdemu może się zdarzyć go popełnić, nawet temu zielonemu na górze, co za rozprawki 3 dostawał. :P Podsumowując jestem dumny Maruś :D 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aver 1 488 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zdecydowanie najlepszy film roku. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makaveli. 2 153 Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2016 Zamiast pisać druga reckę napiszę po prostu pod tą swoje odczucia. A więc na pewno nie zawidoła nagonka. Aż dziwię się że otwierając lodówkę nie widziałem nigdzie reklamy Legionu :v Co do samego filmu. Nie posiada on fabuły. Tak dobrze czytacie. A więc co jest zamiast niej? Chaos. Oglądając to mam wrażenie że oglądam trailer, po prostu kilka scen z jakiegoś filmu. Fajna grupa zbirów o których praktycznie nic nie wiemy, postacie bez swojej "kreski". Zakończenie przewidywalne, a samo jego wykonanie pozostawia wiele do życzenia. Tą dziwną nadprzyrodzoną moim zdaniem skopany został cały realizm. Trudne zadanie przed jakim stał Leto.. Moim zdaniem jest to najgorszy Jocker jaki dotychczas ukazał się na srebrnym ekranie. Nie przez grę aktorską, Leto dokładnie przygotowywał się do tej roli, nawet po zakończeniu swojej pracy pozostawał Jockerem i za to duży szacunek a przez scenarzystów którzy nie potrafili wykorzystać potencjału. Najlepsze w całej tej produkcji jest to że przeznaczona jest dla dzieci powyżej 13 roku życia... Proszę was to istna kpina. Mimo tego świetna ścieżka dźwiękowa która miała ratować całe show. Dobre poczucie humoru, wyszła z tego bardziej komedia niż film akcji. Zdecydowanie najlepszy film roku. Zdecydowanie najlepszy kit roku chyba :v Cóż miały być fajerwerki, kawior i drogie szampany a wyszedł pokaz "sztucznych ogni", i suchy chleb. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi